שתף קטע נבחר

 

יציאת ישראל: מאות אלפים בפארקים ובגנים

מצפון לדרום, החליפו הישראלים את שולחן ליל הסדר במנגל, אך גם בנוף ובפריחה. השרב הוביל אותם לנקודות המים. "איפה שיש אפשרות לראות ולגעת במים - הישראלים יגיעו". יותר ממיליון וחצי בני אדם צפויים לטייל במהלך החג ברחבי הארץ

אחרי ארוחת ליל הסדר, הגיע תורו של המנגל. יותר מ-320 אלף בני אדם יצאו היום (שבת) לטבע, לגנים הלאומיים ולפארקים, שם ציינו את חג הפסח. כך נמסר מהקרן הקיימת לישראל. מזג האוויר הקיצי לא פגם בתוכניות, ורבים ניצלו זאת כדי לבקר באתרי המים ובאטרקציות שהעניקו מעט הקלה מהטמפרטורות הגבוהות. על פי רשות שמורות הטבע והגנים, יותר ממיליון וחצי מטיילים צפויים לבקר במהלך החג באתרים ברחבי הארץ.

 

פסח 2012 - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות:

 

 

הגנים, הפארקים והאתרים העמוסים, על פי קק"ל ורשות הטבע והגנים:

  • בצפון: חניון עין זיתים, חניון חוף הכרמל, חניון לימן, חניון קריית אתא, יער לביא, פארק אדמית, פארק גורן, גן השלושה (הסחנה), אגמון החולה, שמורת נחל הבניאס, חורשת טל, גמלא, תל דן, נחל שניר וחופי הכנרת. תנועה ערה מורגשת גם בכבישי הכרמל.
  • במרכז: פארק רמות מנשה, נחל השופט, חניון סריגים, יער חרובית, פארק בריטניה, יער עמינדב, פארק עדולם, פארק העצמאות-ארצות הברית, והגן הלאומי בקיסריה. יער בן שמן היה מלא במבקרים.
  • בדרום: הגנים הלאומיים אשקלון וירקון, הגן הלאומי אשכול, עין גדי, הגן הלאומי קומראן, ומצדה. פארק גולדה שבצפון הנגב התמלא כמעט עד תום.

  

"איפה שיש אפשרות לגעת במים - הישראלים יגיעו". שפת הכנרת (צילום: חגי אהרון) (צילום: חגי אהרון)
"איפה שיש אפשרות לגעת במים - הישראלים יגיעו". שפת הכנרת(צילום: חגי אהרון)

 

אלפים גדשו את חופי הכנרת (צילום: חגי אהרון) (צילום: חגי אהרון)
אלפים גדשו את חופי הכנרת(צילום: חגי אהרון)

 

מזג האוויר החם לא פגם בתוכניות (צילום: חגי אהרון) (צילום: חגי אהרון)
מזג האוויר החם לא פגם בתוכניות(צילום: חגי אהרון)

  

  • צילמתם בטיול? שילחו לנו את התמונות למייל האדום או ל-5335

     
    "החמסין יביא אנשים בעיקר לאתרי המים בדרום - עין גדי או עין עבדת", אמר ל-ynet רביב שפירא, מנהל מחוז דרום ברשות הטבע והגנים. "איפה שיש אפשרות לראות ולגעת במים - הישראלים יגיעו". שפירא ציין גם את מצדה כאחד האתרים הפופולריים בפסח, וכן גם את השוק הנבטי בממשית. "לפי נתוני הלינה, אנחנו רואים שיהיו מטיילים רבים".


    ביער בארי שבמועצה האזורית אשכול, ניצלו את הנופים הירוקים למסורת ישראלית חגיגית - המנגל. מאות רוכבי אופניים טיילו באזור, וכמות המבקרים צפויה לגדול בימי חול המועד.

     

    באורחנים ובאתרי הלינה שבאזור עוטף עזה דיווחו על אחוזי תפוסה גבוהים מאוד. ליאורה סלע-דוד מאורחן צאלה שבקיבוץ צאלים סיפרה כי "בחג ובחול המועד אנחנו מלאים לגמרי, עוד מלפני שבועיים. היה יותר ביקוש ממה שיכולנו להציע, זו מגמה של השנים האחרונות". לדבריה, האזור מתפקד כ"אלטרנטיבה לאילת. אנשים הבינו שיש פריחה בדרום ויש הרבה מה לראות, אז בוחרים להגיע לפה ולא רק לאילת. מי שמגיע אלינו הם אנשים שבוחרים לטייל ופחות לשבת סביב הבריכה".

     

    רונית דביר מאירוח כפרי קיבוץ גבולות סיפרה אף היא על תפוסה מלאה לגמרי. "זה פסח מאוד שמח. יש לנו אזור מקסים לטייל בו והייתה לנו פריחה נהדרת. אנשים מגלים את הנגב וחבל הבשור, וחוזרים שוב ושוב. אצלנו לא מחפשים ים ומלונות כמו באילת, אלא הבינו שהנגב זה אלטרנטיבה לחופש, ומספיקה הפעם הראשונה שהגיעו כדי לחזור. מי שמגלה את הנגב מתאהב. השקט והשלווה שיש פה. פעם אנשים אמרו שחופש זה בצפון, אבל אנשים הבינו שיש גם את הדרום".

     

    גלעד גבאי, סגן מנהל מחוז דרום ברשות, הדגיש כי "פסח ידוע כחג של מטיילים. אנחנו מוכנים לקראתם. יש חול מועד ארוך ואנחנו צופים לאנשים רבים".

     

    רוכבות אופניים בחבל אשכול (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
    רוכבות אופניים בחבל אשכול(צילום: רועי עידן)

     

    "אתמול ערכנו את ליל הסדר בקיבוץ ועכשיו יצאנו לפיקניק בחיק הטבע עם המשפחה, שהגיעה מרחוק", סיפרה מלכת היופי לשעבר, שביט ויזל. "אני כמובן ממליצה על מסלולי הטיול בסביבות הקיבוץ שלי, קיבוץ בארי. יש פה המון מסלולי אופניים וטיולים רגליים מאוד יפים".

     

    לדברי דניאל מתל אביב, "חופשת החג זה זמן מצוין לטייל ורצינו חוויה משפחתית מחוץ לעיר. חשבנו על טיול אופניים, למרות שאנחנו לא רוכבים מדופלמים. בינתיים זה ממש כיף, נקווה שנחזיק כולנו עד סוף המסלול", הביעה תקווה.

     

    מתמקמים בפארק הירקון (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
    מתמקמים בפארק הירקון(צילום: מוטי קמחי)
      

    משתה מאורגן בפארק הירקון (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
    משתה מאורגן בפארק הירקון(צילום: מוטי קמחי)
     
    מנפנפים בפארק הירקון, היום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
    מנפנפים בפארק הירקון, היום(צילום: מוטי קמחי)
     

    לעומתם, היו מטיילים שהעדיפו לבלות בפעילות יותר מתונה, להקדים מעט את ימי הקיץ ולבלות את צהרי החג בחוף הים. "אין כמו פסח חם בשביל ללכת לים, סוף כל סוף יש זמן לבלות עם חברים ושווה לנצל את זה", אמרה ליאורה, שהגיעה לחוף ניצנים. "בשביל מה להישאר בבית מול הטלוויזיה? את זה אפשר לעשות כל יום", אמרה.

     

    הלל ואמוס ממושב אביגדור הוסיף כי למרות המים הקרים, "זה לא הפריע לנו ולשאר מאות האנשים להגיע לחוף. הגענו צנועים, רק עם פק"ל קפה, לא עם על האש מושקע, אבל זה הבילוי הראשון של השנה בחוף, בפעמים הבאות נהיה מאורגנים יותר", הבטיח.

     

    בפארק הירקון שבתל אביב, ניתן היה להריח מרחוק את ענני המנגל והשיפודים. משפחות רבות חסו בצל העצים, על כרי הדשא, וציינו את הבוקר שאחרי. "בשבילנו זו מסורת. כמו בכל חג - מגיעים לפארק", סיפרו בני משפחת גולן, שהתכנסו מכל קצוות הארץ. "אפילו שאנחנו גרים במושב בבית פרטי, אנחנו אוהבים לבוא לפה ולהעביר ביחד את החג. זה זמן איכות עם כל המשפחה". 

     

    משפחת לוי, שהגיעה לפארק מיבנה ומרחובות, סיפרה כי "יש כאן המון דשא, והילדים יכולים לרוץ בלי שאנחנו חוששים. אצלנו באזור יש יערות, ואנחנו בדרך כלל שם, אבל הדשא ניצח הפעם". משפחת לוין, לעומתה, הגיעה כדי לחגוג יום הולדת, "אבל על הדרך כבר החלטנו לעשות מנגל מסורתי. אנו אוהבים מאוד לצאת ככה לפארק, ביום כזה יפה. שמש, מזג אוויר מצוין. פשוט ליהנות". 

     

    משפחת שר הביאה עמה כילות מיוחדות לתינוקות וכן אוהלים. "הגענו כבר ב-09:30 לתפוס מקום, אבל להפתעתנו השנה יש פה הרבה פחות אנשים מבדרך כלל. לרוב, כבר מלא פה בשעה הזאת. אולי המצב הכלכלי השפיע או שכולם עדיין שיכורים מאתמול".

     

    בני משפחת סלובוטקין הם אורחים קבועים בפארק ב-15 השנים האחרונות. "אנו רוצים בחג הזה עוד להספיק לצאת לצפון. בינתיים, נהנים מהאוויר עם כל המשפחה, וזוכרים שלא צריך להתמלא יותר מדי בסדר, כדי לשמור מקום למנגל ביום שאחרי".

     

    "אוכלים את מה שנשאר מהסדר"

    בין שלל המבקרים ביערות הכרמל, ניתן היה לאתר את משפחת מלאך, שהגיעה לחגוג את המשך ליל הסדר. "זו מסורת. כל שנה באה לכאן כל המשפחה המורחבת, מביאים את כל מה שנשאר אתמול מהסדר ואוכלים פה", סיפרה ל-ynet חיה מלאך.

     

    לדבריה, הוויתור על המנגל נובע בעיקר משיקולי איכות הסביבה. "אנחנו לא עושים על האש, לא רוצים לזהם את הטבע", הוסיפה, כשבעלה מבהיר מהצד: "את זה משאירים ליום העצמאות".

    משפחת מלאך המורחבת, היום ביערות הכרמל (צילום: שירי הדר) (צילום: שירי הדר)
    משפחת מלאך המורחבת, היום ביערות הכרמל(צילום: שירי הדר)
     

    מטיילים ביערות הכרמל (צילום: שירי הדר) (צילום: שירי הדר)
    מטיילים ביערות הכרמל(צילום: שירי הדר)
      

    על האש וביצים קשות. ארבעה צעירים ביערות הכרמל (צילום: שירי הדר) (צילום: שירי הדר)
    על האש וביצים קשות. ארבעה צעירים ביערות הכרמל(צילום: שירי הדר)
     

    יהודית, הסבתא, סיפרה כי הדור המבוגר במשפחה השכים קום, ותפס מקום ביער כבר ב-8:30. שאר חברי המשפחה הענפה - כ-50 במספר - הצטרפו לחגיגה מאוחר יותר. "מזג האוויר היום הגיע כאילו בהזמנה וזה רק מוסיף על השמחה", אמרה יהודית. "באים לפה ואוכלים את המאכלים המסורתיים של החג, כמו כבד קצוץ, שאותו כולם אוהבים".

     

    לעומתה, משפחת כהן דווקא העדיפה לעשות על האש ביום שאחרי החג. "השאריות של אתמול יישארו לשאר השבוע, היום חייבים לעשות על האש, זו המסורת שלנו בכל שנה", סיפרה אתי, אם המשפחה.

     

    הבן אייל נסע במיוחד לקיבוץ שלומי כדי להביא בשר ואמו יישבה את הקושי הקולינרי שהביאו עמן המצות. "אמנם קצת קשה לעשות על האש בלי פיתות, אבל בשביל זה יש הרבה בשר והרבה סלטים". גם מזג האוויר השרבי לא הפריע לתוכניות. "נכון, חם מאוד ולא הספקנו לקום מוקדם ולתפוס מקום בצל, אבל בשביל הכיף עושים הכול".

     

    פיקניק מדור לדור, היום בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
    פיקניק מדור לדור, היום בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
     

    בין כל המשפחות, ניתן היה לזהות גם ארבעה נערים בני 22: אלכס, אבישי, אורן ודקלבאום, שהגיעו מתל אביב לחיפה. "זו פעם שנייה שאנחנו עושים את זה. באנו עד לפה כי אין כמו הטבע והירוק שיש בכרמל", סיפר אבישי.

     

    הארבעה ציינו את נסיעתו הקרובה של אורן לדרום אמריקה, ושילבו בתפריט בשר וביצים קשות מליל הסדר. "יצאנו כבר ב-9:30 מתל אביב, ולהפתעתנו לא עמדנו בפקקים. נלך לטייל קצת ובסוף נשב, נעשה על האש ונאכל את

    הביצים מאתמול", תיכננו.

     

    בחוף הלא-מוכרז שמדרום לעין גב, השלט האוסר כניסה עם כלי הרכב היה בגדר המלצה בלבד. עשרות מכוניות התקבצו ליד החוף, והנופשים פילסו דרכם כדי להגיע לקו המים. האופציה הנוספת היא לשלם כמעט 50 שקלים לאדם עבור רחצה בחופים סמוכים.

     

    אריק הגיע על קטנוע מטבריה, יחד עם כלבו. "בחופים האחרים יש סלעים ששוברים את הרגליים, ופה גם הכלבים יכולים להסתובב בלי שהפקחים נותנים דו"חות", אמר ומיהר להצטרף לשאר החברים.

     

    זולטן הגיע עם אשתו ושתי בנותיו מנצרת עילית. בשעת הצהריים הוא כבר ניפנף על המנגל, ומשלא מצא חפץ לנפנף בו, עשה זאת עם אחת הפיתות. "באנו לאכול קצת, לנוח וליהנות", אמר. שמוליק מירושלים, לעומתו, הגיע לחוף עם סירת גומי מתנפחת וציוד דיג. בשבוע הקרוב, הוא אומר, "אני הולך על קרפיונים ובורי, רק הגדולים. אבל הבאתי גם בשר", תיאר את התפריט שלו לימים הקרובים.

     

    שמעון מלכה מעפולה בחר לטייל בחוף נהריה. "נמאס לנו מהטבע, ישבתי עם בני משפחתי והחלטנו לטייל בחוף, לשחות ולהשתזף. כל הילדים שמחים עכשיו,

    הם יכולים לשחק ולהיות חופשיים יותר".

     

    משפחת פרנג מפתח תקווה מטיילים בגליל בימי החג. "לקחנו צימר ויצאנו לבלות עם הילדים והחברים שלנו", אמרה

    אילנה, אם המשפחה. "חבל לפספס מזג אוויר כזה נעים ויפה. אם יישאר לנו עוד זמן, ניסע לים כדי ליהנות".

     

    בקצה הצפוני של הארץ, הגיעו בשעות הבוקר המוקדמות 150 אופנוענים לצפות בזריחה מעל הר בנטל שברמת הגולן. נקודת התצפית בקיבוץ מרום גולן, 1,200 מטר מעל פני הים, סיפקה למטיילים "נקודת פתיחה מתאימה לחג האביב וראשית הקיץ", כהגדרת זוהר בן דרור, אחד המארגנים. האופנוענים הדרומיים ביותר הגיעו מערד ומבאר שבע, ונפגשו בצומת גלילות בשעה 1:30 בלילה עם הרוכבים ממרכז הארץ. משם, הם המשיכו לצומת אלונים, ושם חברו לרוכבי חיפה, וכולם יחד עלו בשיירה להר בנטל.


  •  

    בהכנת הידיעה השתתפו אילנה קוריאל, מאור בוכניק, בועז פיילר, שירי הדר, נרי ברנר וחסן שעלאן
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    משפחת כהן ביערות הכרמל
    צילום: שירי הדר
    על אופניים בפארק
    צילום: מוטי קמחי
    פקקים במבואות הכרמל, הבוקר
    צילום: שירי הדר
    אוכל מסורתי
    צילום: מוטי קמחי
    סבתא יהודית והכבד הקצוץ
    צילום: שירי הדר
    הפוגה קלה באכילה
    צילום: מוטי קמחי
    מומלצים