שתף קטע נבחר

דרום ת"א הפכה למחצבה - לעירייה זה נראה בסדר

ענני האבק שנוצרו עקב הריסת מבנה שוק העלייה הפכו את חיי התושבים לסיוט. זה יכול היה להיות אחרת: גדר גבוהה או הרטבה מאסיבית בעת ההריסה היו יכולים למזער נזקים, אך בפועל הובא למקום רק צינור אחד והרבה אדישות. פקח שהגיע לביקור לא התרשם. ואם זה היה ברוטשילד? צפו בתמונות

בצפון תל-אביב זה גם היה קורה? התושבים ובעלי העסקים שמתגוררים ליד מבנה שוק העלייה בדרום תל אביב חיים מזה כשלושה ימים בתוך ענני אבק, שנגרמים עקב הריסת מבנים במתחם. "האזור נראה כמו מחצבה", מתאר אורן משה (40), שמתגורר מול האזור שבו מתבצעות העבודות. "בלתי אפשרי להוציא את האף מהבית, צריך ללכת עם מסיכה נגד אבק כזה". 

 

כתבות נוספות בנושאי בנייה וזיהום :

 

שוק העלייה משתרע על שטח של כשמונה דונמים בין הרחובות העלייה, צ'לנוב, וולפסון ומטלון. את העבודות במקום מבצעת החברה העירונית עזרה וביצרון, שתקים שם מגדלי דירות עם 147 יחידות דיור, שחלקן יהיו מיועדות לדיור בר השגה. אולם, מאז החלו עבודות הריסת המבנים הקיימים בתחילת השבוע, משה מספר שהם סובלים מ"אבק בלתי נסבל".

 

צילום: עופר עמרם

 

 

משה מוסיף כי לא ננקטו שום אמצעים למניעת היווצרות האבק או חסימה שלו, וגם פנייתו לעיריית תל אביב עלתה בתוהו. "אין עם מי לדבר", הוא אומר. "העבודות נעשות ללא גדר גבוהה שתחסום את הררי האבק ובמחלקת הפיקוח של תל אביב אומרים כי השפריצר התקלקל ולכן לא ניתן להרטיב את המבנה בעת ההריסה על מנת להקטין את כמות האבק". למקום הובא צינור חלופי, אך כמות המים שהוא מוציא הינה מזערית אל מול המבנה הגדול. 

 

התושבים גם פנו למשרד להגנת הסביבה ומשה מספר כי נשלח פקח לאזור והעבודות אמנם נפסקו, אך התחדשו לאחר שהלך. "צלצלנו שוב למשרד ואמרו שלא ישלחו שוב, אבל שנסמוך עליהם ושהכל יהיה בסדר" הוא אומר. "כעת אומרים במשרד כי בגלל חול המועד הם עובדים רק כאשר ישנו מצב של 'פיקוח נפש'". 

 

"קשה להסביר איזה תנאים נמצאים פה אנשים, ממש אי אפשר לצאת החוצה", מתאר משה. "האבק נכנס לכל הדירות והעסקים, מזהם ומלכלך. אם זה היה קורה 200 מטר מפה, בשדרות רוטשילד, היו סוגרים את העבודות במיידי, אך בגלל שפה זה דרום תל-אביב ויש עובדים זרים - שמים עלינו פס".

 

המשרד להגנת הסביבה אישר כי התקבלה במוקד פנייה מצד התושבים והם העבירו לטיפול הרשות המקומית.

 

עיריית תל אביב אישרה כי פקח מטעמה הגיע למקום, אך מצא כי אין כל חריגות ואישר להמשיך בעבודות כסדרן.

 

מחברת עזרה ובצרון האחראית על הפרויקט נמסר בתגובה: "בימים אלה נערכת הריסת השוק שהיווה מפגע תברואתי חמור, כאשר בשטחו נמצאות חולדות, תרנגולות ובעלי חיים נוספים המפיצים מחלות ועלולים לגרום נזק לתושבי האזור.

 

"רמת האבק באזור ההריסה היא מינימלית ונמצאת תחת פיקוח של המשרד להגנת הסביבה, שקבע רק הבוקר כי הפעילות נערכת על פי המותר בחוק ועל פי התקנים המותרים. חברת עזרה ובצרון, שעתידה לבנות במקום פרויקט דיור בר-השגה ראשון מסוגו, תמשיך לפעול ללא לאות למען רווחתם של תושבי תל-אביב-יפו ולקידום עתידה של העיר".

 

שוק העלייה נבנה ב-1938 בסגנון הבאוהאוס הבינלאומי. הוא החל לפעול בשנות ה-30 וכלל עשרות דוכנים של ירקות, פירות ובשר דגים. בשנים האחרונות פינתה העירייה את הדוכנים כאשר ההישג האחרון כלל מאבק משפטי ארוך לפינוי משחטת העופות שהיוותה מפגע לסביבה.

 

הקרקע של שוק העלייה נמצאת בבעלות העירייה. בתוכנית שאושרה בוועדה המקומית ב-2010, נקבע כי מבני השוק מצידו המזרחי יהרסו, ואילו החלק המערבי ישמור וישוקם. על פי התוכנית, במבנה תוקם בריכת שחייה ציבורית עירונית. הדירות במתחם יוקמו בשני מבנים בני 11 קומות עם קומת מסחר לצד מבנה בן 8 קומות מעל וחניון תת קרקעי ציבורי שישמש גם את הדיירים.

  

המידע הראשוני הגיע דרך הדואר האדום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
הריסות שוק העלייה
צילום: עופר עמרם
צילום: עופר עמרם
אורן משה. "אין עם מי לדבר"
צילום: עופר עמרם
מומלצים