שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open

    לפני ואחרי: שיפוץ דירה קטנה בתקציב מוגבל

    בני זוג ביקשו ליצור תחושת מרחב בדירה הקטנה שקנו בשכונת רמת אביב. היא: מסודרת ומאורגנת. הוא: בלאגניסט. כיצד הם הצליחו לגשר על הפערים וליצור דירה שמתאימה לשניהם, ועוד בתקציב מצומצם?

    זוג צעיר קנה דירה ראשונה ברחוב שקט וקטן ברמת אביב השניים חיפשו דרך לייצר תחושת מרחב בדירה הקטנה, 64 מטרים רבועים בלבד, ובאותו זמן שהדירה תהיה גם מעוצבת, יפה, נוחה ומתאימה לאופי שלהם; סגנון צעיר ודינמי עם חלל אוורירי אך לא מנוכר.

     

    עוד בביקור בית :

     

    בני הזוג הסתייעו במעצבות שני פרלה ולינור קמפאנו, מסטודיו "פרטים", אך הקפידו להיות מעורבים בכל שלבי התכנון והבנייה. הדגש בשיפוץ הדירה היה על החללים הציבוריים - הסלון והמטבח - מכיוון שבני הזוג מבלים את רוב הזמן בהם ופחות בחללים הפרטיים.

     

    חלל הדירה. (צילום: אלעד גוטמן) (צילום: אלעד גוטמן)
    חלל הדירה.(צילום: אלעד גוטמן)

     

    בני הזוג עצמם שונים מאוד אחד מהשני; היא מנהלת עמותה, מסודרת ומאורגנת, והוא כלכלן ושחקן כדורסל בלאגניסט. בדיוק בגלל הניגוד הזה הם רצו

    בית פונקציונאלי שנותן מענה לכל צרכי האחסון שלהם ולכן הותאמו מקומות אחסון יעודיים לפי פונקציות קבועות מראש, החל מארון במסדרון לציוד ובגדי ספורט ועד ספסל בסלון שמסתיר שואב אבק וחומרי ניקוי.

     

    בלי פינוקים מיותרים

    השיפוץ נמשך כחודש ובוצע בצורה מהירה ויעילה עם הערכה תקציבית מוגדרת מראש שלא איפשרה פינוקים מיותרים. בכל רחבי הבית הונח פרקט אחיד בגוון אלון טבעי כדי ליצור תחושה של מרחב. מרבית הקירות נצבעו בגוון שמנת חמים ונוספו נקודות צבע מפלטת צבעים קרירה שמשלבת גוונים של כחול, סגול וירוק שמושכים את העין לנקודות עניין בחלל.

     

    הסלון: חלון הויטרינה של הסלון פונה לרחוב ולחנייה. בני הזוג רצו לייצר אינטימיות מבלי לחסום את אור השמש. לפני השיפוץ היו תריסים ששמרו על הפרטיות אבל גם הבליטו את הצורה המלבנית והארוכה של הסלון וגרמו לו להיראות צר.

     

    לפני: סלון צר ומבולגן (צילום: אלעד גוטמן) (צילום: אלעד גוטמן)
    לפני: סלון צר ומבולגן(צילום: אלעד גוטמן)

     

    בהתליך התכנון הוחלט לבטל את התריסים כדי להכניס כמות אור גדולה יותר לסלון. חלון האלמוניום הכהה והמיושן הוחלף בפרופיל אלומניום בלגי בגוון בהיר ולאורך כל הקיר נתלה וילון רומנטי נשפך שמצליח לספק פרטיות ואווירה רכה ונינוחה.

     

    אחרי: המון אור ותחושת מרחב (צילום: אלעד גוטמן) (צילום: אלעד גוטמן)
    אחרי: המון אור ותחושת מרחב(צילום: אלעד גוטמן)

     

    מתחת לחלון נבנה ספסל מעץ אלון שמסתיר מקום איחסון ומהווה אלמנט אופקי השובר את קווי האורך של הסלון

     

    פתרון אחסון מיוחד: ספסל ישיבה נפתח (צילום: אלעד גוטמן) (צילום: אלעד גוטמן)
    פתרון אחסון מיוחד: ספסל ישיבה נפתח(צילום: אלעד גוטמן)

     

    קיר גבס בצבע כחול מהווה מוקד עניין ומשיכה בעזרת נישה לטלויזיה ומזנון נגרות מעץ אלון שתלוי מתחת לטלוויזיה ומסתיר את מוצרי החשמל ואת בר המשקאות. לכך נוסף ריהוט שהיה שייך לבני הזוג עוד מהדירה הקודמת שלהם; ספת בד בהירה, כורסה אדומה ושולחן קפה לבן ואלה ממוקמים בחלל ומשתלבים בהרמוניה עם העיצוב החדש.

