אמל אלסאנע אלחג'וג' זכתה בפרס שלמה בובליק
הפרס הוענק לה "לאות הוקרה על פועלה רב השנים לקידום זכויות הבדואים בישראל וליצירת שותפות אמת בין העמים"
אמל אלסאנע אלחג'וג', מנהלת אג'יק, המרכז הערבי-יהודי לשוויון, העצמה ושיתוף, היא הזוכה בפרס שלמה בובליק לשנת תשע"ב מהאוניברסיטה העברית. הפרס הוענק לה בטקס חגיגי במסגרת המושב ה-75 של חבר הנאמנים של האוניברסיטה.
• בואו להצטרף לעמוד "ידיעות הנגב" בפייסבוק
לדברי נשיא האוניברסיטה, פרופ' מנחם בן-ששון, פרס בובליק הוענק לה "לאות הוקרה על פועלה רב השנים לקידום זכויות הבדואים בישראל וליצירת שותפות של אמת בין העמים".
אלסאנע אלחג'וג' היא תושבת באר שבע, שנולדה במחנה הפליטים בתל ערד וגדלה בעיירה הבדואית לקייה. כשהחלה ללמוד בבית הספר היסודי, נהגה להשכים קום, לרעות את הצאן, ואחר כך לצעוד שלושה קילומטרים עד לבית הספר. עוד בהיותה נערה ארגנה לימודי קרוא וכתוב לנשות השבט ופעילויות העשרה וסיוע בשיעורי בית לילדות.
בגיל 17 היא הקימה את עמותת הנשים הבדואיות, ששמה לה למטרה לסייע לאישה הבדואית לחזק את מעמדה ולסייע לה להסתגל לאורחות
העולם המודרני מבלי לפגוע במרקם החיים השבטי ובמנהגים המסורתיים.
בשנת 2002 נרשמה ללימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן גוריון בנגב, והייתה אחת משתי הסטודנטיות הבדואיות היחידות שם. היא הצטרפה גם לוועד הסטודנטים הערבים ובד בבד החלה במיזם לשיפור תנאיהם של 22 כפרים בדואיים.
אלחג'וג' סיימה את לימודיה בהצטיינות, והמשיכה לאוניברסיטת מק-גיל בקנדה ללימודי תואר מוסמך בפיתוח קהילתי במסגרת "פרויקט זכויות אדם ובניית שלום באמצעות עבודה סוציאלית". בשובה ארצה שימשה רכזת זכויות הבדואים בנגב וריכזה את מטה המאבק שלהם. היא לחמה להכרה בזכויותיהן של נשים בדואיות חד-הוריות, פעלה להקצאת משאבים לחינוך והקימה ספרייה ניידת לילדים בדואים בכפרים הלא מוכרים בנגב.
אלחג'וג' חברה גם ברשות לפיתוח כלכלי של המגזר הערבי, הפועלת במסגרת משרד ראש הממשלה ובוּועדת ההיגוי של פורום שותפות שראקה - ארגונים לחברה דמוקרטית, שוויונית ומשותפת. היא זכתה להכרה ולפרסים לרוב, ובהם פרס ויקטור ג' גולדברג לשנת 2011 לשלום במזרח התיכון. בשנת 2005 הייתה אחת מאלף הנשים שהיו מועמדות לפרס נובל לשלום.