שתף קטע נבחר

סתיו שפיר שוחררה: 'עצרו בכירים, בחרו בפינצטה'

אחת ממובילות המחאה, שנעצרה אמש בהפגנה הסוערת במאהל בשכונת התקווה, שוחררה בתנאים מגבילים. "התפרענו, אבל לא נהגנו באלימות", טענה סתיו שפיר. "תופפתי, ושנייה אחר כך לקחו אותי לזינזאנה". העירייה תפנה היום את המאהל?

10 שעות במעצר. סתיו שפיר, אחת ממובילות המחאה החברתית, שוחררה הבוקר (יום א') בתנאים מגבילים. שפיר נעצרה עם רבים אחרים בהפגנה בשכונת התקווה, שם מחו מאות על הכוונה לפנות את המאהל.  "לא ברור לי למה עצרו אותי, כמו שלא ברור למה עצרו אחרים", אמרה שפיר אחרי שחרורה. "כשנפגשנו בתא המעצר היה ברור שכולנו פעילים מרכזיים ופשוט בחרו אותנו בפינצטה".

 

לדבריה, המפגינים לא נהגו באלימות: "אמנם התפרענו, חסמנו כביש והפרנו את הסדר העניין, אבל מחינו על עניין לא חוקי: על פינוים לרחוב של מחוסרי בית מקורת הגג היחידה שיש להם כרגע - אוהל. לעומת זאת, השוטרים היו מאוד אלימים. הפגנו נגד העובדה שכספי הדיור הציבורי נעלמו להם אי שם והשירות הכל כך חשוב הזה נגנז". היא סיפרה על רגע מעצרה ואמרה: "צילום הווידאו שבו רואים אותי מתופפת ושנייה אחר כך בא שוטר ועוצר אותי, אומר הכל".
 

שפיר הייתה אחת מבין 27 איש שנעצרו אמש על-ידי המשטרה, בעקבות עימותים בין מפגינים לשוטרים. שניים מהם הובאו הבוקר להארכת מעצרם. השאר - ובהם שפיר - שוחררו בתנאים מגבילים.

 
המאהל בשכונת התקווה, הבוקר (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
המאהל בשכונת התקווה, הבוקר(צילום: ירון ברנר)
 

"תכננו להגיע להפגנה שארגן פורום פריפריה במאהל, לישון במאהל ולנסות למנוע את הפינוי בבוקר", סיפרה שפיר, "הפינוי הזה נחת על יושבי המאהל בהפתעה גמורה. כולם התכנסו והחליטו להביא פעילים לישון שם כדי להביע הזדהות עם אנשי המאהל ולעשות מחאה ספונטנית. המאהל הזה הפך לסמל חשוב מאוד של המאבק".

 

"המאהל הפך לסמל חשוב של המאבק". בשכונת התקווה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"המאהל הפך לסמל חשוב של המאבק". בשכונת התקווה(צילום: ירון ברנר)

 

שפיר ביקשה לפנות לראש העיר תל-אביב, רון חולדאי: "תתבייש. לא צריך להגיד יותר מזה. אפשר מילה אחת. העובדה שהוא והעירייה מציגים את הפינוי כדאגה לאזרחים המסכנים שנמצאים בחוץ - איזו מין דאגה זו להעביר אותם לספסל? הצביעות הזו פשוט מחליאה. מה שראינו אתמול היה מפגן של סולידריות של אנשים שיש להם בית עם אנשים שאין להם בית, וכל פעולה כזו היא עוד צעד טוב לכיוון של מדינה טובה יותר. כל מי שמנסה לעצור את הדבר הזה רק פוגע בעתידה של החברה בישראל".

 

אתמול הגיעו המפגינים לשכונת התקווה בדרישה למנוע את פינוי המאהל שבו התגוררו בחצי השנה האחרונה אמהות חד-הוריות, משפחות, הורים, ילדים וזקנים מחוסרי דיור. בעירייה דרשו מיושבי המאהל לפנותו עד 10 בבוקר היום, ואמרו כי ההחלטה גובתה על ידי בית המשפט, שאישר את פינוי כלל המאהלים בעיר כבר בספטמבר".

 

שעה קלה אחרי שנעצרה, כתבה שפיר בפייסבוק על התרגשותה. "בזינזאנה, כלואה עם נאוה היקרה לידי ועוד המון עצורים בתאים נפרדים, צועקים, העם דורש צדק חברתי!", עדכנה בסטטוס. "הרבה אנשים שיש להם בית הפגינו עם אלה שאין להם", כתבה אחת ממובילות מחאת רוטשילד. "כבר שישה חודשים שאנחנו נלחמים על עתיד המדינה שלנו יחד. ללא אלימות, רק בכוח השותפות והתקווה. זה לא קל, וזה רק יילך ויהיה קשה יותר, אבל בסוף נזכה לראות כאן מקום טוב, באמת טוב, לכולנו. אמן".

 

בתום ההפגנה התאספו כ-200 פעילים במאהל, השמיעו קריאות ונאמו כמה נאומים ספונטניים. דפני ליף, שציינה אתמול את יום הולדתה ה-26, אמרה: "זו ההפגנה הכי מרגשת שיכולה להיות. אני מרגישה שרק התחלנו, אנחנו כאן איתכם כל הלילה". במהלך ההפגנה הסוערת, אמרה ליף: "לא יכולתי למצוא דרך טובה יותר לבלות את יום הולדתי מאשר כאן עם האנשים שהגיעו מכל הארץ לוודא שלא זורקים כאן אנשים לרחוב".

 

דובר משטרת מחוז תל-אביב, משה כץ, אמר ל-ynet בתגובה לטענותיה של שפיר: "מדובר בהפגנה בלתי חוקית שבמהלכה חסמו מפגינים צירי תנועה מרכזיים והפרו את הסדר. משטרת ישראל תמשיך לאפשר את מימוש זכות חופש הביטוי כפי שהיא מקפידה לעשות מאז ומתמיד, ויחד עם זאת, לשמור על החוק והסדר הציבורי. העצורים הפרו את הסדר במודע, ובין השאר בחסימת כבישים, תוך כדי שהם מודעים לכך שההפגנה היא בלתי חוקית. כוח המשטרה שפעל במקום פעל בצורה סבירה, וביצע מעצרים כדי להבטיח את הסדר הציבורי תוך שמירה על זכות המפגינים להביע את דעתם".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סתיו שפיר בניידת. שוחררה
צילום: ענת צחור
ההפגנה בשכונת התקווה, אתמול
צילום: ירון ברנר
מומלצים