שתף קטע נבחר

הפיקוח על הבנקים: עמלות העו"ש בבנקים יורדות

לטענת בנק ישראל, חלה ירידה בעמלות ניהול חשבון העו"ש בהשוואה לשנה שעברה וכ-70% ממשקי הבית משלמים בעבור ניהול חשבון העו"ש פחות מ-15 שקל בחודש בממוצע. מבין הבנקים הגדולים הפועלים הכי זול, הבינלאומי הכי יקר

חשבון הבנק עולה לנו פחות? בפיקוח על הבנקים טוענים כי חלה ירידה בעמלות ניהול חשבון עו"ש ממוצע, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד ואלו מסתכמות ב-14.74 שקל בחודש.

 

לטענת הבנק המרכזי, כ-70% ממשקי הבית, המחזיקים חשבון בנק, משלמים בעבורו בפועל פחות מ-15 שקל בחודש בממוצע, וכ-70% ממחזיקי כרטיס האשראי משלמים פחות מ-7.1 שקל בחודש על החזקתו.

 

 

מדו"ח העמלות החצי שנתי של הפיקוח על הבנקים, שהוגש לוועדת הכלכלה של הכנסת ומתבסס על נתוני הבנקים לרבעון השלישי של 2011, עולה כי בנק יהב ממשיך להיות הזול ביותר בהשוואה בין הבנקים בעוד ערבי-ישראלי, מרכנתיל, איגוד ופאג"י הם היקרים ביותר. מבין חמשת הבנקים הגדולים, בנק הפועלים הוא הזול ביותר, ולעומתו הבנק הבינלאומי הוא היקר ביותר.

 

פער משמעותי בתעריפי עמלות ני"ע

לראשונה מפרסם הפיקוח על הבנקים השוואת תעריפי עמלות הנגבות בגין טיפול בני"ע. השוואת תעריפי קניה ומכירה של ניירות ערך הנסחרים בארץ העלתה כי קיימת שונות גבוהה ופערים גדולים בין הבנקים. בכלל המערכת הבנקאית, שיעור העמלה לפעולה הוא הנמוך ביותר בבנק יהב (0.6% לפעולה), והיקר ביותר בבנקים אוצר החייל ומסד (0.8% לפעולה). את עמלת המינימום הגבוהה ביותר עבור ביצוע פעולה גובה מזרחי-טפחות – 50 שקל ואת הנמוכה ביותר גובה הפועלים - 26 שקל.

 

גם השוואת תעריפי עמלת דמי ניהול פיקדון ניירות ערך הנסחרים בארץ העלתה כי קיים פער משמעותי בתעריפי העמלה בין הבנקים. בכלל המערכת הבנקאית, עמלת הניהול הנמוכה ביותר היא בבנק יהב, ומבין חמשת הבנקים הגדולים – בבנק לאומי.

 

במהלך ששת החודשים האחרונים, הבנק הבינלאומי, בנק פאג"י ובנק אוצר החייל העלו את תעריף העמלה בעד ניהול פיקדון ניירות ערך לכדי 0.195% לרביע. עם זאת, גם לאחר העלאה זו, בנק דיסקונט, מרכנתיל ומסד נותרו עם שיעור העמלה התעריפי הגבוה ביותר – 0.2% לרביע. כאשר הסכום המינימאלי לפיקדון הגבוה ביותר הוא בבינלאומי - 40 שקל.

 

סימולציה שערך הפיקוח בהתבסס על פיקדון ניירות ערך בסך של 100 אלף שקל, ללא קנייה או מכירה של ניירות ערך במהלך רביע, ובהתבסס על שיעור העמלה התעריפי (ללא הטבות והנחות הנהוגות במערכת הבנקאית), מראה כי בבנק יהב ישולם הסכום הנמוך ביותר מבין הבנקים, כ-47 שקל בחודש, ולעומת זאת, העלות היקרה ביותר תהיה בבנקים דיסקונט, מרכנתיל ומסד, כ-67 שקל, הפרש של 42% לעומת התעריף הזול. מבין חמשת הבנקים הגדולים, העלות הזולה ביותר תהיה בבנק הפועלים ובבנק לאומי – 50 שקל בחודש.

 

יש לציין כי בכל הנוגע לניהול חשבון ני"ע, קיימות שלל אלטרנטיבות בבתי ההשקעות ובחברות הביטוח, המציעות עלויות זולות בהרבה מאלו המוצעות בבנקים, הן בעמלות הקניה והמכירה והן בעמלות הניהול השוטף.

 

בפיקוח על הבנקים מציינים כי במהלך הרביע הראשון של 2012 צפויה לעלות לאתר בנק ישראל מערכת השוואת תעריפי העמלות של התאגידים הבנקאיים שתסייע לציבור הלקוחות בביצוע השוואות בין הבנקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כרטיס אשראי. 70% משלמים פחות מ-7.1 ש' בחודש
צילום: shutterstock
מומלצים