מרק מינסטרונה של חורף
ממשיכים בספיישל המרקים החורפיים שלנו. והפעם: מרק מינסטרונה עשיר בירקות, עם ארומה איטלקית והמון עשבי תיבול
מרק מינסטרונה
המרכיבים ל-10 מנות
1 כוס פסטה קטנה (כמו פנה, פוזילי, צדפים וכדומה)
4 כפות שמן זית
2 גזרים, קלופים ופרוסים לטבעות
1 בצל, קלוף וקצוץ גס
1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
1 ראש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
2 כוסות קוביות דלעת
1 כוס שעועית ירוקה
4 שיני שום, קלופות וקצוצות
1/4 צרור פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
עלים מ־1 גבעול תימין
2 עלי מרווה
1 כוס קוביות עגבנייה
5 עלי מנגולד, קרועים לפיסות
6 כוסות (1 ו-1/2 ליטר מים)
1/2 כוס פול ירוק מבושל מוקפא (להשיג ברשתות השיווק)
1 כוס שעועית לבנה וחומה מבושלת ומוקפאת (להשיג ברשתות השיווק)
אפשרות להגשה: גבינת פרמזן מגוררת שמן זית
ההכנה
עוד מתכוניםעשרות מרקים לחורף חםאיילת הירשמן וצוות "שף" מציעים מתכונים למרקים נהדרים, עשירים וחורפיים
.1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
.2 יוצקים לסיר גדול וכבד את שמן הזית, מוסיפים את הגזרים, הבצל, תפוח האדמה, הסלרי, הדלעת והשעועית הירוקה ומטגנים 15 דקות. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה, מלח ופלפל, עלי התימין ועלי המרווה ומערבבים. מוסיפים את העגבניות ועלי המנגולד ומבשלים יחד 10 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפול והשעועית ומבשלים עוד 30 דקות. מוסיפים את הפסטה ומסירים מהכיריים.
.3 מוזגים לקערות ומגישים מיד, רצוי עם גבינת פרמזן מגוררת וכמה טיפות שמן זית בכל מנה.