שתף קטע נבחר

אוגוסט: צניחה של 10% בקרנות המנייתיות

סיכום חודש אוגוסט בתעשיית קרנות הנאמנות, מעלה כי זו רשמה את הביצועים הגרועים ביותר מאז אוקטובר 2008. קרנות המתמחות במניות בישראל והקרנות הגמישות צנחו בקרוב ל-10%. עם זאת, עליות נאות נרשמו בקרנות המתמחות בזהב, סחורות ומטבע חוץ

הטלטלה העזה של חודש אוגוסט בבורסות העולם, הובילה את קרנות הנאמנות לביצועים הגרועים ביותר מאז אוקטובר 2008. על פי כלכלני בית ההשקעות מיטב, מסיכום חודש אוגוסט מתברר שכשני שלישים מהקרנות רשמו ירידות שערים ואילו כשליש בלבד סיימו בעליות. במהלך החודש פדה הציבור כ-7 מיליארד שקל, הסכום הגבוה ביותר מאז ינואר 2008.

 

 

הקרנות המנייתיות (ישראל, חו"ל וגמישות) הובילו את הירידות בתעשיית הקרנות בחודש אוגוסט: הקרנות המתמחות במניות בישראל ירדו בשיעור ממוצע של כ-10% ומתחילת השנה הן מסכמות תשואה שלילית של כ-22.8%. הבולטות בירידות החודש הן קרנות מניות ביומד (14.0%-), קרנות מניות ת"א 75 (12.1%-), קרנות מניות נדל"ן (10.8%-) וקרנות מניות ת"א 100 (10.1%-).

 

בקרנות המתמחות במניות בחו"ל נרשמה החודש ירידה חדה אך מתונה יותר של כ-4.2% וזאת בזכות התחזקות הדולר מול השקל. בלטו החודש בירידות קרנות מניות אירופה (7.1%-) קרנות מניות נאסד"ק (6.6%-) והקרנות המתמחות בשווקים מתעוררים (5.6%-).

 

תשואה נאה לקרנות המשקיעות בזהב

הקרנות הגמישות, שנמצאות דרך קבע ברמת חשיפה גבוהה לשוקי המניות, רשמו החודש ירידה חדה בשיעור של כ-9.4%. מן הצד השני בלטו לטובה גם החודש קרנות הנאמנות המתמחות בסחורות ובזהב שעלו בשיעור ממוצע של כ-5.6%.

 

בקרנות אג"ח כללי, שלהן חשיפה גבוהה לאפיק הקונצרני, נרשמו ירידות של כ-1.5%, עם פערים ברורים בהתאם לחשיפה המנייתית: קרנות אג"ח כללי ללא מניות סיימו את החודש עם ירידה של כ-0.6% שמוביל אותן לראשונה לטריטוריה השלילית מתחילת השנה עם ירידה של כ-0.4%.

 

הקרנות הכספיות השקליות רשמו בחודש אוגוסט עלייה של כ-0.3% ומתחילת השנה הן רשמו תשואה חיובית של כ-1.9%, מעט מעל מדד המק"מ שעלה בכ-1.8% בתקופה זו. בגזרת המט"ח נהנו החודש הקרנות הכספיות הדולריות מעלייה חדה של כ-2.6% בעוד קרנות כספיות אירו וקרנות אג"ח חו"ל המתמחות באירו רשמו זינוק זהה של כ-4.9%.

 

לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה וצרכנות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ירידה במניות - עלייה במט"ח
צילום: AFP
מומלצים