שתף קטע נבחר

טקס לזכר י"א חללי מינכן נערך בלונדון

ראש עיריית לונדון, בוריס ג'ונסון, התפנה מכל עיסוקיו ולקח חלק בטקס גילוי לוח ההנצחה לחללי מינכן וסיפר: "אני זוכר את הזוועה וההלם, למרות שהייתי רק בן שמונה"

ראש עיריית לונדון, בוריס ג'ונסון, חשף היום (א') את הלוח הראשון מסוגו בלונדון - להנצחת זכר י"א חללי מינכן 1972. הטקס נערך בהאקני, ששותפה בשטח עליו הוקם הפארק האולימפי. חברת המועצה, לינדה קלי, וחבריה, הגו לפני שנתיים את הרעיון, ורבים מבני הקהילה וארגונים כמו קק"ל נרתמו לעזור וחלקם גם במימון.

 

 

למעלה מ-200 מוזמנים נכחו במקום, בהם מנהיגי הקהילה היהודית, פוליטיקאים ו-ותיקי קרבות יהודיים, כולל קשיש בן 94 שהשתתף במלחמת האזרחים בספרד. הם הגיעו במדים ונשאו דגלים, כשהיו שם גם נציג המלכה, והשר לענייני קהילות בממשלת בריטניה אריק פיקלס. בין אורחי הכבוד בלט אפרים זינגר, ראש המשלחת האולימפית של ישראל.

 

לא שוכחים את הי"א. טקס מרשים (צילום: מודי קרייטמן) (צילום: מודי קרייטמן)
לא שוכחים את הי"א. טקס מרשים(צילום: מודי קרייטמן)

 

אפרים זינגר (משמאל) ובוריס ג'ונסון. מי יזכה בשייט? (צילום: מודי קרייטמן) (צילום: מודי קרייטמן)
אפרים זינגר (משמאל) ובוריס ג'ונסון. מי יזכה בשייט?(צילום: מודי קרייטמן)

 

חגיגת לונדון 2012 ב-ynet ספורט:

 

את האירוע כיבד בנוכחותו גם בן הלפגוט, ניצול שואה, מתאגרף אולימפי בעברו ומי שישב עם חמישה ממתאבקי ומרימי המשקולות של המשלחת הישראלית ב-72',

במגורי הספורטאים במינכן, עד לשעות הקטנות של הבוקר. מספר שעות אחרי שעזב, הגיעו הטרוריסטים. הלפגוט ויוסי רומנו, אחיינו של יוסף רומנו, מחללי מינכן ושנקרא על שמו, השתתפו עם ראש העיר בחשיפת הלוח שמאוחר יותר נתלה על קיר הבניין.

 

הלפגוט, בן למעלה מ-80, הגיע במהלכה של חופשה בישראל כדי לקחת חלק בטקס, וקרא בידיים רועדות את דבריו. ג'ונסון, הפוליטיקאי הפופולרי בממלכה (יותר מרה"מ), וראש העיר שמנהל יותר תושבים ממדינת ישראל (שמונה מיליון בלונדון), ושיהפוך את מארחת המשחקים לבירת העולם בשלושת השבועות הקרובים, היה מטבע הדברים כוכב האירוע. הוא הגיע למרות שאפשר לנחש שהוא די עסוק, אבל מי שבלט בהיעדרו היה שגריר ישראל, דני טאוב, שהסתפק בשיגור דיפלומט שנשא דברים. המקום אובטח על ידי המשטרה וארגון הביטחון של הקהילה היהודית.

 

בן הלפגוט ובוריס ג'ונסון מגלים את לוח ההנצחה (צילום: מודי קרייטמן) (צילום: מודי קרייטמן)
בן הלפגוט ובוריס ג'ונסון מגלים את לוח ההנצחה(צילום: מודי קרייטמן)

 

יוסי רומנו נושא דברים (צילום: מודי קרייטמן) (צילום: מודי קרייטמן)
יוסי רומנו נושא דברים(צילום: מודי קרייטמן)

 

כשג'ונסון וזינגר נפגשו, שאל אותו ראש העיר באיזה ענפים לישראל יש סיכוי לקחת מדליות. זינגר השיב לו: "שייט". "אבל שייט זה התחום שלנו", הגיב ג'ונסון. "טוב, אז אתם תיקחו את כל המדליות אבל תשאירו לנו 2-3", הסכים זינגר להתפשר.

 

מה עוד חדש ב-ynet ספורט?

 

ג'ונסון סיפר בנאומו שהיה בן שמונה ב-72', אבל שהוא זוכר גם היום את הזעזוע שעבר עליו כששמע על הטבח: "אני זוכר את הזוועה וההלם, נזכור את מה שקרה אז גם היום, עם תקווה שהמשחקים שיתחילו בסוף השבוע, 40 שנה אחרי הטבח, יהיו לא רק שלווים ומשמחים, אלא גם יזכרו לשנים ארוכות את הזמן הזה, בו אנשים וספורטאים מכל הדתות והלאומים התקבצו והתאחדו בעיר שמאחדת את העולם".

 

נציגי המלכה. גם הם היו שם (צילום: מודי קרייטמן) (צילום: מודי קרייטמן)
נציגי המלכה. גם הם היו שם(צילום: מודי קרייטמן)

 

זינגר סיפר לקהל על ההחלטה להמשיך במשחקים ב-72', למרות הטבח, ועל המורשת: "כל ספורטאי ישראלי ששותף למשלחת האולימפית, לומד להכיר את משפחות החללים. אנחנו שומעים על חששות מאירועים ביטחוניים גם פה, אבל אני מקווה שכולנו נתרכז בהישגים של הספורטאים ולא בסיפור הזה". יוסי רומנו הניח זר פרחים בשם "משפחות החללים", והאירוע הסתיים אחרי דקת דומייה וקריאת קדיש, בשירת התקווה ובהימנון הבריטי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מודי קרייטמן
טקס לחללי הי"א
צילום: מודי קרייטמן
מומלצים