שתף קטע נבחר

צפו: מתקפת גורי קופים מתוקים בספארי בר"ג

לאחרונה נולדו מספר גורי קופים בספארי ברמת-גן, מרביתם של מינים המצויים בסכנת הכחדה בטבע. סברינה, גורת מקוק שחורה נדירה יונקת מאמה סמדי, בקי הגיבונית המצויה מרחפת עם אמה בטינה, יאנה, קופת מקוק זנב אריה שומרת על גור קטן שמינו עדיין לא ידוע וגם תוספת חדשה אצל קופי הקפוצ'ין הבכיין

 

 
צילום: שי רוזנצוויג

 

 

מקוק שחור

סברינה, גורת מקוק שחור, הגיעה לעולם לפני מספר שבועות והצטרפה אל להקת המקוקים השחורים בגן החיות. לאמה של סברינה, סמדי, בת ה-14, זו ההמלטה השלישית במספר..

 

בגני חיות ברחבי העולם קיימות תוכניות לרביית המין המצוי בסכנת הכחדה בטבע. כיום ישנם 234 קופי מקוק שחור בגני חיות ברחבי העולם, אליהם הצטרפו השנה 12 גורים חדשים. המקוקים השחורים סובלים ב-40 השנים האחרונות מירידה של 80 אחוז באוכלוסייתם עקב ציד וכריתת יערות. כיום מוערכת גודלה של אוכלוסיית המקוקים השחורים בדרום מזרח אסיה, החיים בשני איים באזור אינדונזיה, בכ-6,000 פרטים באי סלבס ואילו באי בקאן, שם אין ציד נרחב של קופים בכ-100 אלף בלבד.

 

 

גיבון מצוי

בקי, גורה גיבון מצויה בת 8 חודשים ואמה, בטינה, בת 32, עברו יחד עם שני זכרים לפני מספר חודשים מאי הגיבונים וחברו יחד לקבוצת האורנג-אוטן הסומטריים, בעקבות התנגשויות אלימות בין קופי הסיאמנג לקופי האדם הכתומים.

 

לפני 11 שנה המליטה בטינה את הגור האחרון שלה. כעת, השתיים צמודות מאוד זו לזו ובפעמים שהגורה מטיילת לבדה, היא נמצאת תחת השגחה צמודה של האם. רוב שעות היום הן מבלות יחד עם הזכרים על המתקנים הגבוהים המאפשרים להם לצפות על הנעשה בחצר. בטינה לוקחת את הגורה פעמים רבות למסעות בין החבלים והמתקנים השונים.

 

 

הגיבונים נפוצים ביערות בדרום מזרח אסיה. הם מבלים את מרבית זמנם על עצים ונחשבים לאקרובטים המיומנים בזינוק בין העצים הגבוהים בעזרת זרועותיהם הארוכות ויכולת הקפיצה המרשימה. בטבע הם מצויים בסכנת הכחדה עקב ציד ואובדן שטחי מחייה לטובת חקלאות ומגורים.הרבייה של קופי גיבון בשבי נחשבת למאתגר בקרב גני החיות ברחבי העולם, מאחר שהם אינם מתרבים בקלות. אחד המאפיינים של הגיבונים הוא השירה הקולנית שלהם בין הזכר לנקבה.

 

קפוצ'ין בכיין

בחצר קופי הסבוס - הקפוצ'ינים הבכיינים, ציינו בחודש שעבר את הגעתו לעולם של גור חדש לקופטש, נקבה בת 15. הקפוצ'ינים הבכייניים, שמקורם בדרום אמריקה, נחשבים לבין מיני הקופים הנפוצים ביותר ביבשת

 

 

מקוק זנב אריה

בתחילת השבוע פרסמנו את הגעתו של גור מקוק זנב אריה נדיר, שובב ופעלתן שהצטרף אל להקת מקוקי זנב אריה בספארי ברמת-גן. האם יאנה וזכר בשם רג'אנה הזדווגו לפני כשבעה חודשים ובחודש שעבר נולד הגור. לדברי המטפלים בגן החיות, האם המנוסה בת השבע, מטפלת בו בהצלחה.

 

זו ההמלטה השלישית של יאנה, החובקת שני צאצאים נוספים: ימית בת השנתיים ויוגורט בן השנה. קופי מקוק זנב האריה זכו לשמם תודות לרעמה המפוארת המעטרת את ראשם ולזנבם החלק אשר בסופו פלומת שיער הדומה לזנבו של האריה. הקופים מצויים כיום אך ורק באזורים מיוערים בדרום מערב הודו, ונחשבים לקופים בסכנת הכחדה.

 

 

כיום הלהקה בספארי מונה תשעה קופים: ארבעה זכרים (2 בוגרים וצמד צעירים בני שנה וחצי), ארבע נקבות (2 בוגרות וצמד צעירות הגדולות בשנה מהזכרים הצעירים) וגור חדש שמינו עדיין אינו ידוע.

 

באיגוד השימור העולמי (IUCN) הגדירו את הקופים כחיות בסכנת הכחדה והעריכו לפני כשלוש שנים כי נותרה אוכלוסיה משוערת של פחות מ-4,000 פרטים כשמתוכם 250 קופים בוגרים וברי רבייה. על פי המסורת בספארי, שם הגור אמור להתחיל באות הראשונה של שם אימו וכעת מחפשים לו שם באות י', שיתאים גם לזכר וגם לנקבה. גולשי ynet מוזמנים לשלוח את הצעותיהם בתגובות לכתבה.

 

עוד כתבות על חיות בר בארץ ובעולם


פורסם לראשונה 12/11/2011 23:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סברינה, גורת מקוק שחור, יונקת
צילום: שי רוזנצוויג
גור ממין לא ידוע בלהקת מקוקי זנב אריה הנדירים
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג
בקי, גורת גיבון מצויה עם אמה, בטינה
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג
וגם גור חדש בלהקת הקפוצ'ין הבכיין
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג
מומלצים