שתף קטע נבחר

חילוץ נדיר בחורף: מדען חולה הוטס מאנטרקטיקה

מטוסי נוסעים לא נוחתים בדרך כלל ביבשת הקפואה בימי החורף, אולם צוות אוסטרלי עשה זאת הלילה עם מטוס איירבוס מדגם A319 כדי לחלץ מדען אמריקני שנזקק לניתוח דחוף

צוות חילוץ אוסטרלי ביצע הלילה (יום ה') נחיתה נדירה במטוס ביבשת אנטרקטיקה כדי לחלץ מדען אמריקני שנזקק לניתוח דחוף. הצוות האוסטרלי, שכלל אנשי רפואה, נחת במטוס איירבוס מדגם A319 על מסלול קרח בסמוך לתחנת המחקר האמריקנית מקמורדו. כך מסרה דוברת קרן המדע האמריקנית הלאומית דבורה ווינג, שמנהלת את תחנת המחקר.

 

עוד חדשות בעולם :

 

ווינג מסרה כי מצבו של החולה יציב, אולם הוא זקוק לניתוח מיידי. מעבר לכך, לא נמסרו פרטים על זהות המדען החולה ואופי המחלה שממנה הוא סובל בשל חוקי פרטיות.

 

תחנת המחקר חסרה ציוד רפואי שנדרש לביצוע הניתוח (צילום: AP) (צילום: AP)
תחנת המחקר חסרה ציוד רפואי שנדרש לביצוע הניתוח(צילום: AP)

 

"המתקן במקמורדו הוא שווה ערך למרכז לרפואת חירום בארצות הברית, אך הוא איננו מצויד בציוד הנדרש לצורך ביצוע סוג כזה של הליך", מסרה קרן המדע האמריקנית הלאומית.

 

אנטרקטיקה היא המקום הקר ביותר בעולם ורובה מכוסה קרח לאורך כל השנה. מדינות רבות מחזיקות בה תחנות מחקר, שחלקן מאוישות כל השנה וחלקן מאוישות רק בעונת הקיץ. ימים אלה הם ימי חורף באנטרקטיקה ומדי יום יש חלון צר מאוד של אור - ובדיוק בזמן זה נחת צוות החילוץ האוסטרלי ביבשת. הצוות צפוי לנחות בעיר קרייסטצ'רץ' בניו זילנד בשעות הערב, שם יטופל החולה האמריקני בבית חולים מקומי.

 

טיסות נוסעים לאנטרקטיקה בדרך כלל מתבצעות רק במהלך הקיץ, אם כי בעבר נרשמו פינויים באמצע החורף לצורך טיפול רפואי. המקרה המפורסם ביותר היה החילוץ הדרמטי ב-1999 של רופאה אמריקנית שהייתה זקוקה לטיפול בסרטן השד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נחת על קרח דק (ארכיון)
צילום: AFP, US NATIONAL SCIENCE FOUNDATION , MARK CORNELL
מומלצים