שתף קטע נבחר

צילום: EPA

מנפלאות האו"ם: דקת דומייה לרודן צפון-קוריאה

הוא הרעיב את אזרחיו למוות, כלא מאות אלפים במחנות ריכוז, איים לתקוף את ארה"ב בגרעין, והפר שוב ושוב את החלטות האו"ם. אבל כל זה לא מנע מהעצרת הכללית לחלוק הערב כבוד אחרון לקים ג'ונג איל. יפן, ארה"ב ואירופה החרימו

העצרת הכללית של האו"ם כבר מזמן לא נתפשת כגוף הוגן שחותר להשכנת שלום ופתרון סכסוכים בינלאומיים, אבל הערב (יום ה') היא כנראה קבעה לעצמה שיא הזוי חדש. בהוראת נשיאהּ, עבד אל-עזיז אל-נאסר, היא עמדה דקת דומיה לזכרו של רודן צפון-קוריאה המנוח והאכזר, קים ג'ונג איל. ynet העביר את דקת הדומייה בשידור חי מניו-יורק.

 

סופו של רודן - הכתבות האחרונות:

"השלג פסק, השמיים זהרו". הטבע מתאבל על קים

"קים הבן ישלוט ביחד עם הצבא והדוד"

הדמעות זולגות מעצמן: מדוע בוכים בצפון קוריאה?

הרע והמכוער - צוחקים על קים ג'ונג איל

 

דקת הדומייה התקיימה בשעה 22:20 לפי שעון ישראל. נשיא העצרת הכללית הסביר כי החליט לכבד את שליט צפון-קוריאה שהלך השבוע לעולמו כיוון שכך קובעים כללי הפרוטוקול. הוא נשא הצהרה שבה הזכיר את קים ג'ונג איל, ואז ביקש מהנוכחים לעמוד על רגליהם כדי לחלוק לו כבוד. באולם נכחו רק נציגי חלק מהמשלחות - נציגי יפן, ארה"ב ומדינות אירופה לא השתתפו בדקת הדומייה.

 

גופתו של קים ג'ונג איל מוצגת לראווה בצפון-קוריאה (צילום: AP Photo/Kyodo News) (צילום: AP Photo/Kyodo News)
גופתו של קים ג'ונג איל מוצגת לראווה בצפון-קוריאה(צילום: AP Photo/Kyodo News)

 

דיפלומטים באו"ם אמרו עוד כי המשלחת של צפון-קוריאה היא שביקשה לכבד את מותו של קים בדקת דומייה, וכי נשיא העצרת הורה לעשות זאת למרות התנגדות מדינות מערביות. דיפלומטים מהמערב אמרו מבעוד מועד כי סביר להניח שמדינותיהם יחרימו את דקת הדומייה.

 

אותם דיפלומטים הביעו פליאה לנוכח ההיענות של נשיא העצרת לבקשה, ואמרו כי מדובר במהלך לחלוטין לא-שגרתי. גורם במשלחת הצ'כית לאו"ם הזכיר כי ארצו למשל לא ביקשה השבוע לחלוק כבוד דומה לנשיאה לשעבר, וצלאב האבל, שהלך לעולמו ונחשב לדמות מפתח במעבר מקומוניזם לדמוקרטיה בשלהי המלחמה הקרה

 

צפון-קוריאה, מדינה מבודדת, מסוגרת וענייה, הודיעה ביום שני השבוע כי קים, ששלט בה ביד ברזל מאז 1994, מת מהתקף לב ביום שבת. מדינות כמו סין ורוסיה שיגרו תנחומים, אך במערב - שבו ראה קים ג'ונג איל אויב גדול - הסתפקו בהבעת תקווה שהשלטון החדש בצפון-קוריאה ייטיב עם אזרחיו.

 

קים ג'ונג איל היה רודן אכזר שלפי דיווחי פליטים שנמלטו מארצו כלא מאות אלפים ממתנגדיו ובני משפחותיהם במחנות ריכוז שבהם הועבדו בפרך, חלקם - עד שמתו. בשעה שבני עמו גוועו ברעב בגלל עוני ואסונות טבע, הוא העדיף להשקיע

את כספו בבניית הצבא החמישי בגודלו בעולם ופיתוח יכולת גרעינית, והתמסר בעצמו לחיי נהנתנות. במרוצת השנים ספגה צפון-קוריאה גינויים רשמיים רבים ממועצת הביטחון של האו"ם וגופים נוספים של הארגון, בגין ניסויים גרעיניים שערכה, ניסויים בשיגור טילים והפרה בוטה של זכויות אדם.

 

העצרת הכללית של האו"ם היא גוף שבו יש נציג אחד לכל אחת מ-193 החברות באו"ם, ולכל המדינות שם קול שווה. עם זאת, החלטותיה של העצרת הצהרתיות בעיקרן ונעדרות משמעות מעשית. החלטות כמו יציאה לפעולה צבאית בינלאומית או קבלת חברה חדשה לאו"ם צריכות לקבל אישור במועצת הביטחון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קים ג'ונג איל. מת בגיל 69
צילום: EPA/DMITRY ASTAKHOV/RIA NOVOSTI/KREM
העצרת הכללית של האו"ם. משמעות הצהרתית בלבד
צילום: ישראל עצמון
מומלצים