שתף קטע נבחר

יום תשיעי ברציפות: הבורסה ננעלה בירידות

למרות מגמה חיובית היום באירופה, המשקיעים הישראלים ממשיכים לחשוש מהמצב באירופה וארה"ב. מדד ת"א 25 נחלש ב-1.1% ומדד הבנקים ירד ב-1.5%. מניית החברה לישראל צללה ב-5% אחרי הורדת הדירוג לצים

המסחר בתל אביב ננעל היום (ה') בירידות שערים, למרות שהמדדים בבורסות אירופה רשמו עליות שערים נאות אחרי נתוני מאקרו טובים בגרמניה ובבריטניה. היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט עקב חג ההודיה. מחזור המסחר הסתכם ב-1.7 מיליארד שקל. מדובר ביום תשיעי ברציפות של ירידות שערים בהן איבד מדד ת"א 25 10% מערכו.

 

מדד ת"א 25 ירד ב-1.12% ל-1,017.64 נקודות, מדד 100 ירד ב-1.06% ל-926.87 נקודות, מדד בלוטק 50 ירד ב-0.5% ל-259.02 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-1.06% ל-263.35 נקודות.

 

"אחרי שלושה ימים מאוד תנודיים עם מסחר עצבני באופציות - הפקיעה היום הייתה שקטה", הסביר זיו פניני, מנהל חדר המסחר של מגדל שוקי הון. פניני מונה שלוש סיבות לפקיעה השקטה: "הספקולטים חששו מתמונת ראי של הפקיעה הקודמת, בה היו ביקושים גבוהים שלא סופקו ולכן בימים הקודמים רבים כבר סגרו פוזיציות. סיבה נוספת מגיעה מתעודות הסל שהסוחרים שלהם ממתינים לעדכון המדדים באמצע דצמבר ומעדיפים להישאר חשופים לשוק באמצעות החוזים ולא בחשיפ ישירה למניות".

 

הגורם השלישי, על פי פניני, נעוץ ברצונם של הגופים המוסדיים שלא לשנות פוזיציה בימים התנודיים הללו. "המסחר במחזורים מאוד נמוכים אחרי הפקיעה", אמר ל"כלכליסט" סוחר מניות בחדר המסחר של אקסלנס נשואה. "המחזור די נמוך והשוק ממשיך להיות חלש גם ביחס לאירופה. נראה שיש חוסר עניין בשוק, משקיעים מפחדים אולי ללכת עם פוזיציה גדולה לסופ"ש בזמן שהעולם מאוד תנודתי", הוא הוסיף. "קבוצת דלק בולטת בירידה שהגיעה ל-4.5% אחרי שהשבוע איבדה כמעט 20% על רקע הסדר החוב עם דלק נדל"ן", אמר.

  

אתמול ננעל המסחר בירידות, זה היום השמיני ברציפות, על רקע הירידות בבורסות העולם. כמו כן השפיעה אתמול על המסחר פקיעת אופציות המעו"ף היום, במיוחד על רקע המחזורים הנמוכים המאפיינים את השוק בימים האחרונים. מחזור המסחר הסתכם ב-1.18 מיליארד שקל.

 

"השוק מאוד תנודתי ולא מצליח להתאושש מהירידות האחרונות כאשר יום המסחר נע סביב הידיעות מחו"ל בעיקר מכיוון האיחוד האירופי. המחזורים מאוד נמוכים והתנודתיות מאוד גבוהה מה שמצביע על כך שהמשקיעים על הגדר. יש הרבה חוסר ודאות, הודעה טובה מעלה את השוק והודעה גרועה מורידה", אמר אתמול עידו אמריליו, מנהל דסק המניות בפסגות.

 

המסחר בוול סטריט ננעל אתמול בירידות על רקע החשש מהאטה בצמיחה העולמית עקב המשבר באירופה ולאחר חמישה ימי ירידות בוול סטריט. מדובר על יום שישי רצוף שבו ננעלו הבורסות בוול סטריט בירידות שערים, כאשר כל 30 המניות המרכיבות את מדד דאו ג'ונס רשמו ירידות.

 

בבורסות אירופה גם כן נרשמו ירידות לאחר כישלון גרמניה בהנפקת אג"ח. גרמניה ביקשה לגייס אתמול 6 מיליארד יורו באג"ח ל-10 שנים, אולם זכתה לביקושים של 65% בלבד בתשואה של 1.98%. הכישלון בגיוס האג"ח של גרמניה העלה חששות בפני משקיעים כי אף אחת מהמדינות בגוש היורו איננה חסינה להשפעות משבר החובות.

 

מניות במרכז

החברה לישראל (ירדה בכ-5%) סיימה את הרבעון עם רווח של 156 מיליון דולר לעומת רווח של 106 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, בעיקר בגלל זינוק ברווח בכיל. התוצאות כוללות, מסבירה החברה, הכנסות מימון של צים בשל הסדר החוב בסך 16 מיליון דולר ותרומה שלילית של חברת שנמצאות בראשית דרכן בסך 24 מיליון דולר. ללא ההשפעות האלו, הוסבר בדו"חות, החברה סיימה את הרבעון ברווח של 164 מיליון דולר.

 

אסם (עלתה בכ-4.6%) דיווחה היום על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי והציגה עלייה ברווחים ובהכנסות. הכנסות החברה ברבעון השלישי הסתכמו ב-1.04 מיליארד שקל לעומת 986 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, עלייה של 5.9%. את העלייה במכירות מסבירה החברה בעיתוי חגי תשרי ושיפור הפעילות בחו"ל.

 

קבוצת עזריאלי (עלתה בכ-1%) מחקה 442 מיליון שקל מתחילת השנה בגלל האחזקה בלאומי (ירד בכ-1.5%). עם זאת עסקי הנדל"ן של חברה ממשיכים להיות יציבים: הרווח מהשכרת נכסים עלה ב-12% והרווח הנקי הסתכם ב-188 מיליון שקל ברבעון השלישי. 

 

CHS רוכש את חברת סולבר (זינקה ב-96%) שבשליטת מבטח שמיר וקרן פימי. קיבוץ חצור מחזיק ב-20% מהמניות בסולבר וחבריו יהנו מאקזיט של 100 מיליון שקל; היקף העסקה כחצי מיליארד שקל; החברה נסחרת בשווי של 221 מיליון שקל, כך שמדובר בפרמיה עצומה של 117% על שווי השוק.

 

פרוטרום (עלתה בכ-1.5%), אחת מעשר החברות הגדולות בעולם בתחום הטעמים וחומרי הגלם הייחודיים, דיווחה היום על המשך צמיחה חדה והכנסות שיא בתשעת החודשים הראשונים של 2011 וברבעון השלישי של השנה. פרוטרום דיווחה על גידול של 21.9% בהכנסותיה ברבעון השלישי של שנת 2011 לשיא של 135.3 מיליון דולר, בהשוואה למכירות של כ-111 מיליון דולר ברבעון המקביל.

 

חברת אבגול (עלתה בכ-1.7%), העוסקת בייצור בדים לא ארוגים (Nonwoven) לשוק ההיגיינה ולתעשיית החיתולים, דיווחה היום על דוחותיה לרבעון השלישי של 2011. החברה רשמה במהלך הרבעון גידול של 12.8% בהכנסות לסך של 84.8 מיליון דולר, לעומת כ-75.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נבע בעיקרו מהעובדה שמחירי המכירה הרבעון היו גבוהים יותר, אך בצורה מתונה יותר מהרבעונים הקודמים.

 

רגע לפני העברת השליטה קמור מוטורס (עלתה בכ-1.35%) לדלק רכב (עלתה בכ-0.55%), ואחרי אזהרת רווח שנראת כאופטימית מדי, הציגה אתמול החברה הפסד ענק של 32 מיליון שקל ברבעון השלישי, בהשוואה להפסד מינורי ברבעון המקביל ב-2010.הכנסות החברה הסתכמו ב-179 מיליון שקל, עלייה של 21.6% בהשוואה להכנסות של 147.4 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

איחוד פעילותן של החברות אנקור מיחשוב ואס.פי דאטא סייע לגידול של 50% בהכנסות חילן טק (עלה בכ-0.3%) לרבעון השלישי ל-86.8 מיליון שקל. ברבעון המקביל ב-2010 עמדו ההכנסות על 57 מיליון שקל.

