שתף קטע נבחר

דני דנקנר חשוד בקבלת הלוואה במרמה מהפועלים

פרקליטות המדינה הודיעה ליו"ר בנק הפועלים לשעבר כי נשקלת העמדתו לדין בכפוף לשימוע בפרשה נוספת בחשד לקבלת דבר במרמה והלבנת הון. על פי החשד, אושרה לדנקנר הלוואה בסך 3.4 מיליון דולר בעקבות מצג שווא בנוגע לנכסיו ובנוגע לשימוש המיועד בכספים. דנקנר דוחה את החשדות

יו"ר בנק הפועלים לשעבר, דני דנקנר, חשוד בפרשה נוספת: המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הודיעה אתמול (ב') לבא כוחו של דנקנר, כי נשקלת העמדתו לדין בכפוף לשימוע בפרשה שעניינה קבלת הלוואה במרמה מבנק הפועלים. החשדות מייחס לדנקנר עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון. השימוע ייערך בקרוב.

 

פרשת דני דנקנר - השתלשלות האירועים:

 

המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הודיעה אתמול לבא כוחו של יו"ר בנק הפועלים לשעבר, דני דנקנר, כי נשקלת העמדתו לדין בכפוף לשימוע בפרשה נוספת שעניינה קבלת הלוואה במרמה מבנק הפועלים. החשדות מייחס לדנקנר עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון.

 

על פי החשדות, באוקטובר 2008 פנה דנקנר אל ציון קינן, מנכ"ל הבנק שכיהן אז כמנהל החטיבה העסקית, וביקש מסגרת

אשראי על סך של 3.4 מיליון דולר לתקופה של שנה כהלוואת גישור מבנק הפועלים.

 

דנקנר אמר לקינן כי מטרת האשראי המבוקש היא מימון השקעה לבניית נכס נדל"ן. על פי החשד, במהלך חודש נובמבר 2008 שלח דנקנר שתי הצהרות שונות לגבי שווי עושרו האישי, אשר הכילו פרטים כוזבים או חסרים.

 

לטענת הפרקליטות, בעקבות המצג שהוצג על ידי דנקנר, אושרה באופן סופי העמדת מסגרת האשראי לטובתו, אולם הוא השתמש בה לצורך שימושים שונים אך לא לצורך בניית נכס הנדל"ן.

 

מהפרקליטות נמסר, כי הפרשה הנוגעת לקבלת ההלוואה של דנקנר מבנק הפועלים הופרדה מכתב החשדות הראשון שהועבר לדנקנר על ידי המחלקה הכלכלית בספטמבר השנה. זאת, לאור החלטתו של פרקליט המדינה משה לדור שלא לדון בפרשה ולהעביר את קבלת ההחלטה לעו"ד שי ניצן, המשנה לפרקליט המדינה לעניינים מיוחדים.

 

לדנקנר אמור להיערך בקרוב שימוע במשרדי המחלקה הכלכלית בעניין כתב החשדות שנשלח אליו בספטמבר. בהודעת הפרקליטות נמסר, כי ניתן להניח שהחשדות המפורטים במכתב הנוסף ייבחנו במסגרת אותו שימוע. חקירת הפרשה נערכה על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה במשטרה. את החקירה ליוו צוות פרקליטים מהמחלקה הכלכלית: עורכי הדין, ד"ר מאור אבן חן, טל פרג'ון ומורן ברטפלד, בראשותה של מנהלת המחלקה עו"ד אביה אלף.

 

החקירה המתמשכת סביב פעולותיו של דנקנר במהלך כהונתו כיו"ר בנק הפועלים החלה בשנת 2009 בעקבות מידע שהעביר לפרקליטות המפקח על הבנקים דאז בבנק ישראל, רוני חזקיהו. על סמך אותו מידע דרש בנק ישראל את התפטרותו של דנקנר מתפקיד יו"ר בנק הפועלים. על רקע הדרישה, פרש דנקנר מתפקידו ביוני 2009.

  

מבנק הפועלים סירבו להגיב לידיעה.

 

עורכי דינו של דני דנקנר, יורם ראב"ד, יוסף בנקל, רות ליטבק, ונבות תל צור מסרו בתגובה: "דני דנקנר דוחה בתוקף את החשדות המיוחסים לו. אין כל מקום לזמן את דנקנר לשימוע בעניין זה, כאשר אך לפני ימים ספורים קבעה הפרקליטות בהחלטה אחרת שפרסמה, באותה פרשה ממש, כי אין קשר סיבתי בין "דו"ח עושר" שמסר דני דנקנר, לבין אישור ההלוואה על ידי חברי ועדת האשראי של הבנק. על כן, היה על הפרקליטות לסגור אף את התיק בענייננו של דנקנר.

 

"ההלוואה שקיבל דנקנר מהבנק הוחזרה במלואה לפני זמן רב, ואין כל עניין להמשיך ולעסוק בפרשה זו. ההתעקשות לצרף לדנקנר אישום נוסף מצביעה על חולשה מהותית של הטענות שהועלו נגדו עד כה, שאחרת לא ניתן להסביר את הזימון הנוסף לשימוע. לאור האמור, ההחלטה לזמן את דנקנר לשימוע בפרשה זו יוצרת תחושת אי נוחות כבדה, ומעוררת תמיהות קשות באשר לשיקול הדעת ולמניעים העומדים מאחורי החלטה זו".

 

בהכנת הכתבה השתתפו יאיר חסון, אליצפן רוזנברג, אביטל להב ואביעד גליקמן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים