יותר מאלף במצעדי עגלות: 'ישנים עם הילד בחדר'
תושבי גבעתיים, כרמיאל ופרדס חנה יצאו לרחובות כדי למחות על יוקר המחייה. "אם היה חוק חינוך חינם מגיל שלושה חודשים, הדברים היו נראים אחרת", אמרה אם צעירה. תושבת כרמיאל: "יוקר המחייה כבד מנשוא, המצב בפריפריה לא קל יותר"
יום אחרי הפגנות הענק ברחבי הארץ, המחאה על יוקר המחייה נמשכת: כ-1,300 בני אדם השתתפו הערב (יום א') בשלושה "מצעדי עגלות" בגבעתיים, כרמיאל ופרדס חנה.
מחאת האוהלים - סיקור נרחב ב-ynet
- ביקורת בליכוד: "18 שרים שידונו במחאה - תמוה"
- ראשי המחאה: 'התייקרות החשמל - יריקה בפרצוף'
- ראשי המחאה: "פסימיים, נתניהו הקים צוות ענקי"
- ת"א שאחרי: המפגינים חסמו, המשטרה עצרה
- ליברמן: המסעדות והפאבים מלאים, ולא בטייקונים
בגבעתיים, כ-700 תושבים צעדו עם ילדיהם הקטנים בעגלות לאורך רחוב ויצמן, מפינת כצנלסון ועד רחבת הקניון. הם הניפו שלטים שעליהם נכתב בין היתר "שנת לימוד באוניברסיטה שווה לשנת גידול ילד בן שנה". בפרדס חנה יצאו כ-300 אזרחים לצעדה מרחבת בניין המועצה
.
גבעתיים. 700 אזרחים צעדו (צילום: בן קלמר)
במקביל, כ-300 מתושבי כרמיאל והסביבה, רובם עם ילדים בעגלות, השתתפו בצעדת מחאה שהסתיימה בעצרת בפארק אופירה. לצעדה הגיע גם ראש העיר עדי אלדר, והמשתתפים הקימו בפארק מאהל מחאה למשפחות, בנוסף למאהל שכבר קיים בעיר.
רועי ולירון אבידר, שהגיעו לאירוע עם בנם בן החצי שנה, סיפרו כי הם מתגוררים בקרוואן במושב לפידות משום ששכר הדירה בכרמיאל יקר מדי עבורם. "הילד ישן איתנו בחדר וכאשר החלטנו אולי בכל זאת לעבור לדירה, גילינו שמחירי השכירות כאן בכרמיאל מגיעים ל-2,500 שקלים, סכום שגם אליו אנחנו לא יכולים להגיע", סיפרו.
"המחאה הכי צודקת"
רועי, שמתפרנס כמדריך ספורט אתגרי, סיפר כי לעתים הוא עובד רק 15 ימים בחודש
ואינו יכול לשלוח את הילד למעון. לירון אינה עובדת ולדבריה אם תצא לעבוד, כל המשכורת תשועבד לגידול בנה: "אם היה חוק חינוך חינם מגיל שלושה חודשים, הדברים היו נראים אחרת. היינו יכולים לשלוח את הילד למסגרת ואני הייתי יכולה לצאת לעבודה".
אחת הדוברות בעצרת, רונית זגמן, מגדלת שני נערים מתבגרים לבדה. "זו המחאה הכי צודקת, כי הממשלה מסירה מעצמה אחריות לאזרחים", אמרה, "יוקר המחייה הפך כבד מנשוא והעם כורע תחת נטל יוקר המחייה. הכל עולה, ארנונה, מים, חשמל ודלק. אומרים לכם 'תבואו לפריפריה', אבל גם כאן המצב לא קל יותר והמחירים גבוהים".
Read this article in English