שתף קטע נבחר

המדינה לבג"ץ: לפנות את כל מגרון בימים הבאים

בדיון בבג"ץ, ביקשה המדינה לקבוע כי כל תושבי המאחז יפונו בימים הקרובים. טרם התקבלה החלטה

המדינה ביקשה הבוקר (יום ג') מבג"ץ לקבוע כי יש לפנות את כל תושבי המאחז מגרון תוך ימים ספורים. ההערכה היא כי השופטים יפרסמו את החלטתם בימים הקרובים.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

ח"כ טיבי: צריך שני שופטים ערבים בעליון

אין פיצוי: "רייצ'ל קורי הביאה התאונה על עצמה" 

בדרך ללימודים: בת 16 נדרסה בי-ם, מצבה קשה

 

בקשת המדינה מבג"ץ כוללת גם את התושבים שעתרו לבג"ץ בדרישה להותירם במאחז כיוון שרכשו את הקרקע. מנהלת מחלקת הבג"צים במשרד המשפטים עו"ד אסנת מנדל, אמרה בדיון כי גם בקשת תושבי מגרון מאמש לדחות את הפינוי מכיוון שאתר הקראווילות שאליו הם אמורים לעבור אינו ראוי למגורים - אינו עומד במבחן המציאות והעבודות הדרושות לצורך השלמת המקום לכניסת תושבים יושלמו בימים הקרובים.

 

לדיון הובא גם איש החטיבה להתיישבות במשרד הביטחון שהבהיר לשופטים כי אין מניעה לאכלס את מפוני מגרון באתר כבר בימים הקרובים. השופטת מרים נאור אף הביעה חוסר נחת מחלק מהמכשולים שהציגו תושבי מגרון ושמונעים מהם כביכול להיכנס לאתר. כשנציג חטיבת ההתיישבות התייחס לטענה שלפיה אין כיבוי אש באתר, שאלה השופטת נאור "האם למגרון ניתן אי פעם אישור כיבוי אש?"

 

תושבי מגרון ניסו לטעון במהלך הדיון באמצעות עו"ד זאב שרף כי אין סיבה לפנות כעת את המשפחות שיושבות על קרקע שנרכשה בטענה כי פלסטינים שטענו לבעלות על הקרקע אינם רלוונטיים עוד לנושא וניתן להסדיר את תכנון המאחז באופן חוקי. עו"ד שרף טען גם כי עמדת המדינה כפי שהגישה הפרקליטות לבג"ץ נוגדת את עמדת הממשלה עצמה ועל כך אמרה השופטת נאור "האם אדוני סבור שעל בית משפט להיכנס בין הפרקליטות ובין הממשלה?"

  

עבודות הפיתוח באתר החלופי, גבעת היקב (צילום: תמר אסרף) (צילום: תמר אסרף)
עבודות הפיתוח באתר החלופי, גבעת היקב(צילום: תמר אסרף)

 

אתמול הגישו תושבי המאחז עתירה נוספת לבג"ץ שבה ביקשו לדחות את הפינוי עד שתושלם בניית האתר החלופי, גבעת היקב. לטענתם, במקום יש ליקויי בטיחות וביטחון חמורים והמקום לא מוכן עדיין לקליטת המשפחות. הם התחייבו כי יקבלו כל החלטה של בית המשפט ולא ינקטו אלימות במהלך הפינוי, אם וכאשר יתרחש.

 

על פי ההערכה במשרד הביטחון, לא צפויה התנגדות אלימה מצד תושבי מגרון עצמם, אך קיים חשש שגורמים חיצוניים יגיעו למאחז או לסביבתו, ינסו להתנגד לפינוי ויבצעו פעולות נקם, המכונות "תג מחיר", ביישובים ערביים או במחנות צה"ל.

 

בג"ץ פסק בעבר כי יש לפנות את כל המאחז, הנחשב לגדול ביותר, מכיוון שהוא

נבנה על קרקע פלסטינית. בתחילת השנה ביקשה המדינה ארכה לפינוי עד סוף שנת 2015, בעקבות הסדר שאליו הגיעו הדרג המדיני ומתיישבי המאחז. בג"ץ דחה את ההסדר והורה לפנות את הקרקע עד ל-1 באוגוסט השנה.

 

שבועיים לפני פקיעת התוקף עתרו התושבים לבג"ץ וביקשו לדחות את הפינוי בטענה כי רכשו את קרקע המאחז. גם המדינה הצטרפה לבקשה ונימקה את עמדתה בסיבות מבצעיות ולוגיסטיות. בין היתר, הובהר לבית המשפט כי טרם הושלמה בניית האתר הזמני לתושבים שיפונו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגרון (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים