שתף קטע נבחר

תיעוד נדיר: 12 טיגריסים צולמו ביערות אינדונזיה

חוקרים הצליחו לתעד בעזרת מצלמות מיוחדות 12 טיגריסים סומטרים נדירים, ביניהם גורים, ביערות המדינה. האזורים בהם צולמו הטורפים נמצאים בסכנת כריתה מיידית לטובת תעשיית הנייר והמזון. בטבע נותרו פחות מ-400 טיגריסים סומטרים בלבד

מצלמות וידאו המופעלות על ידי חיישני תנועה, שהוצבו במעמקי היערות במערב אינדונזיה על ידי חוקרי קרן הטבע העולמית (WWF), סיפקו השבוע תיעוד נדיר בוידאו של 12 טיגריסים סומטרים נדירים, ביניהם גורים רבים.

 

עד כה הצליחו החוקרים לתעד במשך שש שנות מחקר מספר מועט של טיגריסים סומטרים בוגרים בטבע באמצעות מלכודות מצלמה, שסיפקו בעיקר תמונות סטילס. בשנה שעברה תועדה בוידאו משפחת טיגריסים סומטרים באזור אחר במדינה, אך הפעם הציבו חוקרי הארגון מצלמות באזור של יערות הנתון בסכנת כריתה מיידית. הממצאים הפתיעו את החוקרים מאחר שחלפו פחות מחודשיים לאחר התקנת המצלמות וכבר צולמו מספר גדול מהרגיל של טיגריסים.

 

בוידאו שהפיץ הארגון, נצפו אם ושני גורים טיגריסים חולפים מול המצלמה ביער סמוך לשביל בו הוצבה המצלמה על אחד העצים. לאחר מכן נלכדו בעדשת המצלמה שלושה גורים מנהלים מרדף אחרי עלה גדול וקבוצה אחרת של טיגריסים נצפתה בשעת לילה בסמוך למצלמה.

 

 

החוקרים: מספר שיא של טיגריסים שתועדו תוך זמן כה קצר

קרמילה פראקאסי, מנהלת משלחת המחקר של הטיגריסים בקרן הטבע העולמית בסומטרה סיפרה כי "הצוות שלנו התרגש לגלות 47 תמונות של טיגריסים במלכודות המצלמה שלנו, מתוכם זיהינו שישה פרטים. זהו המספר הגבוה ביותר של טיגריסים ותמונות שלהם שהשגנו תוך זמן כה קצר, בחודש הראשון בו דגמנו את אזור היערות".

 

לדבריה, התוצאות ממלכודת המצלמה שהוצבה באזור סמוך ביער בחודש השני גם היו מרשימות וכללה משפחה נוספת של טיגריסים שמנתה שישה פרטים.

 

לטענת קרן הטבע העולמית, היער בו תועד מספר שיא של טיגריסים נמצא תחת איום כריתה מיידי לטובת נטיעת מטעי דקלים מהם יופק שמן, שישמש את תעשיית המזון וכן בירוא עצים המיועדים לטובת תאגיד נייר עולמי באי סומטרה. קרן הטבע העולמית יחד עם ארגוני טבע נוספים פנו לחברות להימנע מפגיעה באזור זה, שהוגדר על ידי מדענים כאחד החשובים בעולם להישרדות הטיגריסים הנדירים.

 

צילום: WWF-Indonesia

 

 

פחות מ-400 טיגריסים סומטרים נותרו בטבע

רק חמישה תת-מיני טיגריס נותרו בעולם, מביניהם הטיגריס הסומטרי נתון בסכנת ההכחדה החמורה ביותר. על-פי ההערכות, באי סומטרה חיים פחות מ-400 טורפים בני המין הנדיר לעומת 1,000 פרטים בשנת 1978.

 

דו"ח שפורסם בשנת 2008 על ידי הקרן וארגון TRAFFIC האשים את רשויות החוק באינדונזיה בחוסר אכיפה של ציד וסחר בלתי חוקי בטיגריס הסומטרי, המצוי רק באי סומטרה ונחשב לטורף בסכנת הכחדה חמורה בטבע. כיום פחות מ-180 טיגריסים סומטרים חיים בגני החיות בעולם בהן מתקיימות תוכניות לרבייה שמטרתן להגדיל את אוכלוסיית הטיגריסים בשבי - ובעתיד גם בטבע.

 

צמצום בשטחי המחייה שלהם כתוצאה מכריתת יערות לטובת תעשיית הנייר העולמית מאיימים על המשך הישרדותם.

 

עם התרחבות שטחי החקלאות, יותר ויותר כפריים פועלים בשטחים סמוכים ולעיתים פולשים אל הטריטוריות הטבעיות של הטיגריסים. הדבר הוביל למספר מקרי מוות של חקלאים שנטרפו על ידי הטיגריסים ולמספר חיות שנורו למוות על ידי חקלאים זועמים בשנים האחרונות.

 

בארגון טוענים כי העובדה שגורים הצליחו לשרוד בטבע נחשבת לנדירה במיוחד. בארגון אומרים כי עדיין לא ברור כיצד הצליחו לתעד מספר גדול של טיגריסים בתקופה כה קצרה.

 

 "האם זו נוכח  העובדה שאנחנו משתפרים בהצבת המצלמות שלנו? או ששטח המחייה של הטיגריסים הצטמצם במהירות שכזו שהם נאלצים לחלוק שטח קטן יותר של היער עם טיגריסים אחרים?", תהתה פראקאסי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: WWF-Indonesia
גור טיגריס שצולם ביער
צילום: WWF-Indonesia
מומלצים