שתף קטע נבחר

צילום: מודי קרייטמן

על גג העולם / בלוגדון

מבט מגג של רב קומות בלונדון מאפשר לראות את ההכנות האחרונות לאולימפיאדה. אם מישהו מעוניין, תמורת 250 ליש"ט לשעה, אפשר לצפות משם במשחקים. וגם: האכזבה של בקהאם והחששות של אלכס גלעדי. בלוגדון לקראת האולימפיאדה

זרזיף גשם קל לא הרתיע אותנו, כמה עיתונאים ובהם כותב שורות אלה ואיראני, לעלות בוקר אחד בשבוע שעבר לרב קומות מתפורר ברובע ניוהאם במזרח לונדון.

 

  • יורו 2012 - הנבחרות, הכוכבים, האיצטדיונים, התמונות

 

הרובע מארח את האולימפיאדה, ושני עובדי העירייה המקומית מצביעים בתנועות ידיים רחבות על המתחם האולימפי ממרומי הקומה ה-28 ומנסים לתאר את ערימות הזבל והפסולת שריפדו אותו, עד שהחל הרמונט הגדול ב-2006. גם הרובע נראה פעם כמו מעברה, עם שיכונים סוציאליים צפופים שסיפקו דיור בחינם למיעוטי יכולת, מהגרים או סתם אנגלים שהפכו את הבטלה למקצוע מכניס כי הקצבות גדולות באנגליה.

 

על גג העולם, ברובע ניוהאם (צילום: מודי קרייטמן) (צילום: מודי קרייטמן)
על גג העולם, ברובע ניוהאם(צילום: מודי קרייטמן)

 

הבניין פונה ממאות יושביו, למעט שני סרבנים שלא ראינו. המראה אכן מדהים, כשכל הכפר האולימפי משתרע מתחתנו ובתחתית המבט פסי רכבת, עליהם נעים

מדי פעם רכבות ארוכות שנראות מהגובה הזה כמו רכבות צעצועים.

 

האיראני מספר שהמשלחת תהיה גדולה, שהאיראנים טובים במיוחד בהיאבקות והרמת משקולות. על עוד ענף בו הם בולטים באחרונה לא דיברנו, אבל זה עמד באוויר, עם שאלות על מה נגמר עם גל ההפגנות באיראן ועל איכות האינטרנט שם. הוא נחמד, האיראני, רק לא נותן טלפון בטענה שבדיוק נגמרו לו כרטיסי הביקור.

 

מי רוצה לעמוד כאן בזמן המשחקים? (צילום: מודי קרייטמן) (צילום: מודי קרייטמן)
מי רוצה לעמוד כאן בזמן המשחקים?(צילום: מודי קרייטמן)

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

בינתיים, נציג העירייה מנסה לשכנע שאין כמו מראה עיניים ובעבור 250 ליש"ט לשעה לצלם, הוא גם ייתן לעמוד שם בזמן המשחקים. זה מושך במיוחד כמה

סיניות, שבאו עם מצלמות וידיאו ומיד מעמידות אותן על הגג לניסוי כלים, ומתחילות להעביר כאילו שידור עם הכפר האולימפי ברקע. "על זה לא ניקח מהן כסף", לוחש נציג העירייה שקודח מחשבונות בראש, "סיכמנו שמה שיצלמו לא ישודר, זה רק ישמש להדגמה".

 

התכנית של העירייה לעשות כסף מפילה כמה חללים. האיראני ואני מסכימים עם הברזליאי ש-250 ליש"ט כדי לעמוד על הגג, זה קצת הרבה כסף. הנציג לא יורד במחיר. מבחינתו יהיו הזמנות לפחות ל-30 עמדות כפול 250 ליש"ט לשעה ויש לו גם תוכנית להקים פלטפורמה כדי להעמיד שורה שנייה. הוא מצפה להיענות גדולה ודורש הזמנות מראש, כדי שיוכל לחלק עמדות ושעות ולארגן את הסידור הכספי.

 

הכפר האולימפי. עושים כסף, בכל דרך אפשרית (צילום: מודי קרייטמן) (צילום: מודי קרייטמן)
הכפר האולימפי. עושים כסף, בכל דרך אפשרית(צילום: מודי קרייטמן)

 

יש לי כסף, יש לי

כולם מקווים לעשות כסף באולימפיאדה הזאת. בעיתונים סיפורים על דיירים שבעלי הבית פינו אותם בכוח, כדי להשכיר את הדירות הסמוכות לכפר האולימפי ב-3,000 ליש"ט בשבוע מחיר פתיחה.

