שתף קטע נבחר
 

ת"א: המדדים סיימו את חודש פברואר בירידות

בלטו לשלילה סקטור הביטוח וסקטור הגז והנפט שאיבדו למעלה מ-10% במהלך החודש. בסיכומו של שבוע רשם מדד המעו"ף ירידה קלה של כ-0.5% ומדד ת"א 100 סגר כמעט ללא שינוי

שבוע המסחר האחרון שהיה גם שבוע המסחר האחרון של חודש פברואר, המשיך את מגמת המסחר בתקופה האחרונה במסגרתה השווקים מחפשים כיוון בתנודתיות בין עליות לירידות. השבוע היה מרובה בנתוני מאקרו מארה"ב ואירופה, כשמרבית הנתונים היו חיוביים והראו על המשך ההתאוששות בכלכלה הגלובלית ובעיקר האמריקאית.

 

בגזרה המקומית, ריבית בנק ישראל לחודש מרס נשארה ברמתה הנוכחית, מחיר הדלק האמיר למחיר שיא חדש והחלה עונת הדו"חות של החברות הציבוריות.

 

על אף העליות הנאות בשוקי חו"ל בסוף השבוע, נפתח שבוע המסחר בבורסה במגמה מעורבת. במהלך היום התגברו הירידות בהובלת סקטור הבנקים וסקטור הגז והנפט, כשבסיומו סגרו המדדים המובילים בירידות חדות של כ-2% בשער הנמוך היומי שלהם. ראוי לציין כי בעקבות הירידות מדד המעו"ף עבר לתשואה שלילית מתחילת השנה

 

יום המסחר השני של השבוע נפתח בהמשך למגמה השלילית מאתמול, ולירידות באסיה ואירופה בעקבות החשש בעולם מעליית מחירי הנפט והשפעותיה על הכלכלה הגלובלית. במהלך היום התהפכה המגמה מספר פעמים והמדדים נסחרו בתנודתיות בין הטריטוריה החיובית לשלילית. בסיומו של יום סיימו המדדים המובילים בעליות שערים קלות של עד חצי אחוז.

 

ביום שני בערב הודיע בנק ישראל על השארת הריבית במשק לחודש מרס ברמתה הנוכחית של 2.5%. בין הנימוקים להשארת הריבית ציין הבנק את העלייה בציפיות האינפלציה בשוק ההון בחודש האחרון (מ 2.3% ל 2.6%) והמשך ההתאוששות בנתוני המאקרו בישראל ובעולם. כמו כן, ציין הבנק בהודעתו, כי העלייה במחירי הנפט אינה משתקפת כיום בתחזית האינפלציה של הבנק שעומדת על 2.2% ל 2012 ולכן ייתכן שהאינפלציה בפועל תהיה גבוהה יותר.

 

יום ג' נפתח במגמה חיובית כשברקע העליות בוול סטריט ואסיה והשארת ריבית בנק ישראל לחודש מרץ ברמתה הנוכחית. לקראת סיום המסחר ובעקבות פרסום נתוני מאקרו חלשים בארה"ב (הזמנות מוצרים בני קיימא ירדו ב-4%, הירידה החדה ביותר בארבע השנים האחרונות וכך גם מדד קייס שילר, מדד מחירי הבתים בארה"ב, שירד ב-4%) התהפכו היוצרות בבורסה המקומית בדומה לבורסות אחרות בעולם, והמדדים המובילים עברו להיסחר בטריטוריה השלילית. בסיום סגרה הבורסה בירידות שערים בהובלת סקטור הבנקים שירד בקרוב ל-2%.

 

מקרו

בגזרת המקרו פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את שיעור האבטלה במשק לרבעון האחרון של 2011 שהגיע לשפל של כל הזמנים של 5.4%.

 

ביום ד', יום המסחר האחרון בחודש פברואר, נפתח המסחר במגמה חיובית קלה, לאור אקורד סיום חיובי במסחר בארה"ב בליל אמש ועליות בשוקי אסיה. במהלך היום התחזקו העליות בבורסה, בעקבות תוכנית ההלוואות המוצלחת של הבנק המרכזי באירופה שסחפה את שוקי אירופה לעליות שערים נאות. בסוף היום ובעקבות פרסום נתון צמיחה מרשים בארה"ב (המשק האמריקאי צמח ב 3% ברבעון הרביעי של 2011 לאחר ציפיות לצמיחה של 2.8%) ותוכנית ההלוואות הנוספת של הבנק המרכזי האירופי (800 בנקים אירופאים לוו ממנו כ 530 מיליארד אירו בתנאים נוחים במיוחד), סגרו המדדים המובילים בבורסה בעליות שערים נאות של 1.5% בקירוב.

 

חדשות נוספות שעזרו לעליות היום היו מהגזרה המקומית - ועדת הכספים של הכנסת אישרה לקרנות הפנסיה הוותיקות להגדיל את חשיפתן המנייתית ביותר מפי 2 (מעד 10% לעד 22%), אישור שצפוי לגרור הזרמת כספים נוספת לשוק המניות המקומי.

 

סה"כ - ירידות

על אף העליות הנאות, סגרו המדדים המובילים את חודש פברואר בירידות, כשמדד המעו"ף ומדד ת"א 100 (3.4%-, 2.33%- בהתאמה) פותחים פער תשואות משמעותי מול המדדים המובילים בעולם. בלטו לשלילה סקטור הביטוח וסקטור הגז והנפט שאיבדו למעלה מ-10% במהלך החודש.

 

יום המסחר האחרון של השבוע נפתח במגמה מעורבת עם נטייה לירידות קלות על רקע הסגירה השלילית בארה"ב והירידות באסיה. במהלך היום השתנתה המגמה והמדדים עברו לעליות שערים, מגובים בעליות מאירופה ובנתוני מאקרו חיוביים מארה"ב. את היום סגרו המדדים בשער הגבוה היומי שלהם, פתיחה נאה לחודש מרץ.

 

בסיכומו של שבוע רשם מדד המעו"ף ירידה קלה של כ-0.5% ומדד ת"א 100 סגר כמעט ללא שינוי בירידה קלה של כ 0.07%. מדד הנדל"ן נסוג בכ 1.27%, ואת הירידה החדה ביותר רשם מדד הבנקים שירד בכ 3.9%. מנגד, מדד הטכנולוגיה השיג תשואה חיובית של כ 1.5%

 

מבין המניות בלטה השבוע לטובה מניית פריגו שזינקה בכ-10.5%. מנגד בלטה לשלילה מניית שמן שירדה בכ-13.5%.

 

בסקטור אג"ח הממשלתיות, היינו עדים לשבוע ללא שינויים מהותיים. העקום השקלי ירד קלות בחלקו הבינוני-ארוך ובחלק הקצר נותר ללא שינוי, והעקום הצמוד סיים בירידות מינוריות בחלקו הארוך ועליות קלות בחלקו הקצר והבינוני

 

בסקטור אג"ח הקונצרניות היינו עדים לשבוע של ירידות קלות, כאשר הן מדד התל בונד 20 והן מדד התל בונד השקלי ירדו בכרבע אחוז

 

בגזרת ההנפקות, חברת ב. יאיר סיימה את השלב הציבורי בהנפקת סדרת האג"ח החדשה שלה

 

הכותב הינו עובד באדמונד דה רוטשילד ניהול תיקי השקעות בע"מ ("החברה"), העוסקת בניהול השקעות ובשיווק השקעות. אין באמור משום הצעה, המלצה ו/או שידול לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע כלשהם. הכותב, החברה ו/או חברות קשורות שלה, ו/או קרנות נאמנות שבניהולן, עובדיהן,נושאי משרה, בעלי שליטה בהם, עשויים להחזיק לרכוש ו/או למכור ני"ע המתוארים בכתבה ו/או שיש להם זיקה אחרת לני"ע, כולם או חלקם, אחרי, במהלך או לפני פרסום הכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים