שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open
    העיקר הנכדים: עיצוב בית בנס ציונה
    שתי הנכדות הקטנטנות שהגיעו לעולם, הניעו בני זוג בשנות ה-60 לחייהם לרענן את מראה ביתם, בלי לשבור קירות. החדר המיוחד עוצב עבורן במראה יוניסקסי והוא מתפקד גם כמשרד ביומיום. התוצאה: מראה ביתי מואר ואלגנטי. צפו בתמונות

    בני זוג בשנות ה-60 לחייהם, החליטו שדירתם בנס ציונה זקוקה לשיפוץ. הדירה, ששטחה 90 מ"ר, לא עברה שינוי מאז שנות ה-70, והדיירים החליטו שעכשיו, כשיש להם שתי נכדות קטנטנות, הגיע הזמן הנכון להתרעננות.

     

    כתבות נוספות בביקור בית :

     

    החלטתם הובילה אותם לענבל קרקו, מעצבת ואדריכלית פנים, שסייעה להם בתהליך החידוש הבית. בעזרתה נפתח חלל הבית ללא שום שבירת קירות ונולדה לה דירה ביתית, מוארת רכה ואלגנטית.

     

    צילום: אורי סיון

     

    "אסופת רהיטים כבדים מהרבה סגנונות חסמו את החלל, כמעט ולא נכנס שום אור לדירה", מספרת קרקו על הבית לפני השיפוץ, "הדיירים ביקשו לשפץ את הסלון ולתת לו מראה עדכני ולהפוך את חדר העבודה, שהיה נראה כמו חדר של תיכוניסט בסבנטיז, לחדר נכדות שיגרום לבנות לרצות להישאר אצל סבא וסבתא". 

     

    כך החל תהליך השיפוץ שבסופו נולד בית מעוצב, מזמין ומרגיע. המעצבת, שמשתמשת בשיטת שרטוט תלת מימדי הציגה בפני הדיירים כמה אופציות לשינוי, ביחד הם בחרו פלטת צבעים בהירה ששולטים בה צבעי ירוק זית ואוף וויט ומלאכת השיפוץ החלה.

     

    מראה עדכני

    בסלון, הרהיטים האקלקטיים פינו את מקומם לספות בגוון חול, כורסא מעץ כהה ושולחן עץ נמוך. חלון הזכוכית הרחב והארוך כוסה וילון בצבע אוף וויט שנקנה ב"וילונות אורגד" ונתן מראה רומנטי לחדר.

     

    מעל הספה נתלה ציור של האמנית אדית יוסף, המשלב בתוכו מראות, מאיר את החדר ונותן טאצ' מודרני ומנצנץ לחלל. את מוקד החדר בחר קרקו למקם בנישה ממול הספות, הנישה משלבת תאורה פנימית ובתוכה ציור מוזהב.

     

    בהמשך לסגנון של גוונים רכים , גם פינת האוכל עוטרה ושודרגה על ידי הדבקת טפט עדין. הטפט, בעל הדפס בצבע ירוק זית על רקע בז', מקנה לפינת האוכל ניחוח מלכותי, אהיל זהוב המפיץ אור חם ומרגיע תלוי מעל שולחן העץ הכהה.

     

    גולת הכותרת: חדר הנכדות

    הבקשה הכי מיוחדת של הדיירים וגולת הכותרת של השיפוץ, זו שבעצם הניעה אותו, היא חדר הנכדות. הדיירים ביקשו להפוך את חדר העבודה הקיים לחדר שישמש את הנכדות כשיבגיעו לביקור ויוכל לתפקד גם כמשרד קטן בשביל בני הזוג ביומיום.

     

    החדר עבר שינוי משמעותי, קירותיו נצבעו בגוונים של סגול לילך וצהוב בננה כאשר המחשבה הייתה ליצור חדר יוניסקסי. לנכדות חובבות הציור הוכנה שידת מגירות עם מקום לצבעים, שולחן ציור המותאם לגובהן ולוח שעם המשתלב עם הקיר מאפשר להן "לצייר על הקירות". מדבקות קיר משעשעות ושטיח בעל מראה של דשא חתמו את עיצוב החדר .

      

    הבית מדגים את כוחו הרב של עיצוב הפנים. ללא שום שינוי ממשי של החלל, חלה טרנספורמציה אדירה במראהו. עיצוב הסלון המואר וחדר הנכדות הצבעוני הצליחו לתת לבית הישן את כרטיס הכניסה לשנות האלפיים. שרטוטיה התלת מימדיים של המעצבת אפשרו לדיירים להבין ולחזות בתוצאה הסופית, כך שכל תהליך השיפוץ היה רגוע, נינוח ומהנה.

     

     הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים