שתף קטע נבחר

במקום חטיפים: יוצבו בבתי"ס מכונות למוצרי חלב

פרסום ראשון: לראשונה בארץ יוצבו היום בבית ספר תיכון מכונות לממכר מוצרי חלב במקום מכונות חטיפים ושתייה קלה, במטרה לשנות את הרגלי התזונה של בני הנוער. השינוי נעשה בעזרת בי"ח שיבא ומועצת החלב, בעקבות נתוני סקר שערך משרד החינוך

סוף למכונות החטיפים והמשקאות הקלים בבתי הספר? בפרויקט ראשון מסוגו בארץ, יושקו היום (ד') מכונות לממכר מוצרי חלב בתיכון מקווה ישראל בחולון, כדי לבחון אם הדבר משנה את הרגלי התזונה ואורח החיים של בני הנוער, ובפרט אם עלתה בגופם רמת הסידן.

 

מוצרי חלב חשובים לבריאות:

 

בני הנוער ישתו חלב

הפרויקט החל בעקבות תוצאות סקר מב"ת (מצב בריאות ותזונה לאומי) של משרד החינוך, שבו נמצא כי צריכת הסידן אצל בני נוער בגיל התיכון אינה מספקת.

 

התוצאות המדאיגות הובילו בית החולים שיבא לערוך מחקר רפואי בנושא, ולבדוק אם באמצעות התערבות חיצונית - הכוללת הצבת מכונות למוצרי חלב וקיום הדרכות בנושא תזונה - ניתן להשפיע על הרגלי הצריכה ואורח החיים של הצעירים.

 

משיבא פנו למועצת החלב, שהחליטה להרים את הכפפה ולרתום את המחלבות השונות לנושא. כעת יוצבו בשטח בית הספר מכונות לממכר מוצרי חלב: משקאות חלב, יוגורטים וגבינות.

 

הרכב מוצרי החלב נעשה לאחר בדיקה מעמיקה של דיאטנית קלינית, שבחרה מתוך מגוון המוצרים של המחלבות את אלו העומדים בתקנים של משרד החינוך ונחשבים בריאים ומזינים. כמו כן, בנתה מועצת החלב תוכנית מיוחדת עבור בני הנוער, הכוללת הרצאות והדרכות תזונתיות.

 

"שלושה ביום": המכונה שתעודד צריכת סידן (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
"שלושה ביום": המכונה שתעודד צריכת סידן(צילום: אסף רונן)

 

7.5 מנות ממתקים ביום

הסקר המדובר נערך לפני כשש שנים ב-230 בתי ספר, וממנו עלה כי בני הנוער נוטים לאכול ארוחות לא מסודרות וכי חסרים להם מינרלים וויטמינים החשובים לתפקוד תקין של מערכות הגוף השונות. 

 

מהסקר התברר כי כשליש מהנוער בישראל סובלים מהשמנה ומעודף משקל, ובעיקר מצריכה עודפת של ממתקים: 7.5 מנות ממתקים ומשקאות קלים בממוצע ביום לנער או נערה, 7 במגזר היהודי ועד 9.5 במגזר הערבי. הצריכה היומית של משקאות קלים עמדה על 2.5 כוסות בבנים ו-2 כוסות בבנות.

 

בסקר נמצא כי 31.5% מבני הנוער דילגו על ארוחת הבוקר ביום שלפני הבדיקה, 29.1% לא אכלו ארוחת ערב ו-15% לא אכלו ארוחת צהריים.

 

נתונים אלה מובילים לעובדה שרק 21.7% מהבנים ו-31% מהבנות אובחנו כמי שצורכים סידן בכמות המומלצת (1,300 מ"ג ליום) או יותר, ורק 23.2% מהבנים ו-17.9% מהבנות דיווחו על צריכת אשלגן לפי ההמלצות (4,500 עד 4,700 מ"ג ליום).




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף רונן
בפעם הראשונה בארץ: מכונה למוצרי חלב בבית הספר
צילום: אסף רונן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים