שתף קטע נבחר

פסטה קלה ונפלאה. עם בצל, אנשובי ופירורי לחם

איילת מכינה פסטה מהירה ממרכיבים שתמיד יש בבית והתוצאה טעימה ומזמינה כמו מנה במסעדה

זאת הפסטה שאני מכינה כשרשמית אין לי כלום בבית. אבל אל תטעו בה: היא כל כך טעימה, שהיא הרבה יותר מפתרון דחוק להשבעת רעב. האמת היא, שבפעמים הראשונות הכנתי אותה פשוט כי המרכיבים שלה נמצאים אצלי תמיד במזווה, ובהמשך גילית שאני קונה חומרי גלם במיוחד בשבילה, כדי להיות בטוחה שאני אוכל לבשל אותה.

 

 

 

המרכיבים

250 גרם פסטה ארוכה כמו ספגטי

מלח

2 בצלים, קלופים 

4 כפות שמן זית 

1/2 כפית או לפי הטעם פלפל אדום חריף, קצוץ דק 

6-7 פילטים של אנשובי משומר, מסונן 

1 כוס פירורי לחם 

1/4-1/2 כפית קליפת לימון מגוררת 

פלפל שחור

 

 

ההכנה

1 מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים רותחים ומלח, לפי הוראות היצרן. מסננים.

 

2. קוצצים את הבצל.

3. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה (שתוכל להכיל גם את הפסטה), מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית 10-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא רך ושקוף.

 

4. מוסיפים למחבת עם הבצל את הפלפלון החריף ושלושה מנתחי האנשובי ומטנים אותם תוך ערבוב מעל להבה בינונית-גבוהה, בכף עץ, תוך שמפוררים את האנשובי בעזרת הכף, כדי שממש ימסו לתוך השמן. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת ואת הפלפל השחור ומערבבים (אפשר להוסיף עוד קצת מלח אבל כדאי לקחת בחשבון שהאנשובי מלוח מאוד, אז אולי לא צריך), מוסיפים פנימה את פירורי הלחם ומטגנים מערבבים דקה-שתיים מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שפירורי הלחם מזהיבים, מוסיפים את שאר נתחי האנשובי ומערבבים. מכבים את הלהבה.

 

5. מוסיפים למחבת את הפסטה ומערבבים עם פירורי הלחם – הכי קל לעשות את זה בעזרת מלקחיים.

 

6. מעבירים לצלחות ומגישים.

 

 



 

עוד פסטות של איילת הירשמן

>>> קנטטה לבטטה. פסטה עם בטטה

>>> פסטה עם פטריות ועוד
>>> פסטה בשמן זית ושום

>>> פסטה חריפה. עם נקניקיות צ'וריסו עסיסיות

>>> פסטה עם טונה, רוקט ולימון

 









 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פסטה עם אנשובי, בצל ופירורי לחם
צילום: יוסי סליס
פסטה עם בטטה (מתכון משמאל)
צילום: יוסי סליס
פסטה בשמנת (מתכון משמאל)
צילום: יוסי סליס
פסטה צ'וריסו (מתכון משמאל)
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים