שתף קטע נבחר

קריית שמונה תשבות: "שק חבטות של הממשלה"

למרות הבטחת ראש הממשלה למצוא פיתרון לסגירת מוסדות התרבות בעיר, מערכת החינוך תושבת והתושבים ייצאו להפגין נגד "ההתנתקות החד-צדדית" מהעיר. הצעירים, שנותרו ללא מקומות בילוי, טוענים: בהרצליה זה לא היה קורה

האם הלחץ יעזור להחזיר את מוסדות התרבות לעיר הצפונית? ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שוחח הבוקר (יום א') עם ראש עיריית קריית שמונה, ניסים מלכה, והודיע לו כי הטיל על מנכ"ל משרדו, אייל גבאי, להגיש לו בתוך שבוע פיתרון לנושא מוסדות התרבות שנסגרו בעיר, ולמצוקות נוספות שאותן העלה בפניו מלכה.

 

מלכה הודה לנתניהו, אך ציין כי בכל מקרה, השבתת מוסדות החינוך בעיר תתקיים מחר כמתוכנן. פרט להשבתה, מתכננים בעירייה לקיים מחר הפגנה בכניסה לעיר במחאה על פירוק רשת המתנ"סים בעיר, וסגירת הספרייה והיכל התרבות. בהפגנה ישתתפו חברי מועצת העיר, ועד ההורים העירוני וארגונים נוספים. המפגינים יחסמו את הכניסות והיציאות לעיר בין השעות 8:00-9:00.


אף שר לא התקשר. ראש העיר נערך למחאה (צילום: אביהו שפירא)

 

עוד לפני כן, ראש העיר מלכה ניצב כבר הבוקר בכניסה לעירייה ותלה שלט עליו נכתב: "קריית שמונה שק החבטות של המדינה, פעם של החיזבאללה ופעם של הממשלה". פרט לשיחה מראש הממשלה, אף שר לא התקשר להתעניין במצוקתה של העיר, סיפר מלכה. "פרט להודעת SMS מעוזר ראש הממשלה גיל שפר שהבטיח לסייע,

לא קרה כל דבר משמעותי. בהפגנה מחר אנו נמחה על החלטתה של מדינת ישראל להתנתק חד צדדית מקריית שמונה בפרט, ומהפריפריה בכלל. הוא הוסיף כי המדינה שוב חוזרת "לגבולות המיתולוגיים בין חדרה לגדרה".

 

גם בעלי העסקים והמפעלים באזור כועסים על אוזלת ידה של הממשלה. חיים רייכבך, בעל עסק מקומי, סיפר ל-ynet כי אף אחד לא סופר באמת את קריית שמונה. "ההרגשה היא זוועתית בלשון המעטה. לצערי, אם אין בחירות או קטיושות אף אחד לא סופר באמת את קריית שמונה. עלות השינוע של חומרי גלם מהמרכז לכאן גדולה, ואם אין מימון או סיוע ממשלתי, רבים חושבים שזה לא כדאי". לדבריו, "ראש הממשלה נואם מצוין בקונגרס, אבל מוכיח כל פעם מחדש, כמו שאר חבריו לממשלה, שיש את מדינת תל-אביב, ולעומתה יש את מדינת קריית שמונה ומדינת שדרות".

 

"בלילה ובסופי שבוע אין אלטרנטיבה לצעירים"

ההחלטה לפירוק רשת המתנ"סים שנקלעה לחובות הביאה את עיריית קריית שמונה לפני כשנה לקבל החלטה לטפל בשתי האוכלוסיות הבולטות שנזזקות לה, קשישים וצעירים, כיחידות סמך בעירייה. אלכס מלניקוב, מנהל יחידת הנוער העירונית, אמר כי מחצית מבני הנוער בעיר פעילים ברשת המתנ"סים. לדבריו, "הבעיה האמיתית היא בשעות הלילה ובסופי השבוע בהם אין אלטרנטיבה לצעירים". מלניקוב הוסיף כי למרות המצוקה, הקייטנות בקיץ יפעלו כסדרן, שתיים על-ידי הרשות המקומית ואחת על-ידי ארגון "תקוותינו".


שלי מלכה ואלכס מלינקוב. אין אלטרנטיבה לצעירים (צילום: אביהו שפירא)

 

תושבי העיר, בעיקר הצעירים שבהם, מרגישים שלממשלה כלל לא אכפת מהנעשה בעיר. "זה התחיל בסגירת בית הקולנוע, אי פתיחתם של מקומות בילוי ועכשיו סגירת הספרייה והיכל התרבות", אומרת שלי מלכה, בת 17. "אני בטוחה שאם היינו גרים בהרצליה היו לבני הנוער אלטרנטיבות נוספות ופעילות רבה יותר". היא הוסיפה כי רבים מהצעירים לא חוזרים לעיר לאחר השירות הצבאי. "אומנם יש מכללה קרובה, מכללת תל חי,

אבל מה נעשה עם התעודה האקדמית שנשיג שם? אין כאן עבודה".

 

ביחידת הנוער בעירייה טענו כי הבאת חוג איכותי לעיר עולה כפול מאשר במרכז הארץ, בשל עלויות השינוע של הציוד והמדריכים לצפון. עדן נאור, תושבת העיר בת 18, שמחה על המאבק על עתיד העיר. "כל התרבות נעלמת בעיר הזאת. הגיע הזמן שמדינת ישראל תעשה צדק, ולא תיזכר בנו רק כשרע כאן. עכשיו אנחנו לפני החופש הגדול, אז גם אם נעבוד קצת עדיין יהיה לנו זמן רב ללא תעסוקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התושבים יוצאים למאבק
צילום: אביהו שפירא
מדינה בין חדרה לגדרה. ראש העיר מלכה
צילום: אביהו שפירא
לא סופרים אותנו. חיים רייכבך
צילום: אביהו שפירא
מומלצים