שתף קטע נבחר

רוב האמריקנים: לא להכיר ב"פלסטין" בלי הסכם

הרחוב בארה"ב עדיין לצדנו. רוב האמריקנים בעלי זכות הבחירה מתנגדים להכרזה פלסטינית חד-צדדית על מדינה, וחושבים שישראל עושה יותר מהפלסטינים כדי לקדם שלום

51 אחוזים מבעלי זכות הבחירה בארה"ב מתנגדים להכרזה חד צדדית על מדינה פלסטינית, ו-54 אחוזים מהם מתנגדים לאפשרות שארצות הברית תכיר במדינה פלסטינית שתוקם ללא הסכם. שני הנתונים הללו, לצד אחרים, עולים מסקר שנערך לאחרונה בקרב 800 אמריקנים בעלי זכות בחירה, עבור ארגון ההסברה הישראלי "Israel Project".

 

 

הסקר נערך על רקע הדיווחים כי עד ספטמבר מתכוונים הפלסטינים להציג בפני העצרת הכללית של האו"ם הצעת החלטה על הכרה במדינה פלסטינית, גם אם לא יושג עד אז הסכם שלום עם ישראל. חברי קונגרס אמריקנים משתי המפלגות, הרפובליקנית והדמוקרטית, כבר הביעו את התנגדותם לאפשרות שארצות הברית תכיר בהכרזה פלסטינית חד-צדדית על מדינה. אולם גורמים בבית הלבן, אולי מתוך כוונה ללחוץ על ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לקדם את תהליך השלום, רומזים שכל האפשרויות פתוחות.

 


העצרת הכללית. לא פיתרון לסכסוך הישראלי פלסטיני?(צילום: AFP)

 

בגלל ההפיכות, לתמוך בישראל

אף על פי כן, באופן פורמלי ארצות הברית עדיין עומדת לצד ישראל. השגרירה האמריקנית באו"ם, סוזן רייס, אמרה לאחרונה בתדרוך בקונגרס כי "הנושאים המורכבים בין הישראלים והפלסטינים יכולים להיפתר רק במשא ומתן ישיר בין הצדדים, לא באו"ם". יו"ר ועדת החוץ של בית הנבחרים, אליאנה רוס-ליטנאן, אף הביעה את דעתה כי "ארה"ב צריכה לעשות כל שביכולתה כדי שהלובי הפלסטיני לא ישיג מעמד של מדינה באו"ם לפני שיושלם משא ומתן על שלום אמיתי עם בת בריתנו ישראל".

 

לפי הסקר של "Israel Project", ברחוב האמריקני יש רוב המאמין שהצדק עם ישראל.

 עורך הסקר, ניל ניוהאוס ממכון "פבליק אופיניאן סטרטג'יס", אמר שהאמריקנים מאמינים כי "הפלסטינים לא עושים את הנדרש כדי לקדם הסכם שלום אמיתי". לפי תוצאות הסקר, 53 אחוזים מהם מאמינים שהפלסטינים אינם עושים הרבה או לא עושים דבר כדי לקדם הסכם שלום. מנגד, 61 אחוזים סבורים שישראל עושה את המאמץ הנדרש בכדי להתקרב לשלום.

 

לפי נתון נוסף שעולה מהסקר, יש יחס חיובי גובר כלפי ישראל, ו-58 אחוזים מהמצביעים האמריקנים מאמינים שעל רקע המהומות בעולם הערבי, ארה"ב חייבת לתמוך בישראל - עלייה של שבעה אחוזים מאז חודש ינואר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השגרירה האמריקנית באו"ם רייס. מאמינה במו"מ
צילום: AFP
אבו מאזן. בארה"ב חושבים שהוא לא עושה מספיק
צילום: רויטרס
מומלצים