שתף קטע נבחר

שעון הרופאים מתחיל לתקתק: "לא נעביר כרטיס"

ממחר יחויבו הרופאים לדווח על הגעתם לעבודה ויציאתם ממנה, אבל חלקם לא מתכוון לעשות זאת. משרד הבריאות הזהיר: לא תקבלו את ההטבות שמגיעות לכם מתוקף ההסכם הקיבוצי

סוגיית שעון הנוכחות שתחייב החל ממחר בבוקר את כל הרופאים לדווח על הגעתם לעבודה ויציאתם ממנה, ממשיכה להסעיר את המערכת הרפואית. הרופאים תופשים זאת כעוד צעד הרומס את מעמדם, ואילו המדינה רואה בו דבר טריוויאלי שכמעט כל עובד ציבור נדרש לעשות. לאחרונה פותחו והותקנו האמצעים הטכנולוגיים שיאפשרו את ההחתמה, וכך יוכל כל רופא "להעביר כרטיס" עם הגעתו לעבודה, גם בעזרת אפליקציה בטלפונים הסלולריים או בעזרת מענה טלפוני.

 

אף שבתחילת השבוע העביר משרד הבריאות מכתב לכל הרופאים, שבו הזהיר כי רופא שלא ידווח על נוכחותו כנדרש לא יוכל לקבל את הטבות ההסכם הקיבוצי שנחתם עם הרופאים - הטבות המוערכות ב-5,000 עד 7,000 שקל למומחה צעיר ולמתמחה בחודש, בהצבעה שנערכה היום (ג') בבית החולים בילינסון המשיכו רוב הרופאים להתנגד לשעון במסגרתו הנוכחית. 390 רופאים הצביעו נגד השעון ורק 13 בעד, תוצאה דומה להצבעות שנערכו בבתי החולים איכילוב, רמב"ם, וולפסון ומאיר.

 

במחאת הרופאים בשנה שעברה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
במחאת הרופאים בשנה שעברה(צילום: מוטי קמחי)

 

"צריך להבין שיש חוסר שביעות רצון גדול בנושא שעון הנוכחות", אמר ד"ר יוסי פז, רופא בכיר בבית החולים איכילוב. "רופא זה תפקיד שלא מצריך שעון נוכחות, ואכן בכל העולם המערבי - למעט גרמניה - אין שעון כזה. אני לא מתכוון להחתים שעון מחר, ובאופן כללי אין לדעת מה יהיה כשהשעון ייכנס לתוקף. אני מניח שינסו להפעיל סנקציות, אולי גם משפטיות, נגד אלה שלא ידווחו על נוכחותם, ואז נראה מה עוד יקרה".

 

מנגד, אנשי האוצר לא מתרגשים מהתנגדות הרופאים. גורם בכיר באוצר אמר ל-ynet: "שעון הנוכחות יהיה, והרופאים ידווחו על נוכחותם כמו שנקבע בהסכם. כל המערכת ומנהלי בתי החולים פעלו ופועלים על מנת להפעילו, ואנחנו לא מתכוננים לתרחישים היפותטיים, שכנראה לא יקרו".

 

לפי שעה הרופאים אינם מתכננים שביתות כמו במשבר הרופאים האחרון. פרופ' יהודה אולמן, מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים רמב"ם וממקימי ארגון ארב"ל, אמר עם זאת כי מדובר בנושא עקרוני: "אף אחד לא יוכל ולא ירצה לשלם את כל השעות שאנחנו משקיעים סביב העבודה הציבורית. השעות שרופא משקיע בחולים ומטופלים שלו הן הרבה מעבר לשעות העבודה. כמו שאף אחד לא מבקש מאנשי צבא או מאנשי משטרה להעביר שעון כך גם צריך להתייחס אלינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוחים על מצב הרפואה ביולי אשתקד
צילום: גיל יוחנן
מומלצים