שתף קטע נבחר

מדענים: הצלחנו להפוך שתן לחשמל

האם התחליף המבוקש לנפט היה כל השנים מתחת לאפינו? קבוצת חוקרים בריטים טוענים כי מצאו דרך להפיק בימוסה מהפסולת הנוזלית. מייסד פסטיבל רוק בממלכה כבר מפנטז: נשתמש בשתן של הקהל לצורך ייצור החשמל באירוע

שתן נחשב לפסולת בלתי נעימה בעליל, אבל מתברר שגם הוא יכול לשמש כמקור אנרגיה: קבוצה של חוקרים מבריטניה טענו השבוע שהם מצאו דרך להפיק ביומסה משתן ולהפוך אותו לחשמל. הלקוחות כבר בפתח: מייסד פסטיבל הרוק המפורסם גלסטנברי שבאנגליה, מייקל איביס, אמר כי ישקול בחיוב את השימוש בשתן של באי הפסטיבל לצורך ייצור החשמל שהאירוע צורך.

 

עוד בערוץ כלכלה ירוקה :

 

כל אחד מאיתנו מפיק מידי יום 2.5 ליטרים של שתן, וסך של 6.4 טריליון ליטר בכל העולם. ד"ר איוניס אירופולוס וצוות המדענים מאוניברסיטת בריסטול, פרסמו מחקר שבחן האם שתן הוא חומר שניתן לשימוש בתאי דלק מיקרוביים. מסקנתם: השתן עשיר בכימיקליים והוא יכול להיות אפקטיבי בשימוש בתאי דלק.

 

הניסויים הראשוניים אישרו שתאי דלק מונעי-שתן ישימים מבחינה טכנית. כעת מקווים המדענים לבנות מערכת אב-טיפוס גדולה יותר, שתוכל לספק חשמל לבתים, עסקים ואפילו כפרים קטנים.

 

על הכוונת: השתן של חיות המשק

החוקרים מביעים עניין מיוחד בשתן של חיות משק, כדי להפחית את ההשפעה השלילית שלו על הסביבה: מידי יום מופקים 38 מיליארד ליטרים של שתן על ידי חיות משק, וטיפול לא נכון גורם להשפעות שליליות על הסביבה.

 

חיות משק. השתן מזהם את הסביבה (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
חיות משק. השתן מזהם את הסביבה(צילום: זיו ריינשטיין)

 

השתן של חיות המשק משחרר לאוויר חומרים רעילים כמו מימן גופריתי ואמוניה. על פי הערכת הסוכנות האמריקנית להגנה על הסביבה (EPA), כ-80% מפליטת האמוניה בארצות הברית מגיעה מחיות המשק. לשם השוואה, כמות הצרכים שחיות המשק מפיקות בארצות הברית גדולה פי 130 לעומת הכמות שבני האדם מפיקים.

 

השתן עשוי להגיע לנחלים, לימים ולמי השתייה, והצרכים שנקברים באדמה מגיעים ליבולים אותם אנחנו אוכלים בסופו של דבר, ומזהמים את האוויר ואת מי התהום. 

 

ההמצאה של החוקרים מאפשרת לתאי הדלק לנקות למעשה את השתן כך שיהיה אפשר לשחרר אותו בביטחה אל הסביבה, ללא צורך בתהליכים יקרים וצורכי אנרגיה מצד חברות לטיפול בנוזלי פסולת.

 

החוקרים הסבירו, כי למרות שהצליחו להפיק רק כמות קטנה של חשמל, הם מתכננים כעת לערום את תאי הדלק כך שהשתן יזרום בכל המערכת ויפיק יותר חשמל. "ההשפעה של מערכת שכזו עשויה להיות עצומה, משום שהיא מאפשרת לנו לחשוב על 'פסולת' בדרך חדשה, ולהציע פוטנציאל גדול לעתיד", מסרו החוקרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים