שתף קטע נבחר

מתמחים הפגינו בתל-אביב: "נתפטר, נתפטר"

יותר ממאה מתמחים ואנשי רפואה אחרים התכנסו מול הסינמטק. חלקם איימו בצעדים חריפים אם תנאיהם לא ישופרו. "גם אני כאמא לא הייתי נותנת לילדיי לקבל טיפול אצל רופאים שעובדים 25 שעות ברצף", אמרה סטודנטית לרפואה

יום של מחאה רפואית מחריפה התנקז הערב (יום ב') לרחבת הסינמטק בתל-אביב. יותר מ-100 מתמחים הזועמים על תנאי העסקתם ועל הזנחת הרפואה הציבורית בישראל, כפי שהם רואים זאת, הפגינו שם בדרישה ממשרד האוצר להיענות לתביעותיהם. ההפגנה הועברה בשידור חי ב-ynet.

 

המתמחים המפגינים הניפו שלטים שעליהם נכתב: "אני מרוויח פחות מהמטפלת של הילד שלי", "ביבי הרגת את הרפואה" ו"מתים מעייפות". הם גם צעקו "מתפטרים, מתפטרים", רמז לאיום שהשמיעו חלקם בימים האחרונים על התפטרות קולקטיבית.


מפגינים מול הסינמטק בתל-אביב, הערב. "לטובת החולים" (צילום: ירון ברנר)

 

ד"ר ניר פילר, מתמחה בבית החולים איכילוב בתל-אביב, אמר: "אנחנו מוחים על תנאי ההעסקה המזוויעים של המתמחים בישראל. אני צריך להתקיים מ-22 שקלים לשעה, ובחודש אני מקבל בסך הכל 3,800 שקל, אחרי שש שנות לימוד ושנה נוספת של מבחנים".

 

ד"ר פילר הוסיף: "המטרה בצעקה שלנו היא לשנות את המחשבה של הציבור בישראל שאם זה עובד, לא צריך לשנות. מערכת הבריאות בישראל מסתמכת על רופאים שמוכנים לעבוד בתנאי עבדות, ושרואים רק את טובת החולים לנגד עיניהם. הגיעו מים עד נפש. הדור הנוכחי רוצה גם חיים משל עצמו, הוא רוצה להתקיים בכבוד ולבלות עם המשפחה".

 

בני הזוג אפרת ואהוד דרוקר, המתמחים בבית החולים שניידר (אפרת) ובבית החולים הפסיכיאטרי באר יעקב (אהוד), אמרו גם הם כי הצעקה היא לא רק למען המתמחים, אלא גם למען הציבור. "אנחנו מפגינים על התנאים הסוציאליים שלנו, ודורשים יותר תקנים למערכת הבריאות ותוספות שכר. כרגע יש מחסור עצום בתקנים, שנגרר לאורך שנים ושבא לידי ביטוי בכך שהמצב בחדרי המיון ובמחלקות הוא נוראי".

 

"רופא שישן טוב יותר, עובד טוב יותר"

מיכל רותם, סטודנטית לרפואה באוניברסיטת תל-אביב, ציינה כי הרופאים והסטודנטים לרפואה מוחים גם על ההסדר שהתגבש בין ההסתדרות הרפואית למשרד האוצר, הסדר שלא נחתם אך עורר את זעם הרופאים, משום שלטענתם הוא לא עונה על ציפיותיהם: "ההסדר המתגבש לא נותן מענה לצרכים של המתמחים, ובמיוחד לעם ישראל כולו, שצריך רופאים ערניים במחלקות לטיפול נמרץ, בפגיות ובכל המחלקות האחרות".


הפגנה לכל המשפחה. "דורשים עוד תקנים" (צילום: ירון ברנר)

 

עילית פלורסהיים, סטודנטית לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון, הוסיפה: "הדגש שאנחנו רוצים לתת הוא על תנאים טובים יותר לרופאים, כי ברור שרופא שישן טוב יותר ואוכל טוב יותר, גם מספק רפואה טובה יותר. אפילו אני, כאמא, לא הייתי נותנת לילדים שלי להיות במחלקה שבה הרופאים מתפקדים 25 שעות ברציפות".

 

ההפגנה מול הסינמטק בתל-אביב התקיימה במקביל לצעדה שאליה יצאו הערב רופאים בראשותו של יו"ר ההסתדרות הרפואית, לאוניד אידלמן, מבניין ההסתדרות הרפואית ברמת-גן לעבר בית ראש הממשלה בירושלים. הצעדה תימשך כמה ימים, והמשתתפים בה מוחים על כך שנתניהו אינו מתערב בעצמו במשבר.

 

הבוקר הכריזו הרופאים על שביתה כללית בבתי החולים, אחרי שבית הדין הארצי לעבודה דחה לפנות בוקר את עתירת המדינה, שבה ביקשה להוציא צווי מניעה לעיצומי הרופאים בבתי החולים ולחייבם לגשת לבוררות. במסגרת השביתה, בין השאר, עבדו במתכונת שבת חדרי המיון, חדרי הניתוח, היחידות לטיפול נמרץ, הפגיות ומכוני הדיאליזה. מרפאות החוץ בבתי

החולים היו סגורות.

 

אל צעדת יו"ר ההסתדרות הרפואית אידלמן, שהודיע היום כי הוא פותח בשביתת רעב, הצטרפו רופאים נוספים. עם יציאתה של הצעדה לדרך אמר אידלמן: "מעבר לכל ספק שהצדק איתנו, לכל חולה, לכל רופא, לכל אחות, לכולם ברור שמערכת הבריאות קורסת. לצערנו המדינה מפקירה את הרפואה, את החולים ואת הרופאים. 128 יום של מאבק ואנו שואלים - איפה אתה, אדוני ראש הממשלה ושר הבריאות, מר בנימין נתניהו?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מתים מעייפות". מפגינים ברחבת הסינמטק
צילום: ירון ברנר
מתמחים השליכו את החלוקים. הערב בתל-אביב
צילום: אסי כהן
מומלצים