     

    עניין בחלל. קיר הגבס הכחול בסלון (צילום: אלעד גוטמן) (צילום: אלעד גוטמן)
    עניין בחלל. קיר הגבס הכחול בסלון(צילום: אלעד גוטמן)

     

    המטבח: הנמכות תקרה למזגן מרכזי באזור המטבח והמסדרון בוטלו בזמן השיפוץ כדי לייצר תחושה של מרחב ובמקומם הוכנסו מזגניים עיליים החוסכים באנרגיה. המטבח עצמו נבנה על ידי נגר מעץ סנדוויץ ופירזולים ברמה גבוהה כשהחזיתות חופו בקרמיקה מבריקה בגוון ירוק–אפרפר. השימוש בחומר מבריק יוצר כאן משחקים של השתקפויות והחזרי אור וצבע הנותנים עניין ועומק לחלל וחיפוי הקיר עשוי זכוכית לבנה ומתחתיו משטחי שיש רחבים.

     

    לפני: אין צורך להוסיף מילים (צילום: אלעד גוטמן) (צילום: אלעד גוטמן)
    לפני: אין צורך להוסיף מילים(צילום: אלעד גוטמן)

     

     

    פלטת עץ אלון גושני באורך שני מטר משמשת כדלפק אכילה נוח ואורגונומי שכולל בר רגליים בחלקו התחתון וכיסאות בר לבנים. הדלפק מחליף את פינת האוכל המסורתית, שלא היה לה מקום כאן בדירה ומספק פיתרון לצרכים יום יומיים ולאירוח. הדלפק מחובר למשטח השיש וברובו מרחף באוויר לתחושה נקייה ואוורירית כשמעליו תלויים שלושה גופי תאורה לבנים שמספקים תאורת אווירה.

     

    אחרי: משחקי צבע במטבח המשופץ (צילום: אלעד גוטמן) (צילום: אלעד גוטמן)
    אחרי: משחקי צבע במטבח המשופץ(צילום: אלעד גוטמן)

     

    צבעים רכים ומזמינים

    בפגישות התכנון הראשונות הביעו בני הזוג רצון לבטל את חדר העבודה וליצור חדר שינה מרווח ומפנק עם פינת עבודה. אחרי התלבטות ארוכה הוחלט להשאיר את שני החדרים נפרדים, כדי לא לפגוע בערך הדירה, ותוכנן פיתרון יצירתי שמאפשר ניצול יעיל יותר של החלל.

     

    לפני: חדר שינה סתמי  (צילום: אלעד גוטמן) (צילום: אלעד גוטמן)
    לפני: חדר שינה סתמי (צילום: אלעד גוטמן)

     

    הקיר בין שני החדרים נהרס ובמקומו נבנה ארון קיר בגודל מלא שמפריד בין החדרים ומשמש את שניהם. הארון עשוי עץ מחופה בפורמייקה לבנה ונראה שלם משני צדדיו, אבל בפועל חלק מהדלתות סגורות ורק דלתות שיש להן ידיות נפתחות לכיוון החדר.

     

    חדר השינה: הקו העיצובי, השקט והרגוע ממשיך גם בחדר השינה שמכיל ריהוט מינימלי וצבעים רכים ומזמינים. מיטה פשוטה ניצבת כאן ושני מדפים מפורמייקה לבנה תלויים בצידי המיטה. מנורות הקריאה הוזזו ממקומן הרגיל על הקיר ונתלו מהתקרה כשפסי צבע בגוון סגול מדגישים אותן ומגדירים את המיטה.

     

    אחרי: נעים ומינימליסטי. חדר השינה (צילום: אלעד גוטמן) (צילום: אלעד גוטמן)
    אחרי: נעים ומינימליסטי. חדר השינה(צילום: אלעד גוטמן)

     

     

    חדר העבודה: שולחן עץ גדול נצבע בלבן ומוקם כאן כשהוא מעוטר בפסים ירקרקים באותו גוון של הקיר שעליו הוא נשען וכך יוצר קו עיצובי רציף.

     

    ממשיך את הקו של הבית כולו. חדר העבודה. (צילום: אלעד גוטמן) (צילום: אלעד גוטמן)
    ממשיך את הקו של הבית כולו. חדר העבודה.(צילום: אלעד גוטמן)

     

     

    כשמביטים בדירה בפעם הראשונה קשה מאוד להאמין שמדובר בדירה של 64 מטרים רבועים בלבד. תיכנון של אלמנטים אופקיים ואנכיים יוצרים כאן תחושה של מרחב ואחידות ובעזרת פרטי נגרות יחודיים שמותאמים אישית לצרכי הזוג ונגיעות צבע ממוקדות נוצרה דירת מפלט לזוג הצעיר שתשמש אותם גם עוד שנים רבות.

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

     


    פורסם לראשונה 25/11/2011 16:57

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים