שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open
    מינימליזים במגדל - ביקור בית בראשון לציון
    משפחה שרצתה לחיות על פי צו אופנת המגדלים התל אביביים, הצליחה לעשות זאת מחוץ לעיר הגדולה. דירתם החדשה, שכוללת שני מפלסים, ממוקמת בקצה של מגדל מגורים ומעוצבת בסגנון עדכני ומינימליסטי. צפו בתמונות

    אבא עורך דין, אימא עצמאית ושלושת ילדיהם, גרו בבית פרטי רחב ידיים, שהם עיצבו לאורך השנים מהמון צבעים וחומרים שונים. עם השנים התעורר בהם חלום: להתאים את עצמם לצו אופנת מגדלי הדיור התל אביביים, שמאופיינים בניקיון צורני וחומרי, בבהירות עיצובית ואפילו יוקרתית. המשפחה אכן התמקמה לבסוף בקצה מגדל מגורים בראשון לציון, וכדי לממש את הפנטזיה הוזמן האדריכל יקי ארזי, שהוביל את התכנון מאפס על ידי פירוק קירות הבית והרכבתם מחדש לתכנון עדכני ומינימליסטי.

     

    צילום: הדר כהן

     

    אזור היום ואזור הלילה

    שחלל הכניסה מחלק את הדירה לשניים: אזור היום ואזור הלילה. הפריט העיצובי המובהק ביותר שמפריד בין החלקים הוא הריצוף השונה. אזור היום מודגש ברצפת גרניט פורצלן בגווני אפור בהיר, ואזור חדרי השינה מודגש באמצעות רצפת פרקט בגוון חום.

     

    סט כסאות לבנים עם ציפוי ניקל ושולחן קטן שחוצץ ביניהם מקבלים את פני מי שנכנס, כשהמבואה נשענת על קיר דקורטיבי מגבס ותאורה נסתרת מלוחות MDF אופקיים, שאפשרו דיוק ואסטטיקה. התכנון הדקורטיבי לאורך הדירה מתבסס על פתרונות אכסון וכך למשל, צידו השני של אותו קיר כולל את חלל המזווה, שבו מוקמו מקרר נוסף ותאי אכסון של אזור המטבח.

     

    בכניסת הבית ממוקמים שירותי האורחים, כאשר הכיור מוקם מחוץ לתא השירותים ועיצובו ממשיך את אותו קו כללי של הבית. למרות גודלו הקטן, התחושה מאוד נעימה בחלל בעקבות בחירה בפריטים בהירים ולא סטנדרטים.

     

    המראה בשירותים בעלת קצוות מפורזלים, והיא נצבעה בלבן. הפרט שמעדן בין הרצפה הכהה לקירות הבהירים הוא המדף המעורגל מפסיפס בגווני לבן, אפור, קרם, וחום שמקשר בין ניגודי הצבעים.

     

    וויטרינה לאורך הקיר

    במטבח הותקן שולחן אי באורך של כ-3 מטרים, כדי לאפשר סביבת עבודה נוחה וגמישה ולייצר מקום מפגש וישיבה של בני המשפחה. המטבח צופה אל שאר חלקי החלל הציבורי שחולקו לתתי חדרים והודגשו על ידי משחק צבעים בגווני לבן אפור וחום.

     

    צבעו הלבן והנקי של המטבח מתמזג עם שאר חלקי הבית. בעקבות השאיפה לקו עיצובי נקי ופרקטי נבחר השיש הלבן וארונות מחומר שלייף אפוקסי, שמסתירים מאחוריהם מקומות אחסון רבים וחלל מזווה עמוק.

     

    בפינת האוכל, שמהווה המשך ישיר למטבח ולאזור הכניסה לבית, שולט הצבע החום. שולחן האוכל עשוי עץ בגוון כהה לצד מחיצה מאותו חומר, שתפקידה ליצור פרטיות. בחלל הותקנו כאן תאי אחסנה לכלי הגשת האוכל, וצידו השני הפונה לסלון מכיל את מערכות הבידור.

