מהם שני הירקות שמהווים נשק טבעי לסרטן?
סולפורפן, רכיב הנמצא בירקות ממשפחת המצליבים, מסוגל לפגוע בצורה מדויקת בתאים סרטניים ולהשאיר את התאים הבריאים שלצדם ללא פגע. גזים? זה שווה את זה
עוד סיבות טובות לאכול ברוקולי: רבות דובר על היתרונות הבריאותיים שבאכילת ברוקולי בפרט וירקות ממשפחת המצליבים בכלל, וכעת מצטרף להמלצות מחקר חדש שנערך באוניברסיטת אורגון שבארצות הברית.
סולפורפן, פיטו-כימיקל הנמצא בברוקולי, התברר כבעל איכות אנטי-סרטנית - הוא מסוגל לפגוע במדויק בתאים סרטניים, מבלי להזיק לתאים בריאים הנמצאים בסמוך.
הסולפורפן נמצא בברוקולי, כרוב, כרוב ניצנים, כרובית, קולרבי ועוד. ירקות אלה ידועים כמעוררי גזים במערכת העיכול, אך הרכיבים התזונתיים החיוניים ונוגדי החמצון המצויים בהם מגמדים את אי הנוחות הזמנית הזו.
ממצאי המחקר פורסמו בגיליון יולי של כתב העת Molecular Nutrition and Food Research.
הסולפורפן נמצא בברוקולי, כרוב, כרוב ניצנים, כרובית וקולרבי
צילום: index open
מומלצים