שתף קטע נבחר

"ישראל תקבל מגרמניה צוללת דולפין שישית"

"דר שפיגל" מדווח כי לאחר שנים של דחייה בעסקה, אישר שר החוץ הגרמני להעביר כלי שיט מתקדם נוסף, המסוגל לשגר נשק גרעיני. ברלין תממן ב-135 מיליון אירו

חיזוק לכוח במצולות. גרמניה נעתרה לבקשת ישראל ותעביר לידי חיל הים צוללת שישית מדגם דולפין, המסוגלת לפי פרסומים זרים לשאת נשק גרעיני. השבועון "דר שפיגל" מדווח בגיליון שיוצא לאור היום (ב') כי בברלין אישרו את העסקה להעברת כלי השיט – לאחר דחייה ממושכת.

 

ישראל ביקשה בשנים האחרונות לקבל לידיה את הצוללת השישית, אך גרמניה התעכבה באישור המהלך. לפי הפרסום, שר ההגנה הגרמני, תומס דה מזייר, נפגש בשבוע שעבר בביקור בישראל עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר הביטחון, אהוד ברק. השר הגרמני הבטיח בשיחותיו להשלים את העסקה, ולהעביר תקציב של 135 מיליון יורו למימון כלי השיט המתקדם.

 

צוללות דולפין, בעלות יכולת הפלגה לטווח ארוך מתחת לפני המים, מיוצרות במספנות בעיר קיל שבגרמניה. מומחים מעריכים כי הן הצוללות בעלות טווח השיט הארוך ביותר הנמצאות כיום בשימוש. לפי הפרסומים, הן מסוגלות לשאת נשק גרעיני ולשגר אותו.

 

גרמניה מספקת לישראל צוללות מסוג זה מאז סוף שנות התשעים. השתיים הראשונות, המכונות דולפין ולוויתן, ניתנו לישראל במתנה לאות הערכה על ההבלגה בתקופת מלחמת המפרץ ובמטרה לשפר את יכולותיה האסטרטגיות. שלוש הנוספות מומנו על ידי גרמניה בככשליש מעלותן.

 

לפי פרסומים זרים, הצוללות הגרמניות הן ״כוח המכה השנייה״ של ישראל.

 מטרתן לשמר בידי ישראל כוח גרעיני - גם במקרה של תקיפה והשמדה בשטח המדינה. עוצמה זו מהווה, לפי פרסומים זרים, אמצעי הרתעה נגד איראן, או כל אויב עתידי, בעל יכולת להשמיד את ישראל.

 

לפי הפרסומים, הצוללות מסוגלות לשייט למרחק של 4,500 מיילים ימיים, במהירות מירבית של 20 קשר. כמה עשרות חיילים מוצבים בכל צוללת, הנושאת אמצעי חימוש וציוד מודיעין אלקטרוני. בעבר גם דווח כי צוללות ישראליות נמצאות במי המפרץ הפרסי, מול איראן.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"דולפין" מול חופי תל אביב
צילום: AFP
מומלצים