שתף קטע נבחר

צילום: דבר צה"ל

המשט לעזה נדחה: הספינות יפליגו ביום שלישי

אחת מדוברי הפעילים מסרה כי הספינות יגיעו לנקודת המפגש ביום רביעי או ביום חמישי הבא וטענה כי הרשויות היווניות מונעות מהספינה האמריקנית לצאת מנמל פיראוס. "נגיע עם מה שיש", אמרה - והעריכה כי תשע ספינות ישתתפו במשט

המשט לעזה נדחה ולא יגיע בסוף השבוע. אחת מדוברי הפעילים, גרטה ברלין, אמרה היום (ו') לסוכנות הידיעות רויטרס בשיחת טלפון מיוון כי הספינות יפליגו לאזור במהלך השבוע הבא, לכל המוקדם ביום שלישי. היא העריכה כי הן יגיעו לנקודת המפגש ביום רביעי או ביום חמישי.

 

המשט מתקרב - סיקור נרחב ב-ynet:

  

"ישראל עושה כמיטב יכולתה כדי שלא נצא מהנמל", טענה - בהתייחס גם לחבלות המסתוריות שאירעו בשתיים מהספינות השבוע. לדבריה, "אנו רוצים לצאת לדרך ב-5 ביולי ולהגיע לנקודת המפגש לא יאוחר מ-6 או 7 ביולי. אנחנו נגיע עם מה שיש".

 

לאחר "החבלות" בספינות הטורקית והאירית, המשט, שנחשב לקטן יחסית, יכלול כלי שיט מארצות הברית, צרפת וקנדה. ברלין ציינה כי לפי שעה, הרשויות היווניות מונעות מהספינה האמריקנית "אומץ התקווה" מלהפליג מנמל פיראוס.

 

"היוונים משתפים פעולה עם ישראל", אמרה הדוברת והוסיפה כי ככל הנראה במשט ישתתפו תשע ספינות, במקום 15 כפי

שתוכנן בתחילה.

 

שלשום טען פעיל בכיר בקרב מארגני המשט בשיחה עם ynet כי ישראל הצליחה לחבל בספינה נוספת שביקשה להגיע לעזה והפעם דווקא בטורקיה. הוא אישר כי לספינה האירית "Saoirse", עליה היו אמורים להיות כעשרים פעילים, "נגרמו חבלות", והאשים את ישראל.

 

יומיים לפני כן, טענו מארגני המשט כי ישראל חיבלה ביאכטה "ג'וליאנו" שעגנה בנמל ביוון. ביום שני יצאה היאכטה להפלגת ניסיון באזור הנמל, אך "רעש לא טוב" משך את תשומת לבם של נוסעיה - כך גילו מארגני המשט את הנזק שנגרם לספינה שהייתה אמורה לצאת לכיוון רצועה עזה, כשעל סיפונה אזרחים שבדים, נורבגים ויוונים. "יכול להיות שרצו שהיא תתקלקל בדרך, ונהיה תקועים באמצע הים".

 

אתמול בטקס סיום קורס טיס, התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו ליציאת המשט השני לעזה, והצהיר כי צה"ל ישמור על הגבולות. "מדינת ישראל ניצבת בפני אתגרים רבים", אמר. "יש ניסיונות בלתי פוסקים לערער על עצם קיומנו ועל שלמות גבולותינו. עם זאת, צה"ל ושאר כוחות הביטחון נענים לאתגר ומפתחים את יכולות ההגנה שלנו לגבהים ולטווחים שלא הכרנו".

 

ראש הממשלה אף הודה למנהיגים שונים בעולם, בהם ארצות הברית, אירופה, מזכ"ל האו"ם וראש ממשלת יוון, "שהתבטאו ופעלו נגד משט הפרובוקציה". הוא הבהיר כי "לעיתים אנו נדרשים לא רק להדוף את המתקפות הפיזיות, אלא גם להדוף את המתקפה על זכותנו להגן על עצמנו".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הספינה האירית בנמל בטורקיה
מומלצים