שתף קטע נבחר

הגירוש: הילדה ממתינה לניתוח - והפקחים בדלת

כצפוי, מאחורי מבצע המעצרים לקראת גירוש מסתתרים סיפורים אנושיים קשים. מוניקה, שבתה נכוותה קשה לפני כשנה וממתינה לניתוח, שמעה הבוקר דפיקות בדלת שהציבו את החלמתה תחת סימן שאלה. "מקווה שהלב שלהם יהיה רחמן וייתנו לנו ויזה"

רשות האוכלוסין וההגירה פתחה הבוקר (יום ב') במבצע רחב היקף באילת ובמרכז הארץ נגד הזרים. עבור מוניקה, דרום סודנית שבארבע השנים האחרונות מתגוררת באילת, מדובר בבשורה קשה במיוחד. בתה בת השש נכוותה לפני כשנה באורח קשה והיא אמורה לעבור ניתוח כשתגיע לגיל שבע. "אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות", אומרת האם. "מה יעלה בגורלה של בתי? האם יש מי שיטפל בבעיה שלה בדרום סודן?".

 

מעצר הזרים - דיווח נרחב בחדשות ynet:

 

הבוקר הגיעו הפקחים לביתה של מוניקה והודיעו לה שבתוך ארבע שעות עליה לארוז את כל מטלטליה, לקראת העברתה עם ילדיה למתקן כליאה, משם יוחזרו לדרום סודן. בכל זמן אחר היא הייתה שמחה לחזור לבית ולמשפחה שהשאירה מאחור, אך לא הפעם. "בכיתי והתחננתי בפני השוטרים שלא ייקחו אותנו, שיתנו לנו רק לסיים את הטיפולים של הילדה שלי", היא מספרת.

 

לדברי האם, בתה סובלת מכוויות קשות לאחר שנשרפה כתוצאה ממשחק עם מצית. "היא מטופלת בבית חולים והרופא אמר שכשהיא תהיה בת שבע היא תצטרך לעבור עוד ניתוח", אומרת מוניקה.

 

"אמרתי לשוטרים שהילדה עושה טיפולים, אבל לא הסכימו שנישאר", היא אומרת. "אני מיואשת עכשיו, אורזת ומקווה שהלב שלהם יהיה רחמן וייתנו לנו ויזה עד שנסיים את הטיפולים של הילדה".

 

מספר הזרים בערים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מספר הזרים בערים(צילום: shutterstock)

 

אנתוני, בעלה של מוניקה, עובד בתל אביב. נכון לשעות הצהריים, האם וילדיה עדיין המתינו לבשורה שתאפשר להם להישאר כדי להעניק לילדה את הטיפול שהיא זקוקה לו.

 

מנכ"ל ארגון רופאים לזכויות אדם, רן כהן, אמר: "על משרד הפנים להימנע מהרחקה של מי שמצבו הרפואי קשה ולא יוכל לקבל טיפול במדינת מוצאו. ארגון רופאים לזכויות אדם קורא למדינת ישראל לאפשר למהגרים במצבים כרוניים או במצבים מסכני חיים למצות את זכויותיהם, להימנע ממעצרם ולדון בכובד ראש ובהיוועצות עם רופא בבקשותיהם, שכן מדובר בעניין של חיים או מוות".

 

ד"ר קובי ארד, חבר ועדת האתיקה של רופאים לזכויות אדם שטיפל בילדה, סיפר: "מדובר בילדה בת שש, שנכוותה קשות בדליקה שפרצה לפני כשנה. היא עברה טיפול ראשוני ביוספטל והועברה

 לאשפוז ממושך בסורוקה, ושם עברה טיפול כולל השתלות עור. הילדה חזרה לאילת כשהיא זקוקה להשגחה רפואית. מפני שאין לה ביטוח רפואי טיפלנו בה במחלקה לרפואה דחופה בבית החולים יוספטל בהתנדבות. זה לא מקרה של הצלת חיים רפואית, אבל ברור שבדרום סודן אין לה מענה רפואי. אנחנו שולחים ילדה להזנחה רפואית. היא זקוקה להרבה מאוד תמיכה".

 

ד"ר ארד הוסיף: "מדינה רחומה הייתה נותנת לה זמן נוסף כדי למנוע את הסיבוכים הרפואיים שמהם תסבול כתוצאה מפציעה מסוג זה, וצריך לזכור שזו ילדה שמדינת ישראל השקיעה בה משאבים מרובים".

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה: "הרשות מבצעת את עבודתה על פי חוק ועל פי החלטות בית המשפט. שוהים בלתי חוקיים מדרום סודן עוברים תשאול ואם נמצא כי יש בידם מסמכים רפואיים המונעים את גירושם, הם משוחררים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אזרחים זרים במעצר באילת
צילום: באדיבות רשות האוכלוסין וההגירה
מומלצים