שתף קטע נבחר

תערוכת פיני לייטרסדורף: זו לא אופנה, זה קדוש

25 שנה אחרי מותה של פיני לייטרסדורף, שנחשבת לחלוצת מעצבי האופנה העילית בארץ, מונצח פועלה בתערוכה חדשה. "היא אף פעם לא חיכתה להכרה, רק העשייה עניינה אותה", אומרת נכדתה שלא תעז ללבוש את הבגדים

 

 

גם בעשורים שקדמו לסטייליסטים שמעבירים ביקורות, ריאליטי בסגנון "פרויקט מסלול" או מסע ההלבשה של טריני וסוזנה בארץ הקודש, היה ניסיון ציוני למהדרין ללמד את הרחוב הישראלי שיעור באופנה. בין החלוצות, שנחשבת עד היום לאחת ממורות הדרך של השיק בארץ, היתה פיני (אדולפינה) לייטרסדורף ז"ל, שהקולקציות המדוייקות שלה נשארו רלוונטיות גם 25 שנים לאחר מותה.

 

כדי להנציח את המורשת שלה ולחבר אותה עם הקהל שלא ידע את פועלה, בחרה נכדתה אנדריאה (דושי) לייטרסדורף להפוך את וילת דלאל שברשותה בנווה צדק, לחלל המאכלס את יצירותיה.

אצולה האופנה. דושי לייטרסדורף ורות דיין ()
אצולה האופנה. דושי לייטרסדורף ורות דיין

 

בתערוכת המחווה מוצגות שמלות מקוריות מאוסף המשפחה הפרטי, קטעי עיתונות, תכשיטים, סרטים ומכתבים מקוריים של פיני, לצד ציורי שמן של בעלה, הצייר יוחנן סימון, עימם התכתבה בעיצוביה. במהלך ארבעים שנות עבודתה כאן, היא טבעה את מה שנחשב לפרק השיא של האופנה הישראלית.

 

לאורך השנים עיצבה תלבושות לתיאטרון הקאמרי וללהקת ענבל. ב-1955 פגשה את רות דיין ויחד ייסדו את משכית, מפעל מסחרי אידיאולוגי שפעל במשך 15 שנה, וייצר פריטי לבוש דוגמת "מעיל המדבר" הנודע, באמצעות שימוש במיומנויותיהם של אמנים מהגרים מארצות המזרח. השאיפה היתה לייסד אופנת קוטור מקומית, המקבלת את השראתה מהנופים והאקלים של הארץ, תוך שילוב חומרי גלם איכותיים וזמינים. בין חזון חברתי ואמנותי, הוטבע גם חותם המחבר בין עבר, הווה ועתיד.

 

התערוכה פתוחה לקהל, עד יום שבת הקרוב (20.8) בין השעות: 19:00-23:00 וילה D, כל ישראל חברים 5, נווה צדק, תל-אביב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיני לייטרסדורף. חלוצת הסטייל
אנדריאה לייטרסדורף. מצדיעה למורשת
לאתר ההטבות
מומלצים