שתף קטע נבחר

הבורסה ננעלה בעליות; ת"א 25 הוסיף 1.53%

מדד ת"א 100 עלה ב-1.53%, בלוטק 50 הוסיף לערכו 1.54% ומדד נדל"ן טיפס ב-1.28% על רקע העליות בבורסות העולם בסוף השבוע אחרי ההסכם המתגבש באירופה

המסחר בבורסה בת"א ננעל היום (א') בעליות שערים על רקע ההסכמות החשובות אליהן הגיעו מנהיגי האיחוד האירופי ביום שישי האחרון. מחזור המסחר הסתכם ב-576 מיליון שקל בלבד.

 

מדדים

מדד ת"א 25 עלה ב-1.53% ל-1,087.14 נקודות, מדד ת"א 100 עלה ב-1.53% ל-988.48 נקודות, מדד בלוטק 50 עלה ב-1.54% ל-278.58 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-1.28% ל-273.48 נקודות.

 

"בוועידת מנהיגי אירופה ביום שישי הגיעו לכמה הסכמות, דבר ראשון הסכימו על פיקוח פיסקאלי יותר הדוק בקרב מדינות האיחוד וכן על הגדלת קרן החילוץ ב-200 מיליארד אירו", אמר ל"כלכליסט" רועי שגיב, מנהל השקעות קרנות חו"ל במגדל שוקי הון. "על הנייר הכל נראה טוב, נראה שאנחנו הולכים לאיחוד פיסקאלי, אבל השאלה היא האם יצליחו ליישם את זה, האם יש מי שיפקח ויאכוף מכיוון שגם עכשיו, לפי האמנה של האיחוד האירופי אסור היה למדינות להגיע לגירעון של מעל 3%. בכל מקרה, גם אם אירופה תאכוף את ההסכמות היא הולכת להאטה מאוד ארוכה כי יצטרכו תוכניות קיצוצים שיפגעו בצמיחה. תהליך ההבראה יהיה מאוד ארוך ולא בטוח שהאופטימיות תימשך לאורך זמן".

  

האופטימיות בשווקים בעולם נגררת לשוק הישראלי אשר מושפע בטווח הקצר ממה שקורה בעולם, העליות היום הן בעקבות האופטימיות ביום שישי בשווקי העולם. מה שיותר מעניין לראות זה מה יקרה מחר באירופה ובארה"ב. האופטימיות לא תחזיק לאורך זמן", אמר שגיב.

 

בסיומו של מרתון פגישות לילי שנערך בבריסל הודיעו שלשום מנהיגי גוש האירו כי הגיעו להסכמות והחליטו להגדיל את קרן היציבות האירופית ב-200 מיליארד אירו. כמו כן הם הגיעו להסכמה לגבי החרפת צעדים נגד מדינות החורגות מיעד הגירעון השנתי העומד על 3% מהתמ"ג. במסגרת ההסכם יעבירו בנקים מרכזיים של מדינות גוש האירו 150 מיליארד דולר נוספים לקרן ועוד 50 מיליארד אירו יגיעו ממדינות מחוץ לאירופה.

 

ביום שישי האחרון ננעל המסחר בוול סטריט בעליות שערים: דאו ג'ונס עלה ב-1.6%, נאסד"ק התחזק ב-1.9% ו-S&P 500 הוסיף 1.7%. בסיכום שבועי מדד דאו ג'ונס הוסיף 1.4%, נאסד"ק התחזק ב-0.8% ו-S&P 500 עלה ב-0.9%.

 

כלכלני בנק הפועלים כתבו בסקירתם השבועית כי רמת הסיכון בשוק המניות המקומי נותרה גבוהה מאוד. הכלכלנים "סבורים כי היא תישאר כזו, כל זמן שלא ניווכח בשיפור כלכלי בר קיימא בכלכלה האירופית, ובהיפוך מגמה בשוקי המניות הגלובליים. לפי שעה, אין כל ערובה לכך. לכך נוסיף את עונת הדו"חות לרבעון השלישי, שהסתיימה בנימה שלילית עם ירידה של כ-20% ברווח הנקי המצרפי של חברות המעו"ף, ואת הפסימיות של הצרכן המקומי, כפי שמשתקפת במדד אמון הצרכנים. לפיכך, גורמי הסיכון עדין תלויים וקיימים גם במישור המקומי".

 

כלכלני בנק לאומי סבורים כי "בטווח הקצר, התנודתיות החריפה צפויה להימשך ואופן ניהול המשבר באירופה יכתיבו את כיוון השוק. יש לקחת בחשבון גם את הסיכונים הייחודיים לשוק המקומי הנובעים מהרגישות לשינויים בסביבה הגיאופוליטית ואת ההשפעות האפשריות של החלטות ועדת הריכוזיות וועדת טרכטנברג. כל אלה מדגישים את החשיבות שבהתנהלות מושכלת וזהירה לנוכח רמת הסיכון הגבוהה".

 

שתי רקטות קסאם שוגרו אתמול בבוקר מרצועת עזה והתפוצצו בשטחים פתוחים במועצה האזורית אשכול. איש לא נפגע ולא נגרם נזק. הרקטות נורו שעות ספורות לאחר שכלי טיס של חיל-האוויר תקפו יעד טרור בדרום הרצועה. מצה"ל נמסר כי זוהו פגיעות מדויקות במטרה. לפי שעה לא ידועים פרטים נוספים על התקיפה.

  

מניות במרכז

הלוויין "עמוס 5" של חברת "חלל תקשורת" (זינקה בכ-5%) שוגר היום לחלל מאתר השיגור בייקונור שבקזחסטן. הוא ירחיב את השירותים של החברה ליבשת אפריקה עם קישור לאירופה ולמזרח התיכון. השיגור הינו בן ארבעה שלבים, והאחרון שבהם נמשך כתשע שעות.

 

חברת מידרוג החליטה להוריד את דירוג האשראי של סקיילקס (יורדת בכ-3.9%), החברה בת של סאני בדרגה אחת מ-A3 ל-Baa1. במקביל שינתה מידרוג את אופק דירוג האשראי של סאני מ'יציב' ל'שלילי'. בשורה התחתונה ההחרפה בתחרות בשוק התקשורת והרפורמות מרחיקות הלכת שהוא צפוי לעבור מעלים את רמת אי-הוודאות של החברה האם והחברה סבתא של פרטנר (ירדה בכ-0.45%), סקיילקס (ירדה בכ-3.95%) וסאני (ירדה בכ-1%).

 

טאו (ירדה בכ-1.35%) ובעלי ההאג"ח הסכימו להנפקת שתי סדרות אג"ח חדשות בהיקף של כ-250 מיליון שקל, קבלת תשלום של 20 מיליון שקל מבן דב והקצאה של מניות סאני לטאו כך שבסופו של דבר יחזיק בן דב 85% מטאו ובעלי האג"ח - 15%; בן דב: "מעיון ראשוני עולות מספר הסתייגויות - אבחן לעומק את המשמעויות".

 

מניות הבנקים הגדולים - לאומי (עלתה בכ-2.3%) ופועלים (עלתה בכ-1.9%) - מרכזות היום עניין.

  

מודיעין (ירדה בכ-6.1%) הודיעה היום על כוונתה לבצע גיוס הון באמצעות הנפקת מניות או הנפקת זכויות על פי תשקיף מדף שפירסמה.

 

טבע (עלתה בכ-1.1%) הודיעה ביום שישי האחרון כי בית המשפט לעירעורים בוושינגטון פסק כי חברת התרופות ווטסון לא תוכל לשווק גירסה גנרית למשכך הכאבים פנטורה.

 

ביום חמישי האחרון, אחרי תום המסחר בבורסה בתל אביב הודיעה ישראמקו (עלתה בכ-1%) כי הנהלת השותפות חתמה על תקציב פיתוח מאגר תמר (28.75%) בהיקף של 3 מיליארד דולר.

  

אלקטרה (עלתה בכ-0.8%) הודיעה ביום חמישי האחרון על רכישת פעילותה של דלקיה אנרגיה ושירותים. ההכנסות הצפויות מהפעילות הנרכשת מסתכמות ב-20 מיליון שקל בשנים הקרובות, זאת לאור צבר הזמנות כולל של 300 מיליון שקל שבידי החברה.

 

הסדר החוב של פטרוכימיים (חרדה בכ-4%) נתקל במכשול - הגופים המוסדיים. נציגי החברה, אשר בשליטת דיוויד ועדי פדרמן, יעקב גוטשטיין ואלכס פסל, ערכו סבב פגישות במהלך השבוע האחרון מול כמה גופים מוסדיים שמחזיקים באיגרות החוב של פטרוכימיים, ואלו האחרונים הביעו את חששם מצמצום היקף הנכסים הפנויים של פטרוכימיים בשל הסדר החוב שמתוכנן לצאת לפועל ביום ג' הקרוב.

 

הבוקר נחשף ב"כלכליסט" כי רשות ני"ע טוענת כי שלמה איזנברג קיבל מ־2005 שכר שלא כדין. איזנברג הפסיק לכהן כיו"ר ישרס ב־2005, אך חוזה העסקתו לא שונה, הוא המשיך לקבל שכר תחת התואר "מנהל עסקים ראשי" ולמרות צמצום תפקידו לא הובא החוזה לאישור אסיפת בעלי המניות.


פורסם לראשונה 11/12/2011 10:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בת"א
צילום: דנה קופל
מומלצים