 

פחות מחודש מטקס הפתיחה, ב-27 ביולי, ולונדון Is Calling. מתחילים לראות אולימפיאדה גם בעיר. על גשר הטאוור המפורסם נתלו הטבעות האולימפיות בגודל כזה (25 מטר רוחב), שגם ממטוס אפשר יהיה להבחין בהן, הלפיד האולימפי מתחיל להתקרב לעיר בה יסיים מסע של 15 אלף ק"מ ברחבי הממלכה, לאורך חופיה ולעומק ההיסטוריה והתרבות שלה.

 

את הפוזה הזו לא נראה בלונדון. בקהאם (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
את הפוזה הזו לא נראה בלונדון. בקהאם(צילום: Gettyimages)

 

בינתיים קלקלו את החגיגה רק לדיוויד בקהאם, שקיווה להשתלב בנבחרת הכדורגל האולימפית של בריטניה, אבל קיבל השבוע הודעה שלילית. בקהאם בן ה-37 קיווה

לסיים בזה את הקריירה הבינלאומית שלו, ולדחוף קצת את השיווק של הבשמים שלו, אבל מה לעשות שהתקנות מאפשרות שילובם של שלושה בוגרים בלבד והמאמן סטיוארט פירס העדיף את ריאן גיגס, קרייג בלאמי ומיקה ריצ'ארדס.

 

אלכס מודאג

העובדה שגם יוני יסתכם כחודש יוני הכי רטוב במאה השנים האחרונות, לא מרתיעה. אלכס גלעדי, הישראלי מספר 1 באולימפיאדה (חבר בוועד האולימפי מאז 1994), מודאג משיבושים אחרים אפשריים. "כמו בווימבלדון", הוא מסביר בשיחת טלפון ממשרדו בישראל, "אם יירד גשם, אז יעצרו, יחכו קצת וימשיכו. החשש שלי הוא משיבושים אחרים, כמו למשל מופרעים שינסו לקפוץ למסלול ריצת המרתון, או מרוץ האופניים שיתקיימו ברחובות העיר".

 

מודאג. אלכס גלעדי (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
מודאג. אלכס גלעדי(צילום: ראובן שוורץ)
 

 

גם באולימפיאדה הזו גלעדי יישב ביציע הכבוד, עם עמיתיו חברי הוועד האולימפי, יקום ויצדיע לחברי המשלחת הישראלית כשזו תיכנס לאיצטדיון, ואז "אקום ואעבור למרכז השידורים כדי לוודא שהכל בסדר". ב-8 באוגוסט נוכל גם לראות אותו באיצטדיון כשהוא מעניק את מדליית הזהב לזוכה בקפיצה לגובה.

 

ב-1908, כשלונדון אירחה את האולימפיאדה הראשונה שלה, המשחקים התקיימו לא רחוק ממטה ה-BBC במערב לונדון. אז שידרו מעט ורק ברדיו. את הטלוויזיה המציאו רק בסוף שנות ה-40. השנה ה-BBC ישדר 2,500 שעות אולימפיות, אלף יותר מבייג'ינג 2008, בכמה ערוצי טלוויזיה בו זמנית, ברדיו וגם באינטרנט.

 

ירוץ אצלנו בסלון? בולט (צילום: MCT) (צילום: MCT)
ירוץ אצלנו בסלון? בולט(צילום: MCT)

 

במשחקים האלה, למי שיש טלוויזיה בשלושה מימדים, תהיה הזדמנות ראשונה לראות כמה מהקופצים לרוחק למשל, נוחתים אצלו בסלון,

כי חלק מהשידורים, או לפחות 100 שעות מתחרויות השיא, ברשת סקאי למשל, יועברו בשלושה מימדים.

 

"בסה"כ", אומר גלעדי, "קשה מאוד להעריך כמה צופים יהיו למשחקים וזה גם לא כל כך משמעותי אבל ההערכה היא שבאיזה שהוא שלב של היום, יצפו 4 מיליארד איש בלפחות 15 דקות שידור".


פורסם לראשונה 02/07/2012 21:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מודי קרייטמן
רובע ניוהאם
צילום: מודי קרייטמן
מומלצים