שתף קטע נבחר

מרקים זה שמחה. מרק ירקות אסייתי עם כיסוני בצק

כשהשמים כבר אפורים, מה יותר מתאים מצלחת מרק שמחממת את הבטן והלב, ובעצם את הבית כולו? ספיישל מיוחד שכולו מרקים מחממים, מתחיל במרק ירקות אסייתי עם כיסוני בצק

 

מרק ירקות אסייתי עם כיסוני בצק

 

המרכיבים ל-6 מנות

 

10 פטריות שיטאקי מיובשות
6 כוסות מרק עוף צח (אפשר מאבקה)
1 כפית מלח
‭1/4‬ כפית סוכר
2 כפיות שמן שומשום
‭1/4‬ כפית צ'ילי חריף יבש
2 כפות רוטב סויה

‭1/4‬ כרוב, פרוס לרצועות דקיקות

2 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקיקות
2 גבעולי סלרי, חתוכים דק

1 פלפל אדום, חתוך דק 1 פלפל צהוב, חתוך דק

10 יחידות שעועית ירוקה סינית

1 ביצה, טרופה

 

לכיסונים

 

1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח

‭3/4‬ כוס מים

1 חלמון

1 כפית מלח

 

למלית הכיסונים

200 גרם בשר בקר טחון

3 כפות מים

‭1/4‬ כפית ג'ינג'ר טרי
1 כף רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
מלח, פלפל שחור

2 כפות בצל ירוק קצוץ דק

לבישול הכיסונים: 1 כף שמן

להגשה: עירית קצוצה

 

ההכנה

 

‭.1‬ שמים בקערה את הפטריות, מוסיפים כוס מים ושורים 20 דקות.

 

‭.2‬ שמים בסיר כבד את המרק הצח ומביאים לרתיחה, מוסיפים את המלח, הסוכר, שמן השומשום, הצ'ילי והסויה ומבשלים כ־5 דקות. מוסיפים את כל הירקות החתוכים ואת הפטריות עם מי השרייה ומבשלים על להבה נמוכה כ־15 דקות. מוסיפים, בהדרגה ותוך כדי בחישה, את הביצה ומסירים מהכיריים.

 

‭.3‬ הכיסונים: שמים את הקמח בקערה, יוצרים גומה במרכזו ויוצקים פנימה את המים והחלמון. מוסיפים את המלח ולשים היטב עד שמתקבל בצק חלק. מכסים את הבצק במגבת נקייה ומניחים בצד.

 

‭.4‬ המלית: שמים את כל מרכיביה בקערה ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

 

‭.5‬ מקמחים משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק ולשים קלות בידיים. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 5 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בכוס קטנה (בקוטר כ־5 ס"מ.


6. מניחים כפית מן המלית במרכז מחצית מהעיגולים, מרטיבים את שולי העיגולים במעט מים ומניחים על כל אחד מהם עיגול בצק נוסף. מהדקים היטב את שולי העיגולים זה לזה.

 

‭.7‬ ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים מלח ואת השמן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכיסונים ומבשלים אותם 15 דקות. מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לצלחת.

 

‭.8‬ ההגשה: מחממים את המרק אם יש צורך, מחלקים לקערות הגשה, מניחים בכל קערה כמה כיסונים, זורים עירית ומגישים.

 

 


ירקות וכיסונים במרק עוף אסייאתי טעים (צילום: כפיר חרבי)

 

לכל מתכוני המרקים שלנו

 







 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק ירקות אסייתי עם כיסוני בצק
צילום: כפיר חרבי
צילום: שי רוזנצוויג
כך מכינים וממלאים כיסונים
צילום: שי רוזנצוויג
לאשה בפייסבוק
מומלצים