שתף קטע נבחר

עושים חשבון לטלפון: איפה אפשר לחתוך?

טלפון נייד, טלפון נייח, טלוויזיה רב–ערוצית, שירותי אינטרנט - צריכת התקשורת המשפחתית המסועפת דורשת בדיקה יסודית. גלעד וקארין חשן מצליחים להיות גם עדכניים וגם מחושבים בצריכת התקשורת שלהם. בתחום אחד בכל זאת הצלחנו לעזור

צעירים כמו צמד עורכי הדין התל־אביביים גלעד וקארין חשן, הם הסיוט השחור של ספקיות תוכן כמו יס והוט. טלוויזיית 46 אינץ' עדכנית דווקא קבועה על קיר סלון דירת הקרקע הקומפקטית שלהם, אבל האמת היא שאין להם טלוויזיה. כלומר, המכשיר לא מחובר לשום דבר מהזן המוכר שיודע להעביר שידורי טלוויזיה - לא כבלים, לא לוויין, אפילו לא ממיר עידן +.

 

 

למה הטלוויזיה משמשת? כמסך מחשב. גדול, איכותי, נוח לצפייה. המסך הזה מחובר בכבל HDMI למחשב נייח אלגנטי, המוצב לצידו ומקושר לאינטרנט ו"יונק" ממנה את כל הטוב שהיא מציעה: קליפים, סרטים וסדרות לצפייה ולהורדה באיכות HD, רדיו אינטרנטי ומוזיקה באיכויות סטריאו ודולבי, ואפילו אופציה לשוחח בווידאו־סקייפ עם חברים, כשפרצופם מתנוסס על המסך הביתי. אם זה לא מספיק, הדיסק הקשיח הנייד (500 ג'יגה) המחובר למחשב, מאחסן סרטים שהורדו, תמונות, שירים וכל מה שצריך.

 

השליטה במחשב נעשית משולחן הסלון (או הברכיים) בעזרת עכבר ומקלדת אלחוטיים. אלו דרושים כשצריך להיכנס דחוף למייל, אבל ככלל, המסך הזה משמש את גלעד וקארין בעיקר כמכשיר בידורי.

 

לענייני עבודה, לכל אחד מהם מחשב נייד משלו, וגלעד נהנה גם מאייפד 2 שקיבל מקארין ליום ההולדת. האייפד, אגב, גולש סלולרית ("אבל זה על חשבון העבודה. אני משתמש בו בעיקר בבית המשפט, כשאני צריך לשלוף במהירות דרך הרשת מסמך מתוך המחשבים במשרד").

 

חוסכים את חבילת השידור של חברות הלווין והכבלים

השניים מופתעים לראות את הפתעתי. "זו צורת שימוש מאוד מקובלת בקרב החברים שלנו, בארץ ובחו"ל", אומר גלעד. "לא חסר לנו כלום. אפילו בחדשות אנחנו צופים לייב דרך הרשת, ואנחנו מעודכנים ב'ארץ נהדרת', גם אם צופים בזה יום אחרי השידור בערוץ 2".

 

החיסכון, כמובן, משמעותי: חבילת השידורים הבסיסית הכי זולה של הוט למשל עולה 214 שקל בחודש, ובמשפחות רבות, שמנויות בנוסף גם על ערוצים ייחודיים ומשלמות גם על ממיר מקליט (שלא לדבר על ממיר־מקליט־סטרימר), ההוצאה הזו עשויה לטפס גם ל־420 שקל.

 

עד שנכנס "ממון" לתמונה, מהירות שירות האינטרנט של גלעד וקארין (תשתית: בזק, ספק: בזק בינלאומי) הייתה רק 2.5 מגה לשנייה, ב־49 שקל. היום משדרגת בזק את מנוייה, באותו מחיר, ל־20 מגה בשנייה, וגלעד וקארין זוכים עתה לחוויה משופרת בהרבה בטלוויזיית־המחשב שלהם. גם הספקית בזק בינלאומי, הסכימה להסתפק ב־25 שקל לחודש ל־20 מגה. שימו לב, אלו המחירים החדשים למהירויות הללו, והכל בגלל הבליץ שחוללה כאן שוברת השוק החדשה של הוט, "הוטנט" ("20 שקל לכל המהירויות").

 

מחשב הטלוויזיה הוא בעצם תחייתו של חזון ה"מדיה סנטר" הוותיק והכושל של מייקרוסופט, שהקדים את זמנו. בעידן הפס הרחב, צעירים כבר לא רובצים בסלון בהמתנה פסיבית למה שיחליטו קשת/רשת לשדר להם היום. הם רוצים שליטה. הטלוויזיה שמתכננת לנו אפל בקרוב (שם קוד "אפל טי־וי"), תענה בדיוק על הצורך הזה. כך גם המכשיר החדש ("קומיגו") אשר הציג השבוע הממציא דב מורן, הדיסק־און־קי, וכך אפילו סתם ה"טלוויזיות החכמות", אשר הולכות וכובשות את השוק.

 

חברות הכבלים/ לוויין, שעוקבות בחרדה אחרי התופעה, מנסות להשיב מלחמה בעזרת תכנים בלעדיים, שידורי HD איכותיים, ממירים מקליטים ו־VOD נדיב. אבל מי שיודע, כמו גלעד וקארין, מה לחפש ואיפה למצוא, יכול כבר היום לוותר עליהן, ליהנות לא פחות — וגם לחסוך.

 

שיחות לחו"ל? משתמשים בסקייפ

גלעד וקארין מחושבים מאוד גם בכל הקשור לשימוש במכשירי הסלולר (נוקיה E72 לגלעד ו־E71 לקארין). גלעד ממעט מאוד להשתמש בסלולרי ("אני רוב הזמן בעבודה"), והתוכנית הבסיסית בה בחר באורנג' (100 דקות במשפחה, חבילת גלישה של 30 מגה בכלל, ו־3 ג'יגה רק בפורטל של אורנג'), מאפשרת לו להוציא כ־80 שקל בחודש. מומחי אורנג' בדקו עבורנו והמליצו: לא לשנות כלום.

 

גם קארין משחקת אותה. היא עדיין נהנית מתוכנית מיוחדת לחיילים/סטודנטים ("פעם לא דרשו לחתום על הגבלת זמן") מתקופת שירותה, ולא צריכה חבילת גלישה. קארין: "אני דווקא גולשת הרבה בטלפון, אבל רק באזורים עם קליטת WiFi אלחוטית. ורוב היום אני בבית, או בעבודה, עם WiFi". היא מגיעה לכ־150 שקל בחודש, וגם לגביה קובעים מומחי אורנג' - התוכנית אופטימלית. כל חלופה אחרת תעלה בממוצע 40 שקל יותר.

 

גלעד: "אנחנו ממעטים להשתמש בסלולרי. גם כשצריך להעביר הודעה - בזכות כיסוי ה־WiFi, אנחנו משתמשים בעיקר באפליקציית וואטס־אפ החינמית. כשרוצים לדבר עם חברים בחו"ל - מדברים דרך סקייפ. לרובם יש סקייפ, ואז זה חינם, אבל אנחנו מדברים בסקייפ גם עם מי שאין לו: עשינו מנוי ב־10 יורו, וכל שיחה לטלפון רגיל בחו"ל עולה סנטים בודדים".

 

מצד שני, מול החסכנות המדוקדקת בתחומים האחרים, דווקא בקו הביתי הנייח, של בזק, בני הזוג משחררים טיפה רסן. "הבזק באחריות גלעד. שם בטח מצאתם משהו להוריד", צוחקת קארין, ומציגה את הפתק הצמוד במגנט לדלת: "אהובי שלי, אל תשכח לטפל בבזק".

 

אפשר לחשוב. מדובר בממוצע בקצת יותר מ־100 שקל לחודש, שכוללים תשלום קבוע על "קו קל" (25 שקל) ושיחות בסך ממוצע של כ־75 שקל. על־פי הצעת בזק, בני הזוג יוכלו לחסוך כ־15 שקל לפחות אם יצטרפו לתוכנית אחרת של החברה, שתקנה להם 600 דקות שיחה, גם לניידים  וגם תא קולי ושיחה מזוהה, והכל ב־85 שקל. 600 הדקות הללו, מעל ומעבר לשימוש הממוצע שלהם, יאפשרו לבני הזוג חשן קצת יותר חופש בשימוש בטלפון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עלויות התקשורת. יש פתרונות זולים
צילום: shutterstock
מומלצים