שתף קטע נבחר

בית הדין למתמחים: הסבירו למה נטשתם

בית הדין הארצי לעבודה הורה למתמחים להשיב עד מחר בשעה 13:00 לעתירת המדינה על ביזיון בית הדין. במקביל, יתקיים מחר בבוקר דיון בבג"ץ, בנושא התפטרות המתמחים

האם המתמחים יישלחו לכלא? המתמחים, שעזבו את עבודתם בבתי החולים, חוייבו להגיש עד מחר (יום ה') בשעה 13:00 בצהריים את תגובתם לבית הדין הארצי לעבודה, לבקשת המדינה שבית הדין יפעל מתוקף סמכותו ויורה למתמחים לחזור לעבודתם - כיוון שביזו את החלטת השופטים. גם ההסתדרות הרפואית וארגון רופאי בתי החולים יצטרכו להגיב לבקשה, ולאחריה תחליט השופטת נילי ארד על המשך הדיון בעניין.

 

מנתוני משרד הבריאות עולה כי היום נעדרו מבית החולים 315 רופאים מתמחים. לבית החולים רמב"ם לא הגיעו 73 מתמחים, לבית החולים איכילוב בתל-אביב - 70, לבית החולים מאיר בכפר-סבא - 59, לבית החולים שיבא בתל-השומר - 46, לבית החולים שניידר בפתח-תקווה - 21, לבית החולים בני ציון בחיפה - 18, לבית החולים בלינסון בפתח-תקווה 17 ולבית החולים וולפסון בחולון לא הגיעו היום 11 מתמחים.

 

רפואה במשבר - כותרות אחרונות ב-ynet:

  

מחר בבוקר יתקיים דיון בבג"ץ בנושא התפטרות המתמחים. השופטים, שידונו בעתירת המתמחים, ישפיעו בכל החלטה שיקבלו על המשך מאבק המתמחים. "צעדי המדינה ממחישים את האופן הדורסני בהם נקטו לאורך כל התהליך, במקום לנסות לפתור את המשבר תוך שימוש ציני בבית המשפט", אמר ד"ר אבי גדות, מתמחה בבית החולים איכילוב בתל-אביב, ואחד העותרים לבג"ץ.

 

כנס מתמחים בבית החולים רמב"ם בחיפה (צילום: אבישג שאר- ישוב) (צילום: אבישג שאר- ישוב)
כנס מתמחים בבית החולים רמב"ם בחיפה(צילום: אבישג שאר- ישוב)

 

"היחידים לכל אורך הדרך שצייתו לכל הנחיות בית המשפט, היו המתמחים", אמר ד"ר גדות. "המדינה שמנסה עכשיו להציג אותנו כפורעי חוק, היא זו שביזתה את כבוד השופט חנן מלצר ולא מילאה את החלטותיו. משום שכבוד השופט מלצר התיר לי להתפטר, אני לא רואה שהמעשה שלי הוא ביזיון בית המשפט. אני חושב שהצעד של המדינה מעיד על פאניקה ואני תקווה שבג"ץ יראה מחר את הדברים כהווייתם".

 

"עיתוי מוזר של ההתפטרות"

מנגד, יש שטוענים שהתפטרות המתמחים והגשת מכתבי ההתפטרות של רופאים מומחים, הוא צעד בעייתי גם בהיבט המשפטי. המנכ"ל היוצא של בית החולים הדסה בירושלים, פרופ' שלמה מור-יוסף, אמר ל-ynet: "בית המשפט נתן את פסיקתו, שלא מכובדת במלואה על-ידי הרופאים. ההתפטרות האחרונה הגיעה בעיתוי מוזר, משום שהדיון בבית המשפט לא נקבע לעוד שנתיים".

 

על אי קיום הוראת משרד הבריאות, על-ידי סגן מנהל בית החולים רמב"ם בחיפה, הוא אמר: "אי אפשר להחזיק את המקל בשני הקצוות, אי אפשר להגיד שאנחנו רוצים להתפטר, ומצד שני להגיד לא התכוונו. כמובן שלרופאים מומחים יש הרבה מה להפסיד, כמו הפנסיה שלהם. אני לא חושב שמישהו מהם באמת רצה להתפטר. הם כנראה רצו רק להראות הזדהות. אבל

 לכל מהלך יש תג מחיר. יש מפולת גדולה מאוד של כל ההיררכיה במערכת. צריך, אולי בעזרת בג"ץ, להוציא את העגלה מהבוץ". פרופ' מור-יוסף הוסיף כי את הנושא צריך לסיים או בהכרעה של בית משפט או בהסכמה.

 

במקביל, הסטודנטים לרפואה באוניברסיטת תל-אביב יפתחו בשביתה ללא הגבלת זמן. במכתב ששלח יו"ר אגודת הסטודנטים לרפואה באוניברסיטה, גלעד אלון, נכתב: "אנו לא מוכנים להשלים עם הדרך בה בחרה המדינה להתמודד עם ההחלטה של עמיתינו, מתמחים ובכירים כאחד, לעזוב את מערכת הרפואה הציבורית בישראל. אנו רואים בהחלטה של עמיתינו לעזוב את המערכת הציבורית החלטה אמיצה, חריגה וכזו אשר מצביעה על בעיה רחבת היקף בחומרתה. ברצוננו להדגיש כי אנו רואים עצמנו חלק בלתי נפרד מאותם רופאים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתמחה ליד בית הדין הארצי לעבודה. ארכיון
צילום: אוהד צויגנברג
צילום: גיל יוחנן
פרופ' מור-יוסף
צילום: גיל יוחנן
מומלצים