שתף קטע נבחר

בסיכום שבועי: הבורסה בת"א איבדה 0.6%

מיום ראשון איבדו מדד ת"א 25 ומדד ת"א 100 0.2% ו-0.6% בהתאמה. מדד הבנקים ירד בכ-1.5% ומדד הנדל"ן ירד בכ-1%. ברקע המסחר: המשך החשש לגורל חלק הכלכלות של ממדינות אירופה, התגברות החשש להסדרי חוב אצל חלק מהחברות בישראל ומדד המחירים לצרכן, שהפתיע בירידה קלה

שבוע המסחר האחרון בבורסה בתל-אביב המשיך להתנהל בתנודתיות ועל רקע המשך החשש לגורל חלק הכלכלות של ממדינות אירופה, התגברות החשש להסדרי חוב אצל חלק מהחברות בישראל, פרסום מדד המחירים לצרכן שהפתיע בירידה קלה ושלל נתוני מאקרו בארץ ועולם. בסיכומו של שבוע סוער נוסף, רשמו מדדי המניות המקומיים המובילים ירידות שערים.

 

יום א'

שבוע המסחר נפתח ביום א' על רקע ירידות בשווקי חו"ל בסוף השבוע החולף, לאור המשך החשש למשבר חובות באירופה, ובמקביל להעברת תוכנית קיצוצים של כטריליון דולר בארה"ב (שמבטיחה לעת עתה את המשך הפעילות התקינה של הממשל שם) ופרסום מדד המחירים לצרכן לחודש נובמבר בישראל שירד במפתיע בכ-0.1%.

 

מעיון במרכיבי המדד עולה כי סעיף הדיור בבעלות ירד זה החודש השני ברציפות והפעם בכ-1% (תרומה שלילית של כ-0.2% למדד כולו) וסעיף הוצאות הנסיעה לחו"ל ירד בכ-1.5%(תרומה שלילית של כ- 0.05% למדד כולו), כאשר מנגד, ועל אף המחאה החברתית, התחדשה העלייה במחירי המזון וההלבשה, אשר תרמו תרומה חיובית למדד. מתחילת השנה עלה מדד המחירים לצרכן בכ-2.2% וב-12 החודשים האחרונים בכ-2.6%.

 

לאחר יום מסחר תנודתי, סיימו מדדי המניות המקומיים המובילים בירידה של כחצי אחוז.

 

יום ב'

יום ב' נפתח על רקע פרסום ידיעות על מותו של מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג איל, אשר גרמו לירידות חדות בשוקי אסיה. אולם, יום המסחר בשוק המקומי הסתיים בעליות של כאחוז, בין היתר לאור הודעתה של חברת פוטאש על רצונה להגדיל את אחזקתה בכיל לכ-25% (לעומת שיעור אחזקה של כמחצית מכך כיום), פרסום שגרם לעליות חדות במניית כיל וחברת האם, החברה לישראל.

עוד נציין כי בסיום יום המסחר הודיעה חברת אמפל על כוונתה לבצע הסדר חוב עם מחזיקי אג"ח שלה, כך שתדחה את תשלומי הקרנות המיועדים לפדיון בשנה הקרובה.

 

יום ג' 

יום ג' נפתח לאחר ירידות שערים בתום יום המסחר בארה"ב, לאחר הסכמות להזרמת כ-150 מיליארד אירו בלבד מצד גוש האירו לקרן המטבע העולמית (לשם סיוע למדינות במשבר באירופה) לאור התנגדותה של בריטניה להזרמת כ-50 מיליארד אירו נוספים. בסיומו של יום מסחר תנודתי סיימו מדדי המניות המובילים בעליות של כחצי אחוז.

 

יום ד' 

יום ד' נפתח על רקע עליות חדות שווקי ארה"ב ואסיה לאור נתונים מפתיעים לטובה על התחלות הבנייה בארה"ב, ולקראת השקת תוכנית ההלוואות ל-3 שנים בריבית של 1% בלבד שהבנק האירופאי המרכזי אמור היה להעניק לבנקים באירופה בהמשך היום. לאחר פתיחה חיובית של המסחר, בין היתר לאור פרסומים על ביקושים של כ-500 מיליארד אירו מצד בנקים באירופה לתוכנית ההלוואות של הבנק האירופאי המרכזי, החלו מדדי המניות בארץ ובעולם לרשום ירידות שערים, כך שבסיומו של יום המסחר נרשמו ירידות שערים של כ-1.5% במדדי המניות המקומיים המובילים.

 

יום ה'

יום המסחר האחרון של השבוע המשיך להתאפיין בתנודתיות, כאשר העליות הקלות שנרשמו במהלך יום המסחר, התחלפו בירידות שערים לקראת סיומו לאחר שהתפרסם כי התמ"ג בארה"ב צמח בכ-1.8% ברבעון השלישי, נמוך מהתחזיות.

 

סיכום שבועי

בסיכומו של שבוע רשמו מדד תל-אביב 25 ומדד תל-אביב 100 ירידות שערים של כ-0.2% ושל כ-0.6% בהתאמה, מדד הטכנולוגיה ירד בכ-1.8%, מדד הבנקים ירד בכ-1.5% ומדד הנדל"ן ירד בכ-1%.

 

מבין המניות בלטה השבוע מניית כיל שעלתה בכ-5.25% לאור הידיעות על רצונה של ענקית הדשנים פוטאש להגדיל את אחזקתה בה. מנגד, בלטה לשלילה מניית גבעות שירדה בכ-12%.

 

גם השבוע, התנודתיות הגבוהה בשווקי המניות לא השפיעה באופן מהותי על סקטור אג"ח הממשלתי אך פגעה בסקטור אג"ח הקונצרני. בסיכומו של שבוע, רשמו אג"ח הממשלתיות השקליות עליות שערים כמעט לכל אורכו של העקום, שהלכו והתחזקו בחלקו הארוך של העקום. כל זאת על רקע ירידת התשואות של אג"ח ל-10 שנים של ארה"ב לשיעור של כ-1.8% בלבד במהלך השבוע והתחזקות הציפיות להורדת ריבית בישראל עקב המדד הנמוך.

 

במקביל, באג"ח הממשלתיות צמודות המדד נרשמו ירידות שערים לכל אורכו של העקום, וזאת לאור המדד הנמוך מהצפי שפורסם, והחששות ממיתון עולמי שעלול לגרום לאינפלציה נמוכה משחווינו בשנים האחרונות.

 

בסקטור אג"ח הקונצרניות היינו עדים השבוע לתופעה דומה לזה שבאפיק הממשלתי, כאשר בתל-בונד 20 צמוד המדד נרשמו ירידות שערים של כ-0.7% ואילו בתל-בונד השקלי נרשמו עליות שערים של כ-0.6%.

 

נציין, כי ירידות שערים חדות עוד יותר נרשמו באג"ח המדורגות נמוך יותר/לא מדורגות כלל, וזאת לאור התנודתיות הגבוהה בשוק והצטרפותה של חברת אמפל "לרשימה המכובדת" של חברות המבקשות הסדר חוב.

 

בגזרת ההנפקות, היינו עדים השבוע להנפקת אג"ח של בנק דקסיה.

 

הכותבים הם מנהל ההשקעות הבכיר ואנליסט באדמונד דה רוטשילד שרותי השקעות בע"מ ("החברה"), העוסקת בניהול השקעות ובשיווק השקעות. אין באמור משום הצעה, המלצה ו/או שידול לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע כלשהם. הכותב, החברה ו/או חברות קשורות שלה, ו/או קרנות נאמנות שבניהולן, עובדיהן,נושאי משרה, בעלי שליטה בהם, עשויים להחזיק לרכוש ו/או למכור ני"ע המתוארים בכתבה ו/או שיש להם זיקה אחרת לני"ע, כולם או חלקם, אחרי, במהלך או לפני פרסום הכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים