שתף קטע נבחר

הכנסת אישרה ביטול העלאת גיל פרישת נשים

לפי הצעות החוק של ח"כ איציק, חוטובלי וגלאון, נשים תוכלנה להמשיך לעבוד עד גיל 67, אך גיל הפרישה הרשמי ישאר 62. איציק: "היום הוא יום שמח לנשים במדינת ישראל. הוכחנו לאנשי האוצר שהם לא יכולים לפגוע באזרחי המדינה ללא הגבלה"

הכנסת אישרה היום (ד') בקריאה טרומית את הצעת החוק של יו"ר סיעת קדימה דליה איציק, לה חוברו הצעותיהן של זהבה גלאון (מרצ) ושל ציפי חוטובלי (הליכוד), לביטול מתווה העלאת גיל הפרישה לנשים . ההצעה התקבלה ברוב של 59 תומכים מול מתנגד אחד בלבד.

 

  

לפי ההצעה שאושרה, נשים עובדות תוכלנה להמשיך ולפרוש בגיל 62, כאשר תישמר להן הזכות להמשיך ולעבוד עד הגיען לגיל 67. הצעת החוק מבטלת למעשה את המלצות ועדת ניסן להעלות את גיל הפרישה לנשים ל-67.

 

ההצעה זכתה לתמיכתם של רבים מחברי הקואליציה, שזכתה לחופש הצבעה. זאת, לאחר שגורמים שונים בקואליציה הבהירו כי לא ישמעו למשמעת קואליציונית באם יוחלט להצביע נגדו.

 

לדברי איציק, "היום הוא יום שמח לנשים במדינת ישראל, הוכחנו לאנשי האוצר שהם לא יכולים לפגוע באזרחי המדינה ללא הגבלה".

 

בעקבות לחצים של איציק ההצעה זכתה לתמיכתם של רבים מחברי וחברות הקואליציה שזכו לחופש הצבעה, לאחר שגורמים שונים בקואליציה הבהירו כי לא יישמעו למשמעת קואליציונית באם יוחלט להצביע נגדו.  

 

חוטובלי, שהגישה הצעת חוק זהה שהוצמדה לזאת של איציק, הוסיפה כי "החוק מבהיר שבמדינת ישראל קיימת לנשים הזכות לפרוש בכבוד. אחרי שנים ארוכות של תשלום לביטוח לאומי, העובדים והעבודות זכאים וזכאיות לפרישה מכובדת. השוויון צריך להיות קודם כל בתנאי השכר ורק אחר כך בגיל הפרישה".

 

לדברי גלאון, "נשים הן עדיין סקטור מופלה לרעה בשוק העבודה בכלל ובגילאים המבוגרים בפרט. נשים נפלטות משוק העבודה בגילאי 50-55 ולפיכך דחיית גיל הזכאות לפנסיה דנה ציבור גדול של נשים לחיי עוני ומחסור במשך שנים נוספות. נשים מהוות כ-70% מהמשתכרים שכר מינימום במשק, והן מהוות 90% מהמועסקים במקצועות השוחקים - אחיות, עובדות סוציאליות, מורות. הן גם נשחקות בשל עבודות הבית".

 

גלאון הוסיפה כי "משמעות החוק היא שנשים שתהיינה מעוניינות בכך, תוכלנה להמשיך לעבוד גיל 67 - וגיל הפרישה הרשמי ימשיך לעמוד על 62".

 

השרה לימור לבנת, שתמכה בהצעת החוק, מסרה כי "השוויון מתחיל בהתחלה ואי אפשר להתחיל אותו מהפנסיה. אנחנו חיים בעולם של אי שוויון בין גברים לנשים. צמצום הפערים הוא מביש. נשים בשירות המדינה ומחוצה לו אינן מתקדמות כפי שמגיע להן וכפי שהן ראויות. במצב הנוכחי אסור להעלות את גיל הפרישה לנשים מעל 62. יש להותיר את הבחירה בידי הנשים אם לפרוש או להמשיך לעבוד אחרי גיל 62".
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי בן חקון
מליאת הכנסת
צילום: רפי בן חקון
יוזמת החוק, ח"כ דליה איציק
צילום: גיל יוחנן
מומלצים