שתף קטע נבחר

אצבע על ההדק: כך מונע צה"ל חיסולי עבריינים

בצה"ל מאמינים כי רוב הנשק שמגיע לידי גורמים עבריינים מקורו בצבא ונערכים בהתאם: מעקבים, הסוואות וגם סימון של חיילים שגרים בערים המועדות לפורענות. הצטרפנו השבוע לאימון מיוחד

יום שני, השבוע. עשרות מבלים גודשים את בתי הקפה בנמל תל אביב. אמהות עם תינוקות נהנות מהשמש הקיצית, אחרים עסוקים בבחירת מלתחה חדשה במסגרת מכירות סוף העונה. לפתע קול פיצוץ מחריד מפר את השלווה. הנמל הופך תוך שניות לשדה קטל, צרחות וקולות בכי נשמעים מאזורי הקניות. חיסול נוסף בעולם התחתון.

 

לעבריין שלום. חיילי משטרה צבאית בפעולה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
לעבריין שלום. חיילי משטרה צבאית בפעולה(צילום: מוטי קמחי)

 

זה התרחיש איתו התמודדו בלשי המשטרה הצבאית החוקרת בתרגיל השנתי האחרון. באימון, עליו פיקד מפקד מצ"ח מרכז, סא"ל ויקטור חיים, התמודדו הבלשים עם מעורבות חיילים במכירת נשק צבאי גנוב. לא מדובר על סיפורי בלהות. דומים לו, בצורה כזו או אחרת, הסתיימו בשנים האחרונות בפיגועים פליליים, שגבו את חייהם של עבריינים וגם של עוברי אורח תמימים.

 

עם אור ראשון עוטים על עצמם בלשי היחידה מדי מלצרים או עובדי ניקיון של העירייה. מטרתם ברורה: מניעת ביצוע העסקה העבריינית, כשהמרכיב החשוב הוא זיהוי שעת ביצוע העסקה. הצוות עוקב אחר אדם שיצא מדירה ברחוב סמוך, שגם הוא החליף את בגדיו במטרה להטעותם. הם מזהים פגישה שלו עם עבריין צמרת. הראשון מוסר דף נייר עם פרטי המידע אודות מקום הנשק הגנוב ובתמורה מקבל סכום כסף. "הגוזל בקן", הם מדווחים לממונים.

 

התחפשו לעובדי נקיון ומלצרים. רגע לכידת המחסל (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
התחפשו לעובדי נקיון ומלצרים. רגע לכידת המחסל(צילום: מוטי קמחי)
 

 

העלילה מסתבכת ועבריין שלישי מקבל מידע על הנשק הגנוב. הנשק אותר על ידי ארגון הפשע והם בדרכם למסעדה בנמל בה יושב עבריין בכיר במטרה לחסל חשבונות. רגע לפני הוצאת החיסול לפועל שולפים הבלשים כובעי משטרה ומכריזים "פעל, פעל" ומסתערים על ה"חשודים".

 

 

יש חיילים שמשתפים פעולה עם עברניים. אילוסטרציה (צילום: עמית שאבי, "ידיעות אחרונות") (צילום: עמית שאבי,
יש חיילים שמשתפים פעולה עם עברניים. אילוסטרציה(צילום: עמית שאבי, "ידיעות אחרונות")

 

"רוב האמל"ח שמשמש את העולם התחתון מקורו בצבא", הסביר גורם במצ"ח, "מחצית מהתיקים שאנחנו מתעסקים בהם עוסקים בגניבות אמל"ח ורכוש". בזכות פעולות מנע שהנהיג הצבא נרשמה בשנים האחרונות ירידה במספר גניבות כלי הנשק. בין היתר, נאסר על חיילים בתפקידים עורפיים או תומכי לחימה לצאת עם הנשק לביתם. איסור דומה הוטל על חיילים שגרים בשכונות שמיועדות לפורענות.

 

בין המקרים הבולטים של גניבת כלי נשק בשנה האחרונה, נרשמה גניבה של ה"תבור" במהלך יום כיף של יחידה קרבית בבית גולדנמינץ בנתניה. גניבה נוספת של "תבור" התבצעה מביתו של חייל ברמלה. "היו תקופות שרובה אם 16 נמכר ב-15-20 אלף שקל, ובתקופות יבשות הוא נמכר ב-30-40 אלף שקל", אומרים במצ"ח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נמל תל אביב כשדה קרב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים