שתף קטע נבחר

סטודנטים לרפואה בצפת: "לא פה בשביל הכסף"

בצל מחאת המתמחים, הסטודנטים שעומדים להתחיל את לימודיהם בקמפוס החדש בצפון סיירו בעיר והביעו ביטחון בהחלטתם, לצד חששות מהתנאים. "זו שריטה מילדות"

"רוב הסטודנטים כאן מזדהים עם מאבק המתמחים, אבל זה לא משהו שיניא אותי מהבחירה במקצוע, ואני מקווה שעד שאסיים את הלימודים הבעיה תיפתר". כך אמרה עדי גבעתי, סטודנטית לרפואה שתחל את לימודיה בחודש הבא בקמפוס החדש בצפת. היום (יום ג') ערכו הסטודנטים סיור בעיר. הקמפוס החדש יכשיר כ-130 רופאים בשנה, שיצטרפו לבתי החולים בצפון.

 

משבר הרופאים - כותרות אחרונות ב-ynet:

  

מחאת המתמחים ואיומם בהתפטרות העסיקה את הסטודנטים הצעירים, אך כמעט שלא נשמעה בקרבם התלבטות או הסתייגות באשר לעצם הבחירה המקצועית שעשו. חלק מהסטודנטים העתיקו את לימודיהם מקמפוסים באיטליה ובהונגריה, ואחרים סיימו את לימודי התואר הראשון במדעים מדויקים באוניברסיטאות בארץ ויעשו השלמה ללימודי הרפואה בצפת.

 

סיור הסטודנטים בצפת. "כמו מה שבן-גוריון עשתה לבאר שבע" (צילום: משה בנימין) (צילום: משה בנימין)
סיור הסטודנטים בצפת. "כמו מה שבן-גוריון עשתה לבאר שבע"(צילום: משה בנימין)

 

"התנאים של המתמחים מעציבים אותי, אבל אין לי התלבטות כי זו סוג של שליחות. אנשים פה לא בשביל השכר, זה לא מה שמשפיע על ההחלטה", אמר אמיר, בן 28 מקריית שמונה. "זו שריטת ילדות", אמרה אחת הסטודנטיות. "זה החלום של אנשים, הם לא רואים את עצמם עושים משהו אחר".

 

יאיר שיבר, בן 28 מתל אביב, סיים ארבע שנות לימודי ביולוגיה באוניברסיטת תל אביב וציין כי בחר ללמוד בצפון בין היתר בשל מלגת לימוד שנתית. "ברור שאם נצטרך לעבוד משמרת של 26 שעות אף אחד לא יהיה מרוצה", אמר שיבר.

 

הפגנת רופאים מתמחים. "אף אחד לא יהיה מרוצה ממשמרת של 26 שעות" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הפגנת רופאים מתמחים. "אף אחד לא יהיה מרוצה ממשמרת של 26 שעות"(צילום: ירון ברנר)

 

גם דניאלה, בת 25 מנתניה, הביעה חשש מהמשמרות הארוכות. "ברור שהמצב של המתמחים עובר לי בראש. לקחתי את זה כשיקול כשבחרתי ברפואה, אבל בסופו של דבר, יותר משאני דואגת לעצמי אני דואגת למטופל שאני צריכה לטפל בו אחרי 26 שעות. אני מקווה שלא אצטרך להגיע למשמרות כאלה".

 

לצד ההתלהבות מהמקצוע עצמו, חלק הביעו חשש מהתנאים. "זה מקצוע שאתה קם אליו כל בוקר עם חיוך, הכסף הוא לא מה שמשנה", אמרה סטודנטית מקריית שמונה, אך סייגה את דבריה: "אבל זו הראייה שלי עכשיו, כשאין לי משפחה וילדים, אני לא יודעת אם אוכל לומר זאת כשאהיה מתמחה, כי עם חיוך לא הולכים למכולת".

 

אריה מירושלים הודה כי ככל שהתקדמה שביתת המתמחים גדלה אצלו ההתלבטות בין לימודי

רפואה בחו"ל לבין לימודים בארץ. "התלבטתי בין ציונות וערכים לבין הכסף והתנאים. אני חושב על המשפחה שלי בעתיד ואני יודע שיש רופאים שלא רואים את הילדים שלהם גדלים", הסביר.

 

"כל אחד פה יגיד לך שחו"ל זה אופציה, רופאים מבוקשים בעולם", אמר ארז, שעבר לצפת לאחר שלוש שנות לימוד באוניברסיטת תל אביב. חברו אדם, שעבר גם כן מתל אביב, אדם בן 25, גילה ששקל ללמוד מקצוע אחר. "יכול להיות שהייתי הולך ללמוד וטרינריה. בן אדם שרוצה לעשות כסף הולך ללמוד מחשבים, אבל מי שבא ללמוד רפואה עושה את זה מתוך רצון לעזור לאחרים".

 

הסטודנטים סיירו עם בחברת השר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום, וראש העיר אילן שוחט. "יש הרבה רגעים של תסכול בפוליטיקה, אבל כשאני רואה אתכם כאן, אני מאושר שיש לי את היכולת להגיע לרגע הזה", אמר השר שלום לסטודנטים. לדבריו, "בית הספר לרפואה יעשה לצפת את מה שאוניברסיטת בן-גוריון עשתה לבאר שבע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסטודנטים בסיור עם השר שלום. "מאושר לראות אתכם כאן"
צילום: משה בנימין
מומלצים