 

חברת גרינסטון (ירדה בכ-0.9%) שבשליטת משפחת דוד אישרה אתמול את חשיפת "כלכליסט", כי יורשיו של הפרופסוד דן דוד, מנהלת מו"מ לרכישת 20% מפעילות "סמסונג ישראל", מידי חברת סקיילקס (ירדה בכ-1.3%) שבשליטת אילן בן-דב. מדובר למעשה בכניסה לשותפות בתחום המפעילים הסלולאריים של סקיילקס, יבוא מכשירי הטלפון הסלולארי של סמסונג, בשווי של מיליארד שקל לסמסונג, כשגרינסטון תשלם עבור המניות 200 מיליון שקל.

 

פרטנר, שבשליטת בן-דב דיווחה אתמול על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי. אחרי רבעון אחד בו עצרה את חלוקת הדיבידנדים הודיעה פרטנר על חלוקה של 140 מיליון שקל לבעלי המניות. הודות לרכישת סמייל, המכירות עלו ב-6% ל-1.75 מיליארד שקל בשל רכישת 012 סמייל השנה. הרווח הנקי צלל ב-44% ל-172 מיליון שקל.

 

בריטיש ישראל (ירדה בכ-0.25%) בניהולו של אבי לוי דיווחה אתמול על דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של השנה, וזאת על רקע מכירת גרעין השליטה למליסרון. הרווח מהשכרת נכסים (NOI) עלה ב-13% והסתכם ברבעון השלישי ב-151.5 מיליון שקל, לעומת 134.5 מיליון שקל אשתקד.

 

שיכון ובינוי (ירדה בכ-1.3%), מקבוצת אריסון, דיווחה אתמול על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי והציגה רווח נקי של 82 מיליון שקל לעומת 78 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. החברה תחלק דיבידנד בסך 185 מיליון שקל.

 

אלקטרה נדל"ן, שבשליטת אלקו החזקות של גרשון זלקינד (58.9%), עדיין מסובכת מול הבנקים המממנים שני פרויקטים שלה בגרמניה ומעוניינת להמשיך במימוש נכסים כדי לעמוד בדרישותיהם, כך עולה מהדוחות הכספיים של החברה לרבעון השלישי. הכנסות החברה משכירות ודמי ניהול הסתכמו ב-121.6 מיליון שקל, לעומת 146.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

 

אייס אוטו דיפו (צנחה בכ-40%) שבשליטת גאון אחזקות, שבשליטת משה גאון ושלמה זבידה שוקלת ללכת להסדר חוב, אך בהודעה לבורסה דיווחה על אזהרת רווח בלבד ובקשה מהבנקים לויתור על עמידה בהתניות פיננסיות. החברה הודיעה כי היא צפויה לסיים את הרבעון השלישי בהפסד של 25 מיליון שקל, זאת כתוצאה בעיקר בשל המחאה החברתית. בנוסף מסבירים בחברה כי מחיקה חד פעמית בגין סגירת סניפים תביא למחיקה של 3.2 מיליון שקל ועוד הפסד יירשם ממחיקת יתרת מיסים נדחים בהקף של 8.5 מיליון שקל.

 

חברת קסטרו (עלתה בכ-0.75%) בניהולם של גבי ואסתר רוטר דיווחה אתמול על דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של השנה והציגה עלייה בהכנסות וירידה ברווח הנקי. ההכנסות ברבעון השלישי הסתכמו ב-152.7 מיליון שקל, לעומת 147.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול נבע מפתיחת חנויות חדשות וכן מגידול בהכנסות החנויות הזהות.


פורסם לראשונה 24/11/2011 10:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בתל אביב
צילום: דנה קופל
מומלצים