     

    הקו המקשר בין הפינה לסלון הוא וויטרינה גדולה שהותקנה לאורך כל הקיר, המתחילה בפינת האוכל ומסתיימת בסלון ומשם גם יוצאים למרפסת הבית.

     

    משחק צורות ונפחים

    חדר העבודה של אם המשפחה ממוקם בתוך מובלעת שמתאימה לתנאי עבודה של אדם אחד בלבד ומשקיף על ההתנהלות השוטפת של הבית. בתכנונה הקודם של הדירה מוקמה כאן מרפסת פתוחה, שנסגרה על ידי פרופיל בלגי ותריסים ונצייאלים. מיקום נוח זה מאפשר לאם לנהל את ענייני הבית מצד אחד ומצד שני, בעזרת מחיצת זכוכית מבודדת קול, לנהל גם את עסקיה בפרטיות מוחלטת.

     

    הסלון הוא החלק האחרון בחלל המגורים הראשי,והמינימליסטי מביניהם. קירות החלל מחולקים לשלושה חלקים, כשבקיר אחד הוטבע קמין גז שמעוצב בקווים אלכסוניים הנותנים תחושה של משחק צורות ונפחים שמוסיפים קצת חמימות לצבעו הלבן של הקיר. בקיר נוסף הותקנו רמקולים למערכת הבידור, וקיר שלישי עשוי זכוכית מקצה לקצה ודלת יציאה למרפסת הגדולה.

     

    לצד הקירות הלבנים הותאמו גופי תאורה תלויים וספוטים למשחק דינמי בין הגופים. הריהוט עוצב בסגנון איטלקי מינימליסטי וכולל ספת עור לבנה בצורת האות ר', שלמרות צבעה הלבן משרה הרגשת חמימות המתאימה לסלון ביתי. לספה מתחבר בהתאמה שולחן זכוכית בשילוב רגלי ניקל, שתוכנן על ידי מעצב הדירה.

     

    רצפה אפורה פוגשת קיר פסיפס

    מהסלון יש מעבר לקומה השנייה, הכוללת חדר בגודל של כ-30 מטר ויציאה למרפסת של 80 מטרים.

      

    בחדר השינה, ההורים לא ויתרו על יחידת שינה שמורכבת ממיטה ושתי שידות קטנות בצבע חום. האתגר העיצובי שהוטל על ארזי הוליד פתרון פרקטי, שהוביל ליצירת נישות בקיר והטמעה של השידות בתוכן. פתרון עיצובי ופרקטי לתאי האכסון מופיע גם בחלל הכניסה והמעבר של החדר, התחום משני צדדיו בדלתות על מסילה, שפתיחתן חושפות תאי אכסון גדולים.

     

    החלל עצמו עטוף צבעי קרם ומעל המיטה הודבק טפט בגוון קרם עם טקסטורה של פרחים. משחקי הצבע בחדר מעבירים תחושת חמימות, נינוחות, ורוגע. חדר הרחצה של ההורים מכיל פרטי נגרות מעץ אלון שהותקנו לטובת יחידות הכיור המנותקות מהרצפה.

     

    חדר הרחצה הכללי משרת את בנות הבית הצעירות. לטובת המרחב האישי שלהן תוכננו שתי יחידות כיור עם שפע של מקום לצרכיהן. פרטי הנגרות תוכננו במיוחד וכך גם המראה שעל הקיר. גם כאן הצבע משמש כשחקן מפתח בעיצוב והרצפה האפורה פוגשת את קיר הפסיפס בגווני האבן ומסתיימת בקיר הלבן. חדר רחצה נוסף לבת הבכורה, מוקם בצמוד לחדרה ותוכנן על חשבון חדר ארונות שהיה קיים בדירה.

     

    המינימליזם והקו העיצובי הבהיר והנקי, הובילו להגשמת חלומם של בני המשפחה. שינוי הגישה העיצובית ורצון עז להסתכל על העיר מלמעלה, נתן מענה ראוי לתפיסת המגורים העדכנית שקיימת היום במגדלי היוקרה התל אביביים.  

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים