שתף קטע נבחר

היסטוריה: נשיא הפיליפינים ומנהיג המורדים נועדו

אחרי 14 שנה של עליות ומורדות, נפגשו בנינו אקינו ומוראד איברהים בטוקיו בתיווכן של יפן, טורקיה, בריטניה וסעודיה. שר החוץ היפני: מקווה שהם יגיעו להסכם שלום כבר בזמן הקרוב

התחממות משמעותית ביחסים שבין השלטון המרכזי בפיליפינים למורדים המוסלמים: לראשונה זה 14 שנה נועד אמש (יום ה') נשיא הפיליפינים, בנינו אקינו, עם מנהיג המורדים בדרום המדינה, מוראד איברהים, ודן עמו בדרכים להביא לסיום סכסוך הדמים בין הצדדים הנמשך זה כמה עשורים. 

 

גורמים רשמיים מסרו כי הפגישה בין אקינו לאיברהים, העומד בראש ארגון "החזית האיסלאמית לשחרור מורו" (MILF), התקיימה בטוקיו מטעמי ביטחון וכי גם טורקיה, בריטניה וסעודיה סייעו לקיומה. המורדים המוסלמים כינו את מאמציו של אקינו לקיים את הפגישה "מחווה גדולה שתעניק דחיפה עצומה למשא ומתן לשלום".


זה לצד זה. אקינו ואיברהים בטוקיו (צילום: AFP) 

 

השיחות בין הממשל המרכזי בפליפינים למורדים המוסלמים ידעו מאז 1995 עליות ומורדות. מאז שהפך אקינו לנשיא לפני כשנה, הוא העמיד את המגעים עם המוסלמים - כמו גם עם קבוצות אחרות בעלות אידיאולוגיה קומוניסטית - בראש סדר העדיפויות של הממשלה.

 

שר החוץ היפני, טקאקי מטסומוטו, אמר כי הפגישה - שנמשכה כשעתיים - תהווה הזדמנות משמעותית לתחילתו של תהליך שלום רציף. "אנחנו מצפים ששני הצדדים ימשיכו בשיחות כנות, בהתבסס על הפגישה הזו, ויגיעו להסכם שלום כבר בשלב מוקדם", אמר. 

 

"החזית האיסלאמית לשחרור מורו" הוא ארגון מורדים הכולל כ-11 אלף לוחמים. הוא מוביל פעולות טרור ומתקפות על יעדים של השלטון הפיליפיני בדרישה לריבונות מחוז מינדנאו - ביתו של המיעוט המוסלמי במדינה הקתולית.

 לאורך השנים זנח הארגון את דרישתו לעצמאות מלאה וביקש להקים "תת מדינה" תחת השלטון המרכזי במנילה.

 

גל המהומות האחרון שהוביל הארגון החל באוגוסט 2008, בעקבות החלטתו של בית המשפט העליון בפיליפינים לדחות הסכם ביניים עם המורדים בטענה שהוא לא חוקתי. המהומות גרמו לבריחתם של כ-70 אלף בני אדם, עד שבחודש פברואר השנה סיכמו הצדדים על חידוש השיחות. לפחות 120 אלף בני אדם נהרגו מאז החלה ההתקוממות במחוז מינדנאו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יוכלו להוביל לשלום?
צילום: AP
מומלצים