שתף קטע נבחר

צפו: שימפנזה מאכילה גורי טיגריסים

דוֹ-דוֹ, שימפנזה בת שנתיים אומנה להאכיל גורי טיגריסים בני כחודשיים בגן חיות בתאילנד. בעולם מתמוגגים מהחיבור הצבעוני, אך זואולוג מגן החיות התנ"כי בירושלים טוען כי מדובר בשידוך ביזארי ללא תרומה ממשית לבריאות החיות

האכלה נחוצה לבריאות החיות או תעלול לחשיפה תקשורתית? בימים האחרונים מופצים באמצעי התקשורת ברחבי העולם תמונות וסרטונים של שני מיני בעלי חיים שלא ניתן למצוא אותם ביחד בטבע - קוף שימפנזה מצוי הנפוץ ביערות מרכז אפריקה וגורי טיגריס בנגליים, המצויים  במזרח אסיה.
 
עוד בערוץ בע"ח
 
דוֹ-דוֹ, נקבת שימפנזה מצויה בת שנתיים, אומנה להאכיל את גורי הטיגריסים בכוחות עצמה, כך טוענים המטפלים בחוות התנינים וגן החיות "Samut Prakan", הממוקמים מספר קילומטרים מהעיר בנגקוק, תאילנד.

 

השימפנזה הצעירה שהולבשה במכנסי ג'ינס קצרים, תועדה מאכילה את אאורן, גור טיגריס בנגלי בן כחודשיים בחלב מבקבוק, לעיני המבקרים הרבים במקום. בעת המפגש בין השניים, נראו ברקע גורי טיגריסים נוספים המוחזקים בכלובים קטנים, ומעת לעת, הוחלפו הגורים כדי לאפשר לדו-דו להמשיך בפעולות ההאכלה, תוך כדי שהיא שותה בעצמה מהבקבוק.

 

 

זואולוג: אין לכך תרומה לבריאות החיות

שמוליק ידוב, האוצר הזואולוגי בגן החיות התנ"כי מתקומם נגד השידוך החייתי. "מדובר ביחסי ציבור נטו לגן החיות בו מוחזקים הטיגריסים והשימפנזה. אין לכך תרומה לגידול החיות ולבריאותן או לנושא של שמירת טבע. מקומם אותי שעושים זאת על חשבון החיות, זו פעולה חסרת תועלת וסרת טעם", הוא אומר ל-ynet. "לא צריך להיות פה מומחה כדי להבין שהשילוב בין השניים הוא ביזארי ועדיף שלא היה קורה בכלל".

 
ידוב מציין כי במקרים בהם אמהות של גורי טיגריסים בשבי אינן מסוגלות לטפל בגורים ויש חשש לשלומם, מתקיימת התערבות חריגה של המטפלים כדי לטפל בגורים באופן ידני לתקופה מוגבלת.
 
כך לדוגמא, פעל גן החיות ב-2009 עם סילבסטר, טיגריס סומטרי נדיר שנולד בגן החיות בירושלים, לא טופל בהצלחה על ידי אימו, ולכן זכה לטיפול מקרב הווטרינרים והמטפלים בגן עד לרגע בו הפך לטורף גדול, והוחזק באזור מחייה נפרד מהוריו בגן החיות.
 
לדברי ידוב, השימוש בקוף כדי לטפל בטיגריס אינו מקובל בגני החיות המודרניים. "הגורים צריכים לקבל מינונים מסויימים של חלב עם תרכובות מתאימות לסוג החיה, עד שהן נגמלות ועוברות לאט לאט למזון מוצק", הוא מסביר. "מה שנראה "חמוד" בתמונות ליחסי ציבור, יכול להסתיים בעוד מספר שבועות בכי רע כי יש עוד משתנים רבים בדרך, כשהגור אינו גדל יחד עם האם", הוא מזהיר. להערכתו, גורי הטיגריס אינם חיים יחד עם השימפנזה הצעירה בתצוגה והם שוכנו יחד למטרות הצילום לתקשורת ולתצוגה לקהל.
 
צילום: רויטרס

 

 

הטיגריסים והשימפנזה יופרדו בקרוב

על פי הערכות של קרן הטבע העולמית ("WWF") נותרו בעולם כולו פחות מ-2,000 טיגריסים בנגלים לעומת 3,200 בשנת 2002. הטיגריס הבנגלי נפוץ בחמש מדינות במזרח אסיה: הודו, סין, נפאל, מיאנמר, בהוטן. גם אוכלוסיית השימפנזים מצויה בסכנת הכחדה עקב ציד, אובדן שטחי מחיה ומחלות.

מספרה הכולל מוערך כיום בפחות מ-300 אלף פרטים. השימפנזים והטיגריסים מצויים בסכנת הכחדה בטבע ובגני חיות מודרניים בעולם, קיימים תוכנית לרבייה מוסדרת שלהם בשבי.

 

חוות התנינים התאילנדית נוסדה בתחילת שנות ה-50 כחוות התנינים הגדולה בעולם ונחשבת ליעד תיירותי פופולארי בתאילנד, בו מוחזקים בה כ-80 אלף תנינים ממינים שונים. במקום נערכים לפחות שבעה מופעים מדי יום, בהם לוקחים חלק תנינים, שנתפסים על ידי המטפלים בידיים חשופות, נאבקים עימם ואף מכניסים את ראשם ללוע של הזוחלים הגדולים.

 

בנוסף מתקיימים מופעים בהם פילים רוקדים ומציירים ולקהל המבקרים ניתנת האפשרות להצטלם עם טיגריסים, פילים ותנינים. כמו כן, ניתן לאכול במסעדה בשר תנינים או לרכוש מוצרי אופנה שונים העשויים מעור של תנינים שגודלו במקום. בגן החיות התאילנדי הבהירו כי החיבור בין השימפנזה לטיגריסים לא יימשך עוד זמן רב, ובכוונתם להפריד בין החיות, כדי למנוע פגיעה בהן.

 

עוד חיות מופלאות


פורסם לראשונה 31/07/2011 12:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דוֹ-דוֹ השימפנזה מאכיל את אאורן הטיגריס
צילום: רויטרס
שילוב טבעי או תעלול יחצ"ני?
צילום: רויטרס
אטרקציה תיירותית מושכת קהל
צילום: רויטרס
מומלצים