שתף קטע נבחר

פונה מאהל התקווה בת"א: "יחס כמו למחבלים"

"אשן פה בלי אוהל, אין לי לאן ללכת", אמרה אחת המפונות. "עלות השוטרים יכלה לכסות שכירות של שנה", טענו במאהל, שגודר לפני הפינוי. ארבעה נעצרו בחשד להפרת צו הרחקה. העירייה: "הם סובלים ממדיניות הממשלה"

פינויו של המאהל בשכונת התקווה שבתל אביב יצא הבוקר (יום א') לפועל, לאחר שבועות ארוכים של הפגנות, פעולות מחאה ועימותים בין שוכני המאהל לרשויות. פקחים רבים בליווי שוטרים השתתפו ב"מבצע", שכלל הצבת מחסומים סביב המתחם. האוהלים קופלו, וכחמישה משאיות וטרקטורים פינו את הציוד שנערם. ארבעה בני אדם נעצרו בחשד שהפרו את צו ההרחקה מהמאהל, גם סתיו שפיר נראתה מוכנסת לניידת, בעוד שוכני המאהל תקפו את העירייה, אותה הם רואים כאחראית המרכזית לפינוי.

 

עוד בערוץ החדשות :

 

"אין לי לאן ללכת, אשן פה בלי אוהל", מיררה בבכי אחת מהמפונות. "לא נתנו לנו לחיות בכבוד. הבן שלי עשה צבא, מה נתנו לי בתמורה? לא נתנו לי כלום". היא צעקה על השוטרים והפקחים "תתביישו לכם" ואז התמוטטה על הרצפה, פעילים אחרים הביאו לה מים. תמיר חג'ג', פעיל אחר, צעק בקול: "מה חשבו השופטים שנתנו את הצו הזה? שלאנשים פתאום לא יהיה בתים? המדינה התחרפנה. לחמאס לא מביאים כמות כזו של שוטרים, אנשים מטורפים".

 

 

מפנים את השטח (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מפנים את השטח(צילום: מוטי קמחי)
 

מי שמוגדר כמנהיג המאהל, איציק אמסלם, נעצר וצעק דרך חלון מכונית המשטרה: "הלך המאהל, לא נתנו לנו סיכוי". חבריו צעקו לו בחזרה: "לא נוותר. נמשיך במאבק".

 

"למה הביאו כל-כך הרבה שוטרים"? (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"למה הביאו כל-כך הרבה שוטרים"?(צילום: מוטי קמחי)
 

לפני שנעצר הוא אמר ל-ynet: "הרחיקו בצווים את הפעילים המרכזיים בהפגנה הקודמת כך שלמעשה הכי חזקים לא יכלו להתקרב. יש פה מאות שוטרים, עלות השוטרים יכלה לכסות שכירות של שנה, אני לא מבין למה הביאו כל כך הרבה - מה, אנחנו מחבלים? הפתיעו אותנו, לא יכולנו לעשות דבר".

 

"אין לאן ללכת". אחת המפונות נזקקה לטיפול (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"אין לאן ללכת". אחת המפונות נזקקה לטיפול(צילום: מוטי קמחי)
 

"באו על הבוקר, היינו בודדים ששמרו על המאהל", סיפר שמעון וענונו, דייר ותיק במאהל. "הוציאו אותנו ושמו חומות סביב המאהלים. עכשיו לא נותנים לי להיכנס, כל הציוד שלי בפנים, הוא ייהרס וילך לגריסה. אני לא אוותר להם".

  

גם לדברי שי, שישן במאהל, "הגיעו לפה עשרות שוטרים ופקחים, הוציאו אנשים. נתנו להם שתי שניות לקחת את הדברים. העיפו אותנו החוצה, אותי תפסו והוציאו מהמתחם".

 

מאהל המחאה בשכונת התקווה בשבוע שעבר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מאהל המחאה בשכונת התקווה בשבוע שעבר(צילום: מוטי קמחי)
 

"בהתאם להחלטת בית המשפט המחוזי, עיריית תל אביב יפו מפנה בשעה זו את האוהלים שנותרו במאהל בגן התקווה", נכתב בהודעת העירייה. "העירייה אפשרה להקים בגן התקווה, באופן זמני, מאהל מחאה על רקע מצוקתם של עשרות אלפי מחוסרי הדיור בארץ, הסובלים ממדיניותה של ממשלת ישראל שהביאה לצמצום משמעותי של מלאי הדיור הציבורי, ולא עדכנה את גובה הסיוע בשכר דירה לזכאים".

 

העירייה הדגישה כי לאור מצוקת יושבי המאהל, התאפשר להם לשהות בו "הרבה מעבר למאהלים אחרים בעיר". בנוסף, נמסר מהעירייה כי "גן התקווה, מלבד העובדה כי אינו מתאים למגורים, לא כל שכן בימות החורף, הינו הריאה הירוקה היחידה העומדת לרשות תושבי שכונת התקווה והסביבה. משכך, ומתוקף מחויבותה לאזן בין צורכי כלל הציבור, פועלת העירייה להשיב את הגן לשימוש הציבור כולו". 

 

כבר לפני שבוע, אף שלא ידעו לאן פניהם מועדות, החלו שוכני המאהל לארוז את חפציהם לקראת פינוי אפשרי. "אנחנו לא רוצים עימותים ואלימות עם הפקחים והשוטרים, אבל גם אין לנו לאן ללכת", אמר ל-ynet עזרא, אחד מחסרי הדיור שהתגוררו במתחם. "אנחנו רוצים שגם הפקחים והשוטרים יבינו את זה".

 

הדברים נאמרו למחרת ההפגנה הגדולה והסוערת שנערכה בסמוך,

 וקראה למנוע את פינוי המאהל שבו התגוררו בחצי השנה האחרונה אמהות חד-הוריות, משפחות, הורים, ילדים, זקנים ומחוסרי דיור. במהלך ההפגנה, נעצרו 27 בני אדם בעקבות עימותים בין מפגינים לשוטרים.

 

סתיו שפיר, ממובילות מחאת האוהלים, נעצרה אף היא ואמרה לאחר שחרורה כי "לא ברור לי למה עצרו אותי, כמו שלא ברור למה עצרו אחרים. כשנפגשנו בתא המעצר היה ברור שכולנו פעילים מרכזיים ופשוט בחרו אותנו בפינצטה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפנים. שכונת התקווה
צילום: מוטי קמחי
צעקה "תתביישו", והתמוטטה
צילום: מוטי קמחי
כוחות מתוגברים בשכונה
צילום: מוטי קמחי
מתארגנים מחדש בגן התקווה בשבוע שעבר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים