שתף קטע נבחר

קל, מקסים וחלבי: מלבי עם הפתעות

יש לכם אורחים לחג? איילת הירשמן מציעה שתכינו מראש מלבי טפיוקה עם קוקוס קלוי ופיסטוקים, ותיהנו מהמחמאות

כן, זה מלבי - חלבי ושמנתי וחגיגי, והוא ספוג גם בטעמי ורדים וקוקוס קלוי, וגם - המרקם שלו משובץ בפניני טפיוקה. הטפיוקה: גרגרים לבנים פושטיים למראה, שהופכים עם הבישול לפנינים שקופות בעלות מרקם נגיס שלא דומה לשום דבר (אולי קצת לדובוני גומי). ואין לי מה לומר עליו מלבד העובדה שזה פשוט כיף.

 

הפנינים הן תוצר (אחד מרבים) של שורש הקאסבה הברזיליאי, וקל להשיג אותן בחנויות למוצרי מזרח אסיה ובהרבה מרשתות השיווק. ואיך מבשלים אותן? בנפרד, במים, לפני שמבשלים את המלבי, כדי שיתרככו (אני משתמשת למנה הזאת בפניני טפיוקה קטנות, מפני שהן מתבשלות מהר יותר). חוץ מזה, כל השאר זה באמת כלום עבודה.

 

ולמה לקלות קוקוס? כי הטעם שלו מתחדד והוא הופך פריך ומעולה, תוך דקות. הסבר מפורט בסוף המתכון.

 

המרכיבים (8 כוסות בנפח 150 מ"ל או כלי מרכזי גדול)  

למלבי

5 כפות (100 גרם) פניני טפיוקה קטנים

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

800 מ"ל חלב

1/2 כוס (100 גרם) או יותר, לפי הטעם

 

לסירופ

2 שקיקי חליטת תה ורד הבר והיביסקוס

1 כוס מים

1 כוס סוכר

כמה טיפות מי ורדים

 

להגשה

קוקוס קלוי (ראו הסבר בהמשך), פיסטוקים או גרעיני דלעת קלויים וקצוצים

 

ההכנה

1. הטפיוקה: ממלאים סיר ב-6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פניני הטפיוקה, מביאים לרתיחה שוב, מנמיכיםאת הלהבה ומבשלים מעל להבה בינונית-גבוהה כ-20 דקות, עד שפניני הטפיוקה הופכות שקופות. מסננים ושוטפים במים קרים.

 

2. המלבי: שמים את החלב והשמנת בסיר. מוסיפים את הסוכר והטפיוקה המבושלת ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית-גבוהה, מחממים מעל להבה בינונית-נמוכה ותוך ערבוב במטרפה, 15-1 דקות עד שהקרם סמיך, וכאשר מעבירים בו את המטרפה אפשר לראות שהיא משאירה בו קווים. מכבים מיד את הלהבה. יוצקים את המלבי לכלים ומקררים 3 שעות לפחות.

 

3. הסירופ: שמים את שקיקי התה בסיר, מוסיפים את המים ואת הסוכר ומביאים לרתיחה. כשהסוכר נמס והכל רותח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כמה דקות, או עד שמתקבל בסיר רוטב מרוכז. מוציאים את שקיקי התה. מצננים את הסירופ לטמפרטורת החדר ומוסיפים פנימה את מי הורדים (אפשר לשמור במקרר עד להגשה, או עד 3 ימים).

 

4. ההגשה: כשהמלבי קר, יוצקים עליו את הסירופ, מפזרים מלמעלה את הקוקוס הקלוי ואת הפיסטוקים או גרעיני הדלעת ומגישים.

 

איך קולים קוקוס?

שמים פתיתי קוקוס במחבת (יבשה) ומחממים מעל להבה בינונית-נמוכה, תוך ערבוב תכוף, עד שהם מזהיבים (נזהרים לא לחרוך). זה לוקח כמה דקות, וזה טעים מאוד. מסירים מהכיריים ומצננים (אם לא משתמשים מיד, אפשר לשמור בכלי אטום עד שבועיים).

 

 

עדכונים שוטפים בעמוד הפייסבוק שלנו

 


 

לכל המתוקים של שף

 

לכל מתכוני שף

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שמנתי וחלבי. מלבי מתוק
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים