שתף קטע נבחר

חזון הקישון: פארק אקולוגי משותף לגלבוע וג'נין

מים וסביבה לא מכירים בגבולות - המשפט הזה אולי נשמע כמו קלישאה, אך עבור תושבי המועצה הישראלית והעיר הפלסטינית מדובר במציאות. מומחים משני הצדדים פועלים להקים פארק משותף ועל הדרך לתרום לשיקום הקישון. "מתחילים בבנייה משני צידי גדר ההפרדה, בתקווה שיום אחד יהפכו לפארק אחד"

שיתוף פעולה ירוק ראשון מסוגו בין ישראל והרשות הפלסטינית: פארק אקולוגי משותף לגלבוע וג'נין. רק בשבוע שעבר הכריז מבקר המדינה על כך שאף אחד מנחלי ישראל לא שוקם כהלכה ב-20 השנים האחרונות. כעת אנו חושפים יוזמה משותפת של המועצה האזורית גלבוע והרשות הפלסטינית לשיקום נחל הקישון.

 

השבוע נפגשו מומחים משני הצדדים לקראת הקמת פארק אקולוגי משותף. המיזם הירוק הינו חלק ממודל גלבוע-ג'נין שאותו ייסדו דני עטר, ראש המועצה האזורית גלבוע ומושל ג'נין, מוסא כדורא. הצטרפנו לסיור עם מומחי אקולוגיה ישראלים ופלסטינים במעבר הנחל מתחת לגדר ההפרדה.  

 

 

שיקום נחל הקישון הוא פרויקט ראשון במהלך לשיתוף פעולה רחב היקף בנושא. היוזמה נולדה מתוך הכרה באתגרים הסביבתיים המשותפים של שתי המועצות השכנות. תוכנית השיקום צפויה להתפרס על פני שלושה קילומטרים מכל עבר של הגדר. אם הפרויקט אכן ייושם, צפוי האזור להפוך לפארק שישרת את האוכלוסייה המקומית וישדרג את נחל הקישון מבחינה נופית, אקולוגית וסביבתית.

 

שיתוף הפעולה הנוכחי הינו המשך טבעי לקשר הטוב שנוצר בשנים האחרונות בין המועצה האזורית גלבוע לבין ג'נין, המאפשר ליזום פרויקטים משותפים לקידום הכלכלה והתעסוקה באזור. לפני מספר חודשים הוצג מיזם "תיירות לשלום", במסגרתו מוצעות חבילות תיירות המשותפות לגלבוע וג'נין ומושכות אליהן תיירים רבים.

 

"הפרויקט מאגד בין שני ערכים מרכזיים של המועצה - שלום אזורי ואיכות סביבה", מסביר עטר. "אנו מתחילים בבניית פארק ציבורי משני צידי גדר ההפרדה, בתקווה שיום אחד יהפכו לפארק אחד משותף".

 

נאדר אלחטיב, מומחה מים ומנהל ארגון ידידי כדור הארץ של איזור הגדה המערבית במזרח התיכון, מוסיף כי "מים וסביבה לא מכירים בגבולות, בצבא ובגדרות. מים צריכים להיות גשר לשלום בין הישראלים לפלסטינים".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים