שתף קטע נבחר

מנסים להשאיר את עובדי ההיי-טק בירושלים

בגין כל סטודנט שייקלט לעבודה יקבל מעסיקו מענק בסך 10,000 שקל. חברות שיעמדו בתנאים אף יקבלו מענק נוסף השווה לסכום של 50% משכר הסטודנט ועד לסכום של 2,000 שקל לכל חודש עבודה למשך 9 חודשים

בירושלים לומדים היום כ-40 אלף סטודנטים ב-13 מוסדות לימוד מוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוה. פרנסי העיר חוששים שהסטודנטים יעזבו את העיר לאחר סיום לימודיהם, בעיקר אלה שלומדים במקצועות ההיי-טק, וימצאו עבודה בערים אחרות או מדינות אחרות.

 

 

על מנת לעודד סטודנטים להישאר בירושלים, לשלבם בשוק העבודה בעיר ולתגמל חברות תעשייה הפועלות בה, הכריזו ממשלת ישראל, עיריית ירושלים והרשות לפיתוח ירושלים, באמצעות מיזם "עיר אקדמיה" על פרויקט "סטאז' לתעשייה". מטרת הפרויקט היא להגדיל את מספר הסטודנטים הנקלטים לעבודה במטרה לאפשר לסטודנטים לצבור ניסיון תעסוקתי ראשוני ולהגדיל את פוטנציאל העסקתם במשרות מלאות בשוק התעסוקה הירושלמי.

 

לצורך כך, יינתנו מענקים לחברות המעסיקות עד 500 עובדים, ושעוסקות בפיתוח ו/או ייצור מוצרים בתחום התעשייה עתירת הידע, ביו-מד, שירותי תקשורת בתחומי הקולנוע, הטלוויזיה, האנימציה והאינטרנט או תכנון ועיצוב תעשייתי. המענקים יינתנו לחברות אשר יעסיקו סטודנטים בשנת הלימודים האחרונה לתואר הראשון והלומדים תחומים אלה באחד מהמוסדות להשכלה גבוהה בירושלים המוכרים על ידי המל"ג.

 

במסגרת הפרויקט, חברות שיעמדו בתנאים יקבלו מענק השווה לסכום של 50% משכר הסטודנט ועד לסכום של 2,000 שקל לכל חודש עבודה למשך 9 חודשים. בנוסף, יינתן מענק חד-פעמי לקליטת הסטודנט למשרה מלאה בסך 10,000 שקל בגין כל סטודנט נקלט.

 

יש לציין, כי לא יינתן מענק ישיר לסטודנטים עצמם.

 

"החמצן לעתידה של ירושלים"

פרויקט "סטאז' לתעשייה" מהווה הרחבה לפרוייקט המתמחים שמנוהל במשותף על ידי הרשות לפיתוח ירושלים ועמותת רוח חדשה. בשמונה השנים האחרונות שולבו באמצעות הפרויקט כ-1,000 סטודנטים שהתמחו במהלך לימודיהם ללא תשלום, בחברות פרטיות ירושלמיות, במשרדי ממשלה ובעמותות. פרויקט המתמחים זכה להצלחה כאשר 67% מבוגריו נשארו לעבוד בירושלים, גם לאחר תקופת ההתמחות.

  

לדברי ניר ברקת, ראש העיר ירושלים, "הצעירים והסטודנטים הם החמצן לעתידה של ירושלים. אני רואה חשיבות עצומה בחיבורם של צעירים לשוק העבודה המקומי וביצירת משרות חדשות לתושבי העיר אשר יסייעו גם לתעשייה המקומית".

 

מוטי חזן, מנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים, אמר: "באמצעות הפרויקט אנו מבקשים לתת מענה לצרכי השוק הקיימים בירושלים. חברות טכנולוגיה המתקשות לאתר עובדים מיומנים ונאלצות "לייבא" עובדים מאזור המרכז ובא בעת סטודנטים במקצועות הטכנולוגיים, שעוזבים את העיר במקום למצוא בה תעסוקה בתחומם". 

 

כיצד נרשמים?

הגשת בקשה לרשות לפיתוח ירושלים באמצעות טופסי הבקשה שבאתר הרשות לפיתוח ירושלים עד ל-30 בנובמבר. פרטים נוספים ניתן למצוא באתר הרשות לפיתוח ירושלים ובאתר עיר אקדמיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניר ברקת
צילום: אוהד צויגנברג
צילום: Shutterstock
מומלצים