שתף קטע נבחר

קרם קרמל, הדרך הקלה

איילת הירשמן מכינה קרם קרמל מושלם בלי להתאמץ בכלל, וזאת בזכות סוד הכנה קטן - בלי לבשל או להקציף ביצים בחלב

קרם קרמל הוא קינוח מהסוג שאתה יודע מיד אם אתה מתאווה אליו או שאתה לא בעניין. הרי מדובר בקרם ביצים וחלב מבושל, אפוי על מרבץ קרמל - בשלב התיאור הזה יש מי שמתעלף מעונג ומי שכבר אומר בנימוס לא תודה, והולך לחפש איזו עוגת שוקולד. נשארתם? שווה לכם, כי יש לי בשבילכם דרך קלה ביותר להכין את הקלאסיקה הזאת, והיא, שימו לב, לא כוללת בשום שלב בישול מוקדם של ביצים בחלב.

 

הסוד? נו, כמו תמיד: חלב מרוכז ממותק, שקונים בכל מכולת. זהו. לא צריך לבשל כלום, רק לערבב עם ביצים ווניל, וזהו! הקרם מוכן לאפייה. איך זה יוצא? מושלם. קרם בטעם עמוק וחלק, שהקרמל עוטף ברוך.

 


קרם קרמל של איילת הירשמן (סטיילינג: נטשה חיימוביץ; צילום: יוסי סליס)

 

התבנית שבה אופים את הקרם חייבת להיות אטומה, לא מתפרקת, אפשר ורצוי להשתמש בתבנית פיירקס אבל אפשר גם בתבנית מכל חומר אחר. חוץ מתבנית האפייה של הקרם, מכינים עוד תבנית תנור עם שוליים גבוהים - ובתוכה מניחים את תבנית הקרם ומוסיפים מים, כך שקרם הקרמל נאפה בתוך אמבט מים. זה רק נשמע מורכב - אחרי שעובדים ככה פעם אחת, מתרגלים לקונסטרוקציה הזאת ומתחילים ליישם אותה על כל עוגת גבינה מזדמנת. ועוד דבר קטן שצריך לזכור: להכין מראש, כי הקרם חייב להתקרר לפחות 4 שעות (עד לילה) לפני שמגישים אותו לקהל הנלהב. וגם לעצמכם, כמובן. עם הרבה קרמל למעלה.

 

 

המרכיבים (תבנית אטומה ללא תחתית מתפרקת, בקוטר 20-22 ס"מ)

1/2 כוס סוכר 
2 פחיות (349 מ"ל כל אחת) חלב מרוכז ממותק (להשיג ברשתות השיווק, במכולות ובמעדניות)

3 ביצים  

1 חלמון (את החלבון שומרים למתכון אחר)

1/2 1 כפיות תמצית וניל מעולה

 

  

ההכנה

1. מרתיחים מים בקומקום.

 

2. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).

 

3. שמים במחבת את הסוכר ומחממים מעל להבה נמוכה עד שהוא נמס ומתחיל להפוך לנוזל בהיר - לא נוגעים ולא מערבבים את הסוכר בזמן שהוא נמס, רק משגיחים שהוא לא משחים ונחרך - וברגע שהנוזל במחבת מתחיל להיות כהה קצת יותר, ולקבל צבע דבשי, מסירים אותו מהכיריים. יוצקים את הסירופ הקרמלי לתוך התבנית.

 

4. שמים בקערה את החלב המרוכז את הביצים ואת החלמון, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים במטרפה ידנית עד שמתקבל קרם חלק (וזה קורה די מהר). יוצים את קרם החלב לתוך התבנית, מעל שכבת הקרמל. מניחים בתבנית התנור, ויוצקים מים רותחים סביב לתבנית הקרם, כך שיגיעו עד למחצית גובהה. אופים 40 דקות, או עד שהקרם מתיייצב. מוציאים, מוציאם גם מתוך תבנית המים ומצננים בלי לכסות.

 

5. מכסים את התבנית מעבירים למקרר. מקררים 4 שעות לפחות, עד לילה.

 

6. ההגשה: מניחים על התבנית צלחת הגשה גדולה והופכים בזהירות, כדי שהקרם יתהפך והסירופ יהיה למעלה. כשהופכים נוטף קצת סירופ לשולי הקרם. חותכים למנות כמו שחותכים עוגה, ומגישים משולשי קרם עם קרמל.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרם קרמל בלי מיקסר
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים