שתף קטע נבחר

הבורסה בת"א צנחה; המדדים קרסו ב-3.5%

בצל העלאת דירוג האשראי של ישראל מצד S&P, הירידות החדות בוול סטריט בסוף השבוע והתקרית בשגרירות במצרים, המדדים בבורסה הגיבות בירידות חדות. מדד ת"א 25 ירד ב-3.56%, ת"א 100 איבד 3.47%. קבוצת איילון: "יש סיבות אמיתיות לדאגה בטווח הקצר"

המסחר בבורסה בת"א ננעל היום (א') בירידות שערים חדות בצל שלל אירועים מעורבים: בצד החיובי קיבלה כלכלת ישראל מתנה לחגים בדמות העלאת דירוג האשראי מצד S&P ל-+A, מאידך מגיבים המשקיעים לירידות החדות בוול סטריט ולתקרית במצרים.

 

מדד תל-אביב 25 ירד ב-3.56% ל-1,024.93 נקודות; מדד תל-אביב 100 ירד ב-3.47% ל-921.07 נקודות; מדד בלו-טק 50 ירד ב-3.32% ל-237.31 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-3.72% ל-245.08 נקודות.

 

"השוק יורד ואיתו האופטימיות, כל המעוזים של האופטימיים נמצאים תחת מתקפה. יש סיבות אמיתיות לדאגה בטווח הקצר. אירופה היא הלב של הצרות העולמיות, שם לא מצליחים להתקדם ורק הולכים אחורה. היום פשיטת רגל של יוון נראית הרבה יותר מוחשית", אומר יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון. "יושבים המנהיגים של אירופה ולא מיישמים החלטות כמו זו של הצלת יוון. המנהיגים לובשים פיג'מה כשצריך בפועל ללבוש מדי קרב", אמר.

 

"השוק עבר ליד התוכנית של אובמה, למרות שהיא הייתה מקיפה ומשמעותית. השוק חושב שאובמה לא יצליח להעביר אותה. מה שייצא כאן כנראה זה דבר מצומצם, לא תוכנית גדולה", הוסיף פגוט. "העניין המצרי הוא משמעותי באווירה שנוצרה כאן כי אירוע גיאופוליטי רודף אירוע גיאופוליטי. ברגע שעובר הקו בין משהו נקודתי לבין אסטרטגי, אז השוק מבצע תמחור מחדש של הסיכון. רואים את זה גם ב-CDS שגדל ב-50 נקודות, זה סוג של כדור שלג. הסיטואציה הזו לא הולכת להשתנות בטווח הקצר", אמר.

 

העלאת דירוג האשראי של ישראל כלל לא הפתיעה את הכלכלנים והפעילים בשוק המקומי, הם ציפו לה. בכל אופן העלאת הדירוג צפויה להשפיע מעט על התשואות בשוק האג"ח, אלה לטענת חיים ישראל, סגן מנהל המחקר של מריל לינץ' לשווקים מתעוררים, לרדת במעט בשל הסיבה הטכנית.

 

מנגד, בזירה הביטחונית שוב לא שקט, אחרי ההרעה החריפה ביחסי ישראל-טורקיה: המהומות האלימות במצרים סמוך לשגרירות ישראל בקהיר נמשכו בליל שישי והובילו להחלטה דרמטית במיוחד. במבצע חשאי באישון לילה הועברו השגריר הישראלי, יצחק לבנון וכ-80 אנשי הסגל הדיפלומטי, בני משפחותיהם וישראלים נוספים שהיו בקהיר, תחת אבטחה כבדה, לשדה התעופה בבירת מצרים. משם, הם יצאו בטיסה מיוחדת של חיל האוויר חזרה לישראל.

   

כלכלני בנק לאומי כתבו בסקירה השבועית כי "בטווח הקצר ימשיך המסחר בשוק המניות המקומי להתאפיין בתנודתיות גבוהה, על רקע מגמת המסחר מעבר לים. נזכיר כי יש לקחת בחשבון גם את הסיכונים היחודיים לשוק המקומי הנובעים מהרגישות לשינויים בסביבה הגיאופוליטית ואת ההשפעות האפשריות לפעולות המחאה. בטווח ארוך יותר, רמת המכפילים נראית אטרקטיבית להשקעה, אך אם יתממש תרחיש קיצון של הדרדרות למיתון גלובאלי, ייתכן שיחלוף זמן לא מבוטל עד שנחזור למגמה חיובית".

 

כלכלני בנק הפועלים הביעו זהירות רבה בסקירה השבועית שפרסמו במיוחד בכל הנוגע להשקעה במניות. "בבואנו להמליץ על השקעה באפיק המנייתי, מילת המפתח בעת הנוכחית הינה סיכון. רמת הסיכון עלתה משמעותית בחודשים האחרונים, ובמיוחד בשבועות האחרונים", כתבו בבנק הפועלים.

 

מניות במרכז

"כלכליסט" דיווח היום לראשונה, כי בעלי מניות של בזק שלחו לחברה מכתב שלפיו בכוונתם לתבוע דירקטורים בחברה תביעה נגזרת על סך 900 מיליון שקל, בעקבות אישור חלוקת הדיבידנד המיוחד. מניית בזק ירדה ב-2.16%.

 

כיל הודיעה היום לבורסה בתל-אביב, כי התקיימה פגישה ביום חמישי האחרון בין שר האוצר לבין יו"ר דירקטוריון החברה לישראל, אמיר אלשטיין. בפגישה זו הוחלט על חידוש והאצת המו"מ בין החברה לבין משרד האוצר, תוך חתירה משותפת להשגת פתרון מוסכם למכלול הסוגיות העומדות על הפרק. מניית כיל ירדה ב-0.2%.

 

שותפות מודיעין תקיים היום אסיפה כללית של בעלי יחידות ההשתתפות שלה, בה תציג את צעדיה לשנה הקרובה. השותפות העלתה לאתר הבורסה לניירות ערך מצגת ובה היא פירטה את לוח הזמנים הצפוי ברשיונות המשמעותיים בהם היא מחזיקה עד לתום 2012. יחידות השותפות של מודיעין איבדו 6%. "כלכליסט" חושף היום כי צחי סולטן, מבעלי השליטה בשותפות מודיעין, רכש 4.99% ממניות ווידמד שערכה בשבוע שעבר הנפקת מניות.

 

רגע לפני שהאנייה טובעת, שלב נוסף בניסיון להצלת חברת האחזקות דוראה. בסוף השבוע האחרון הצליח בעל השליטה בדוראה, בצלאל איגר, לדחות את הקץ ואולי אף להציל את החברה. חברת נאוסיטי, שבשליטתו של אהוד בן ש"ך, את הצעתה להשקעה בדוראה, תוך שהיא מקטינה את היקף התספורת לבעלי איגרות החוב מ־63% לכ־35%, אך דורשת מנגד לקבל אופציה זולה להרחבת השליטה בחברה וכן פריסה אגרסיבית של החוב. מניית דוראה זינקה ב-46%.

 

חברת הכבלים HOT הודיעה ביום שישי האחרון על שינוי מתווה העסקה לרכישת מירס. לפי המתווה החדש התמורה הכוללת עבור רכישת מירס תחושב על פי שווי חברה שיופחת מ-1.3 מיליארד שקל ל-1.2 מיליארד שקל. מניית הוט הוסיפה 2.17%.

 

הפטנטים של אלרגן לתרופה המשמשת לטיפול הגלאוקומה, הפוגעת בעיניים, "לומיגן" עדיין בתוקף, וטבע הפרה אותם, כך פסקה ביום שישי האחרון שופטת בית המשפט הפדרלי בארה"ב. יחד עם זאת, השופטת לא ציינה מה היקף הפיצויים שיהיה על טבע לשלם. מניית טבע ירדה ב-4.3%.

 

תפרון הודיעה ביום חמישי האחרון על הגשת מסמכים לצורך הפסקת רישום מניות החברה תחת דיני ניירות ערך של ארה"ב והפסקת מסחר במניות החברה ברשימה המשנית בבורסת נאסד"ק. המהלך צפוי לחסוך לחברה כספים רבים, בשל העדר הצורך בדיווח לפי כללי החשבונאות הנהוגים בארה"ב. מניית תפרון הוסיפה 4.2%.

 

חברת הנדל"ן והבנייה אאורה הודיעה ביום שישי האחרון כי בועז משעולי ויוסף צליח, יו"ר ומנכ"ל החברה הודיעו לה, בהודעה מוקדמת של 3 חודשים, על סיום הסכם ההעסקה בינם לבין החברה. לבקשת הדירקטוריון הבהירו המנהלים כי מדובר על סיום הסכם ההעסקה שלהם ולא על הפסקת פעילותם בחברה. מניית אאורה איבדה 3.1%. 


פורסם לראשונה 11/09/2011 10:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים