שתף קטע נבחר

פסטה בשמן זית ושום

קלאסיקה: המנה הכי קלה ומספקת בעולם, מושלמת לארוחה מהירה של אחרי הלימודים או העבודה. והכי כיף : תוכלו לארגן אותה בקלילות, בדקות ספורות בלבד

אל אוליו: פסטה עם שמן זית ושום

2 מנות או אחת בלבד

 

המרכיבים

250 גרם פסטה יבשה ארוכה כמו ספגטי או ספגטיני

מלח

1/2 כוס שמן זית

3 שיני שום, קלופות

7-6 גבעולי פטרוזיליה, חלק העלים בלבד

פלפלון צ'ילי מיובש גרוס

 

ההכנה

  1. פורסים כל שן שום ל-3-4 פרוסות, וקוצצים את הפטרוזיליה דק.
  2. מרתיחים מים בסיר, ממליחים אותם ומבשלים את הפסטה עד שהיא במצב נגיס (אל דנטה). מסננים.
  3. בינתיים, במקביל, מחממים את השמן במחבת בעלת דפנות עמוקות או סיר (שיוכלו להכיל בקלות את כל כמות הפסטה) ומטגנים את שיני השום מעל להבה בינונית-גבוהה, תוך השגחה מתמדת שהן לא נחרכות. ברגע שהן רק מתחילות להזהיב קלות, מוסיפים חצי מכמות הפטרוזיליה, את הצ'ילי והמלח, מערבבים ומכבים את הלהבה.
  4. כשהפסטה מוכנה ומסוננת, מוסיפים אותה למחבת עם השמן ומחממים מעל להבה בינונית נמוכה כמה דקות, תוך ערבוב מתמשך. הכי נוח לעשות זאת במלקחיים, שבעזרתן מערבבים ומרימים קבוצות קטנות מהפסטה בכל פעם. המטרה היא שכל הפסטה תיספג היטב בשמן ובשאר המרכיבים. אם אין מלקחיים משתמשים בכף עץ. מכבים את הלהבה, מוסיפים פנימה את שאר הפטרוזיליה, מערבבים שוב ומעבירים לצלחת הגשה. זוללים מיד.

 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מזינה וטעימה. הפסטה של איילת
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין שף מבית לאשה
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים